• Kasper Tranberg Straw Boss koncert Atlas Aarhus
  • Jakob Bro koncert Atlas Aarhus

Om koncerten

8. februar: Vi har fanget Kasper Tranberg til en snak om koncerten – læs interviewet længere nede.

Den anerkendte trompetist Kasper Tranberg har et hold af sublime musikere med sig, når der er premiere på hans nye internationale sekstet Straw Boss under Vinterjazz 2017.

… Læs mere

 

Line-up: Kasper Tranberg (tp), Tony Malaby (s), Pandelis Karayorgis (p), Nils Davidsen (b), Adam P. Melbye (b), Yasuhiro Yoshigaki (dr).

Med sit fabulerende trompetspil og alsidige CV er Kasper Tranberg svær at komme udenom på den danske såvel som internationale jazzscene. Tranbergs åbne tilgang til musikken har ledt ham ind i mange forskellige samarbejder med navne som Pierre Dørge, C.V. Jørgensen, Marc Ducret, James Moody og Yusef Lateef.

Til Vinterjazz 2017 har han sammensat et nyt og stærkt internationalt band, Straw Boss, der vil turnere rundt i landet, og som altså også rammer Jazzhouse. Her har han allieret sig med saxofonist Tony Malaby, pianist Pandelis Karayorgis, bassist Nils Davidsen, kontrabassist Adam P. Melbye og trommeslager Yasuhiro Yoshigaki. En veritabel supergruppe, der uden tvivl vil slå gnister.

Yasuhiro Yoshigaki har de sidste 30 år været en af de stærkeste eksponenter for jazz/improv i Japan. En fabulerende musiker, der har arbejdet med navne som Otomo Oshihide, John Zorn og Bill Laswell. De to amerikanske musikere, Tony Malaby og Pandelis Karayorgis er også prominente folk. Malaby er således en af verdens førende sax-improvisatorer, der har samarbejdet med bl.a. Charlie Haden, Paul Motian m.fl., ligesom pianisten Karayorgis kendes for både sine originale solo-optrædender og for samarbejder med med bl.a. Han Bennink og Taylor Ho Bynom. De to danske bassister Adam P. Melbye og Nils Davidsen er ligeledes overordentligt interessante og kreative musikere, der både har slået deres folder i en lang række danske projekter, men som også begge har markeret sig stærkt i international sammenhæng – bl.a. i sammenspil med navne som Peter Brötzmann, Ikue Mori, Tony Buck, Axel Dörner, Paul Lovens m.fl.

Kompositionerne tager afsæt i lollandsk blues og fabulerende kammerjazz og giver god plads til bandets stærke stemmer og personligheder. Selv når musikken indeholder fast melodik, form og groove, bevæger den sig i uforudsete retninger – en form for navigation, som dette hold musikere med Kasper Tranberg i front er eksperter i.

Kasper Tranberg: trumpet, cornet & comp (DK)
Tony Malaby: saxes (USA)
Pandelis Karayorgis: piano (USA)
Nils Davidsen: cello & bass (DK)
Adam Melbye: bass (DK/DE)
Yasuhiro Yoshigaki: drums & perc (JAPAN)

Jakob Bro
Jakob Bros lysende talent er ikke længere nogen hemmelighed, hverken herhjemme eller i udlandet. Med projekter som Jakob Bro Trio, Bro/Knak, Jakob Bro Tentet, en trilogi med Lee Konitz – og meget andet – er han en musiker, der konstant udvikler og redefinerer jazzens sprog. I efteråret 2016 udkom hans seneste album, “Streams”, der blev skabt i samarbejde med Thomas Morgan og Joey Baron, og som traditionen tro fik overvældende stærke anmeldelser – hermed et udpluk:

“Danish guitarist Jakob Bro creates magical music, impossible to categorize or capture. The songs on Streams are best described as jewels revolving in mid-air, reflecting and refracting light.” (Ken Micallef, DownBeat)

“Nothing is hurried in this beguiling music full of soul and thoughtfulness, which counts on melody and opens spaces. How Bro’s and Morgan’s lines intertwine here is without comparison – as almost everything on this album that sets its own standard within the current guitar renaissance.” (Ulrich Steinmetzger, Leipziger Volkszeitung)

“On “Streams” the watercolor painter among the guitarists has further intensified his art of playing. Just a few speckles are needed to create sound pictures of greatest beauty.” (Karl Gedlicka, Concerto)

