Kathrine Windfeld Big Band navn koncert Atlas Aarhus

Om koncerten

Bemærk: Billetten til 110 kroner er for medlemmer af Jazzselskabet – køber man en sådan billet, skal man ved sin ankomst fremvise medlems-legitimation.

Kathrine Windfeld Big Band har blæst anmeldere og publikum omkuld med debutalbumet “Aircraft”, som vandt en Danish Music Award 2016 i kategorien Årets Nye Danske Jazznavn. Albummet var ligeledes nomineret som “Årets Udgivelse” og “Årets Jazzkomponist.”

… Læs mere

 

Bandet er lige straks albumaktuelle med deres andet udspil, “Latency”, som udkommer i maj 2017 på Stunt Records.

Skønt bandet kun har eksisteret siden 2014, har de 15 unge skandinaviske musikere blandt andet været husorkester på The Standard Jazzclub i to sæsoner, optrådt med verdensnavne som Mike Stern (USA), Gilad Hekselman (ISR) og Nancy Harms (USA) og blev i 2016 udtaget til at spille en showcase på Europas største jazzmesse, Jazzahead i Tyskland.

Kathrine Windfelds vitale kompositioner, der spænder fra det ekspressive til det lyriske, afslører ofte hendes fascination af blandt andre Kenny Wheeler, Dave Holland og Thad Jones. Rytmiske twists, sofistikerede harmoniske passager og attitudestærke grooves leveres af det karismatiske team af knivskarpe ensemblemusikere og fremragende solister.

Sideløbende har Kathrine Windfeld blandt andet skrevet musik til DR Bigbandet og optrådt med orkesteret i Radiohusets Koncertsal.

“Kathrine Windfeld kan alt som jazzkomponist og -arrangør og fornyer bigbandtraditionen med et ungt hold, som spiller røven ud af bukserne.” Information 2015.

“Danmark har fået en mere end sædvanligt talentfuld komponist, arrangør og kapelmester med Kathrine Windfeld.” Politiken 2014.

“Ms. Windfeld is bound to have an important future.” Doug Ramsey, Rifftides, USA 2016.

Line-up
Trumpets
André Bak (DK)
Rolf Thofte Sørensen (DK)
Magnus Oseth (NO)

Trombones
Göran Abelli (SE)
Mikkel Aagaard (DK)
Stefan Ringive (DK)

Saxes
Jakob Lundbak (DK)
Jakub Wiecek (PL)
Roald Elm Larsen (DK)
Ida Karlsson (SE)
Toke Reines (DK)

Rhythm section
Viktor Sandström (guitar, SE)
Johannes Vaht (bass, SE)
Henrik Holst Hansen (drums, DK)
Kathrine Windfeld (piano, compositions DK)

Links
Kathrine Windfeld Big Bands hjemmeside
Kathrine Windfeld Big Band på Facebook
Info om handelsbetingelser m.m.

0 Anbefalinger

Vil du anbefale denne koncert til andre?

Anbefal denne koncert

Din anbefaling af denne koncert

Alle anbefaling skal godkendes af en administrator.