Om koncerten

9. oktober: Vi har fanget Katinka Bjerregaard fra bandet til en snak om koncerten – læs interviewet længere nede.

Bandet med den poetiske og eksperimenterende popmusik er til efteråret klar med deres andet album, ’Vokseværk’, og følger udgivelsen op med en releasekoncert på Atlas.

… Læs mere

 

Katinka har de seneste år gjort kometkarriere i kølvandet på det charmerende debutalbum ’Vi er ikke kønne nok til at danse’, som kastede flere store radiohits af sig, heriblandt ’Luftballoner’ og ’Vi er ikke kønne nok’. I maj måned i år vandt Katinka tilmed også Carl Prisen som årets komponist, ligesom de i 2017 vandt en Steppeulv i kategorien årets håb.

Til efteråret følger den stærkt imødesete albumopfølger, som har fået titlen ’Vokseværk’. Albummet markeres med to releasekoncerter, heriblandt en koncert på Atlas som bandet to gange tidligere har fyldt op.

En krads ærlighed kombineret med musikalsk eventyrlyst står i centrum for Katinkas helt særlige udtryk, og de dyder bringes videre på ’Vokseværk’, som frontfigur Katinka Bjerregaard beskriver således:

”Vi taler om, at ’Vokseværk’ er vores første voksenværk. Paletten er blevet større, fordi blidhed og forelskelse har fået plads mellem aggressioner og kærestesorger. Men det er stadig sammenstødet af følelser, som er det spændende – deraf også titlen: At det værker, når man vokser. Der er altid noget, vi som mennesker er bange for. Ellers kan vi ikke leve.”

Katinka består af: Katinka Bjerregaard (vokal, ukulele), Simon Ask Ladekarl (guitar, produktion), Marie Hageltorn Christiansen (keys, kor) og Tobias Pedersen (trommer).

Interview med Katinka Bjerregaard
Hvad kan publikum forvente af koncerten?
“Vi har en masse nye sange med fra vores nye album, og det er et album, hvor vi breder os lidt mere ud. Der er ikke kun sange om forlist kærlighed, men både om fisk-fugl-mellem. Det tror jeg, vi alle er meget stolte af. Det er et album, der handler om livets faser og spørgsmål.”

Hvordan vil du beskrive dine bandkolleger?
“Vi er en dejlig broget flok – vi har meget forskellige evner, hvilket gør, at bølgerne kan gå rimelig højt, når der skal øves sange. Men til gengæld er vi virkelig gode til at udfordre og presse hinanden. Man kan godt kalde os en lille familie eller et slags ægteskab – vi har hinandens ryg, og vi stoler på hinanden. Simon Ask er lydnørden og perfektionisten, Marie Hageltorn er musikvidenskaber, hvilket gør, at hun faktisk er den eneste i bandet, der ved, hvad hun laver. Og Tobias Pedersen har en elektronisk baggrund, som gør, at alt bliver lidt mindre forudsigeligt, plus at han kan holde en rytme.”

Hvad har I med af merch?
“Jeg elsker merch, jeg kan slet ikke få nok, men bandet forsøger at holde min trang lidt nede. Vi har t-shirts med, muleposer og selvfølgelig en masse plader og CD’er.”

Hvilket er dit favoritnummer at fremføre live?
“Uh, det er svært at sige. Vi har så mange nye numre, som vi først rigtig at ved at lære at kende, så der er mange, jeg både glæder mig til, men også frygter lidt. Vores nye sang “To Veje” er jeg meget stolt af, men jeg skal spille ukulele på det, og det går ikke altid lige godt.”

Hvordan er jeres seneste koncerter gået?
“Vi har ikke spillet i et stykke tid, da vi har været begravet i studiet. Så vi glæder os meget til at spille i København og Aarhus – vi trænger virkelig til at komme op på en scene igen.”

Links
Katinka facebook
Katinka Instagram
Info om handelsbetingelser m.m.

0 Anbefalinger

Vil du anbefale denne koncert til andre?

Anbefal denne koncert

Din anbefaling af denne koncert

Alle anbefaling skal godkendes af en administrator.