Interview med Kasper Tranberg
Hvad kan publikum forvente af koncerten?
“En smuk koncert… Men også en overraskende koncert, hvor der er smæk på. Jeg har planlagt et repertoire – vi spiller mine numre. Der er grooves og melodier, men vi nærmer os dem og forlader dem i improvisationer. Jeg har arbejdet stærkt på, at hvert stykke musik har en stærk idenditet og skaber en perfekt platform for de musikere, der er i bandet. Jeg prøver at være præcis i de stemninger, jeg vil præsentere, og jeg mener, at jeg har “nedkomponeret” materialet tilpas nok til at skabe solide rammer og samtidig sørge for frihed til, at fantasien kan få frit spil – det er vigtigt for mig. Hele jazzhistorien er i min DNA – jeg har brugt nærmest hele mit liv på at lytte, opdage og opleve jazz og det, der ligner… Det er der, jeg kommer fra… Musikken skal sige noget… Det er derfor, Pandelis, Tony, Yasuhiro, Bosse og Adam er med – jeg har spillet med dem alle før; nogle betydeligt mere end andre, men de har alle på et eller andet tidspunkt givet mig gåsehud.”

Hvad har du med af merch?
“Jeg medbringer nogle af mine udgivelser fra Japan, som ikke er helt nemme at få fingre i – bandet plejer også at medbringe vinyler, CD’er med mere. Jeg har desværre ikke “Strawboss”-pandebånd endnu!”

Hvilket er dit favoritnummer at fremføre live?
“Jeg glæder mig til at vi skal spille min “Suite Cobra” – jeg har spillet den brudvis i flere år, men med sekstetten bliver den fuldbragt.”

Hvordan er dine seneste koncerter gået?
“Min Kasper Tranberg Terzet med Frands Rifbjerg (trommer) og Nils Davidsen (cello + bas) har netop optrådt til VinterJazz i København – vi har kendt hinanden i 25 år og spillet meget sammen… Det har været en gave at arbejde med et nyt materiale med to buddies – vores koncert gik ok… Man er vel aldrig helt tilfreds, men faktisk oplevede jeg, at publikum var rigtigt glade for det.”

Hvordan vil du beskrive dine med-musikere?
“De har alle noget på hjerte samtidig med, at de er overlegne instrumentalister – det er en god kombination! Helt ærligt… Verdensklasse!”

Hvad er dit forhold til aftenens anden optrædende, Jakob Bro?
“Jeg elsker Jakob. Jeg tror, jeg mødte ham umiddelbart efter, at han var flyttet til København… Jeg spillede i hans kvartet i en meget kort periode, vi gik også i studiet, men det blev vist aldrig udsendt. Det har været en stor inspiration at se, hvordan han har grebet sit liv i musikken an… Dedikeret og ind til benet på en smuk måde. Vi skal hænge ud sammen i Tokyo i marts, hvor vi er der samtidig med forskellige bands… Så det kører!”

Hvad er dine planer for foråret og sommeren?
“Jeg passer mine studerende på konservatoriet – det er noget, jeg sætter en ære i. Derudover skal jeg indspille med Peter Bruuns nye band med jeg selv, Simon Toldam og Marc Ducret. I marts er jeg er i Japan, hvor jeg skal spille med min “Japanese Quartet” med Lars Greve som gæst. Ved samme lejlighed skal jeg også spille med Yoshigakis “Orquestra Libre” og gå på gløder ved Mount Takao Fire Walking Festival. Så passer jeg mit job i Zirkus Nemo på en lang Danmarksturné + jazzfestivaler og mere forberedelse med min trio.”

Om Vinterjazz 2017
Vinterjazz er en landsdækkende musikfestival, som har eksisteret siden 2001 og foregår hvert år i februar. Festivalen strækker sig over tre uger og rummer cirka 500 koncerter fordelt på mere end 100 spillesteder og arrangører fra København til Aalborg. Den 17. udgave af Vinterjazz finder sted den 3.-26. februar 2017. Info: www.jazz.dk

Links
Kasper Tranbergs hjemmeside
Jakob Bros hjemmeside
Info om handelsbetingelser m.m.

0 Anbefalinger

Vil du anbefale denne koncert til andre?

Anbefal denne koncert

Din anbefaling af denne koncert

Alle anbefaling skal godkendes af en administrator.