• Katinka koncert Atlas Aarhus
  • Bene koncert Atlas Aarhus

Om koncerten

24. april: Vi har fanget Katinka til en snak om koncerten – læs interviewet længere nede.

Sangerinden Katinka udgav i 2014 sin debut-EP ”I Røntgen”, som blev indspillet i samarbejde med produceren Simon Ask i hans stue på Nørrebro – og siden da er det gået stærkt.

… Læs mere

 

Katinkas poetiske og eksperimenterende popmusik, der benytter alt fra stueorgel, skabe og lamper til støvsugere og hårspænder til at skabe lyd, har blandt andet fået airplay på P3 og P6 og en tredjeplads på Det Elektriske Barometer. Sommeren 2015 blev de udråbt som vinder af Karrierekanonen, de har optrådt til Kronprinsparrets prisfest på Kulturværftet i Helsingør, og i maj 2016 udgav de deres anden EP ”Lufthuller”.

Til foråret 2017 udkommer Katinkas debutalbum, og allerede nu kan man lytte til et af numrene fra albummet. Og Katinka kan det der med ordene.

”Du Tænker Ikke” handler om at blive svigtet, men også om, hvordan man overlever det – hvordan alt, der kommer ind i kroppen, også skal ud igen. Hvordan vi af et andet menneske kan blive brækket op i små stumper og stykker, og at det desværre kun er os selv, der kan bygge det op igen. For lige når man får renset den værste smerte ud af sin krop, så begynder alle de små detaljer, der syntes at være så ligegyldige, at dukke op. Hvordan træbordet ridsede dine hænder, sommerfuglene i maven og en halv berøring.

”Du Tænker Ikke” er skrevet oven på alle de små detaljer, vi alle bliver efterladt med, når nogen eller noget forsvinder. Den er skrevet simpelt og nøgternt på en ukulele med tre akkorder. Men da den fik lov til at komme ind i Simon Asks hjemmestudie, og han fik pustet liv i den, blev det en helt ny sang. Sangen blev storslået, larmende, altid i bevægelse som et lokomotiv, der aldrig vil stoppe, og den kunne stå helt selv uden hjælp. Nogle gange fortjener de små detaljer den største opmærksomhed.

Interview med Katinka
Hvad kan publikum forvente af koncerten?
“Det er lidt blevet vores kendetegn at være meget intense på scenen, og det holder vi stadig fast i – måske fordi jeg ikke rigtig kan finde ud af andet. Men musikken er også blevet mere storladen og larmende, hvilket er en dejlig afveksling. Det giver også plads til de stille sange.”

Hvad har I med af merch?
“Jeg har egentlig aldrig tænkt på, at vi skulle have merch – måske er jeg lidt uromantisk på det punkt; vi har kun solgt LP’er til vores koncerter. Men den her gang har vi faktisk også muleposer med – det er hipster, hehe. Men de er virkelig flotte med en illustration, min storebror har lavet. Og lige i dag har vi fået t-shirts, og de er så fine, at jeg er nødt til at købe én til mig selv.”

Hvilket er dit favoritnummer at fremføre live?
“Alle sangene repræsenterer meget forskellige følelser for mig, så der er dage, hvor der er en bestemt sang, der passer perfekt lige den dag, og så kan det ændre sig igen. Men jeg bliver aldrig træt af at synge ”Vinter” – den har et meget simpelt arrangement, så jeg kan bestemme det hele. Jeg føler mig næsten som en kabaret-sangerinde.”

Hvordan er jeres seneste koncerter gået?
“Vi er næsten lige startet på vores turné, så der har ikke været så meget endnu, men der var udsolgt på Bornholm sidste fredag, og det var vi mega-overraskede over. Vi har jo lige fået Tobias med på trommer, så vi har næsten boet i vores øvelokale den sidste måned… Så tror jeg heller ikke, at der var nogen af os, der havde regnet med, at debutalbummet ville blive modtaget så kærligt. Jeg forstår det stadig ikke – vi er jo ikke Chinah for helvede.”

Hvordan vil du beskrive dine bandkolleger?
“Vi er alle sammen nogle nørder på hver vores måde. Jeg er nok den, der mindst perfektionistisk af os – jeg kan godt blive lidt utålmodig, hvis en lydprøve tager alt for lang tid, så jeg har altid en bog og min dagbog med. Simon Ask er lydnørden – han bruger oceaner af tid med at producere og få din guitar til at lyde helt præcis perfekt; det kan godt tage så lang tid, at jeg er ved at hive alt mit hår ud. Marie er kor-entusiast, og hvis der er noget, der bliver sunget bare en lille smule skævt, så ved hun det. Hun kan godt være ret skrap, men hun har næsten altid ret. Tobias spiller meget elektronisk musik og har så en lidt anden indgang til musikken end os. Og han kan holde en rytme fra nu og til verdens ende, hvilket er ret nice.”

Hvilket livenavn (band og/eller solokunstner) er dit yndlings – og hvorfor?
“Der er mange bands, jeg er vild med at se live, men jeg har altid været totalt fascineret af forsangeren fra The National. Jeg har set dem live fire gange, og jeg er blevet blæst væk hver gang. Matt Berninger er så voldsom og kaotisk på en scene – han vælter rundt mellem publikum, og så drikker han altid en hel flaske hvidvin på scenen; han er konge.”

Hvordan vil du beskrive dit/jeres nye album, “Vi Er Ikke Kønne Nok Til At Danse”?
“Der er mange følelser i det – vi er næsten rundt i hele følelsesregisteret, hvilket jeg er ret stolt af, da jeg ikke er den bedste til at skrive glade sange. Der er både sange til de små, medium og kæmpestore følelser på albummet.”

Hvad er jeres planer for sommeren og efteråret?
“Efter turen skal vi spille på nogle forskellige festivaler i sommeren, og så skal vi noget rimelig vildt til efteråret, som jeg ikke må sige endnu.”

Om Bene
Benedicte Pierleoni er bedre kendt som trommeslager i den danske grungetrio Baby In Vain. Under soloaliaset Bene annoncerede hun for kort tid siden sin debut-EP “Forgotten Memories”, der udkom tidligere i april.

Soloprojektet Bene var stadig purungt, da Christian Hjelm i 2015 indlemmede hende som support på hans 11 koncerter over hele Danmark. Hjelm havde tydeligvis spottet et stort talent hos sangskriverinden, der på dette tidspunkt kun havde spillet én koncert og udgivet to numre. Derfor takkede han også ja, da Pierleoni et halvt år senere inviterede ham med i studiet som producer på netop EP’en “Forgotten Memories”.

Musikalsk er vi milevidt fra den skramlede rock i Baby In Vain, hvor de nye numre hver især byder på hjertelig folk, tudende horn og Benedictes skæve vokalmelodier. Pierleoni beskriver desuden den nye EP som et særdeles personligt udspil med stærke forbindelser til for eksempel familiære forhold. Udgivelsens artwork er malet af Benedictes morfar, mens sangen “American Dreams” omhandler hendes tipoldemor, der ulykkeligt forelskede sig i en soldat under 2. verdenskrig.

Links
Katinka på Facebook
Katinka på SoundCloud
Bene på Facebook
Info om handelsbetingelser m.m.

0 Anbefalinger

Vil du anbefale denne koncert til andre?

Anbefal denne koncert

Din anbefaling af denne koncert

Alle anbefaling skal godkendes af en administrator.