Kathrine Windfeld koncert Atlas Aarhus

Om koncerten

Kathrine Windfeld har de seneste år blæst anmeldere og publikum bagover med sine farverige, eksplosive kompositioner og raffinerede arrangementer. Samtidig er hun en rost og anerkendt dirigent og bandleader.

… Læs mere

 

Sammen med Aarhus Jazz Orchestra, et af Danmarks førende bigbands, fortolkes Kathrine Windfelds materiale – både nyt og gammelt. Der er således lagt op til en koncert, som på højeste niveau vil afspejle Windfelds kreative drive og energi, orkestrets improvisatoriske færdigheder og Windfelds betagende kompositioner.

Lineup

Aarhus Jazz Orchestra
Kathrine Windfeld (dirigent)

Kathrine Windfeld

Komponist, arrangør, dirigent og pianist.

Kathrine har med sit eget bigband og i et hav af andre sammenhænge gjort sig bemærket som én af de førende komponister og arrangører på den europæiske jazzscene.

Hendes første udspil ”Aircraft” fra 2015 var nomineret til hele tre Danish Music Awards, hvoraf hun vandt prisen som Årets Nye Jazznavn. I 2017 udkom opfølgeren ”Latency”, som fik strålende modtagelse i førende internationale magasiner og aviser som The Guardian (UK), Downbeat (USA) og Le Monde (FR). Pladen blev kåret som Årets Danske Jazzalbum 2017 i magasinet Jazzspecial og udløste en Carl-pris.

Kathrine Windfeld har turneret i England, Tyskland, Holland, Finland, Sverige og Norge. Hun har tidligere samarbejdet med Danmarks Radios Bigband. Og i 2018 spillede hun to udsolgte koncerter med et af Europas førende bigbands, Frankfurt Radio Big Band.

Aarhus Jazz Orchestra

Aarhus Jazz Orchestra blev grundlagt i 1977 af Jens Klüver og eksisterede i mange år som Klüvers Big Band. Med et særligt fokus på jazz og rytmisk samtidsmusik spiller Aarhus Jazz Orchestra mere end 80 koncerter om året, og med alt fra skole- og ældrekoncerter til højprofilerede kunstneriske udviklingsprojekter henvender orkestret sig til et mangfoldigt publikum i alle aldre.

Aarhus Jazz Orchestra består af nogle af de bedste musikere på den danske jazzscene og har gennem årene arbejdet sammen med nogle af de største jazzikoner i vor tid herunder Kurt Elling, John Scofield, Peter Erskine, Jamie Cullum, Jon Balke, David Sanborn, Melody Gardot, Geir Lysne, David Liebman og Dee Dee Bridgewater med flere. Orkestret høster gode anmeldelser for koncerter og udgivelser og har flere gange været nomineret ved Danish Music Awards. I 2016 vandt orkestret i kategorierne Årets Danske Jazzudgivelse og Årets Danske Jazzkomponist for Jakob Buchanans værk “Requiem”.

Aarhus Jazz Orchestra er det eneste rytmiske basisensemble i Danmark og er støttet af Aarhus Kommune og Statens Kunstfond.

Links

Kathrine Windfelds hjemmeside
Aarhus Jazz Orchestras hjemmeside
Info om handelsbetingelser m.m.

0 Anbefalinger

Vil du anbefale denne koncert til andre?

Anbefal denne koncert

Din anbefaling af denne koncert

Alle anbefaling skal godkendes af en administrator.