• Kellermensch koncert VoxHall Aarhus
  • Big Mess koncert VoxHall Aarhus

Om koncerten

Bemærk: Der er kun få billetter tilbage til koncerten..!

25. januar: Vi har fanget Kellermensch-trommeslager Anders Trans til en snak om koncerten – læs interviewet længere nede.

Kellermensch spiller kun tre koncerter i 2018 i indendørs rammer.

… Læs mere

 

I en mørk og dyster kælder befinder Kellermensch sig, og det er her, at bandet iagttager og beskuer samfundet og det moderne menneske – disse iagttagelser danner rammen om bandets frustrerede fortællinger om afmagt, forliste forhold, personlige dæmoner og traumer.

I foråret 2018 vil man kunne opleve det berygtede og eksplosive Esbjerg-band live i Aarhus, København og Esbjerg. Grundet udsolgte koncerter på bandets DK-turné får fans altså nu en ny mulighed for at se gruppen optræde i disse tre byer. De tre koncerter bliver de eneste muligheder for at opleve Kellermensch live i indendørs rammer i hele 2018.

Kellermensch har på meget kort tid generobret det danske landskab med deres vilde og intense liveshow fra Musikhusene i Esbjerg og Aarhus til Arena-scenen på Roskilde Festival. Der sås ingen tvivl hos det danske anmelderkorps. og dommen er faldet; Kellermensch er tilbage, og de skal opleves live.

Interview med Anders Trans
Hvad kan publikum forvente af koncerten?
“Vi ser meget frem til at skulle spille på VoxHall den 16. februar. Vi kommer kun til at spille tre indendørs koncerter i år. Så vi vil virkelig forsøge at gøre vores ypperste for, at det bliver nogle vellykkede koncerter. Vi ser ligeledes frem til at skulle spille nogle sange, som vi ikke har spillet i lang tid. Vi kommer til at spille vores længste sæt til dato!”

Hvad har I med af merch?
“Vi kommer til at sælge nogle LP’er og CD’er.”

Hvilket er dit favoritnummer at fremføre live?
“En af mine favoritsange at spille live er “Moribund Town” fra vores første album. Vi spiller den ofte sidst i sættet, og den fungerer lidt som et pejlemærke på, hvor godt koncerten er gået. Det er et nummer, som vi har spillet mange gange, og vi ved stadig aldrig helt, hvornår og hvordan sangen skal slutte. Slutningen er ofte dejlig kaotisk og meget lidt kontrolleret.”

Hvordan er jeres seneste koncerter gået?
“Vi har spillet nogle stærke koncerter i år, hvor det hele er gået op i en højere enhed – hvor band og publikum fungerede som en stor fælles masse. Dette skete blandt andet på Lille Vega i København og på dette års Spot Festival i Aarhus. Vi spillede også en god koncert på VoxHall, sidst vi spillede der i oktober. Vi vil gøre vores allerbedste for, at det bliver en god koncert. Vi vil forsøge at overgå koncerten denne her gang!”

Hvordan vil du beskrive dine bandkolleger?
“Jeg har kendt alle bandkolleger i rigtig mange år. I lang tid før Kellermensch eksisterede. Nogle af dem har jeg gået i folkeskolen med i 10 år. Så vi kender hinanden rigtig godt efterhånden!”

Hvilket livenavn (band og/eller solokunstner) er dit yndlings – og hvorfor?
“I min verden er Neil Young et af de stærkeste livenavne. Hans guitarspil er som et tordenvejr. På samme tid med at hans guitarspil og produktion er fuldstændig kompromisløst har han skrevet sange, som er lige så velskrevne, som Bob Dylan kan det. Vi har selv spillet et cover af “Don’t Let Me Bring You Down”. Det er en fantastisk sang, som jeg stadig nyder at spille live.”

Hvordan vil du beskrive jeres seneste album, “Goliath”?
“Vores seneste album “Goliath” havde en lang og tung fødsel. Den sled på alle i bandet. I “Goliath”s lange tilblivelse skete meget ved siden af Kellermensch. Flere har fået børn, nogle er gået fra deres kærester, andre er blevet gift. Jeg synes, man kan høre nogle af disse ting på pladen.”

Hvad er jeres planer for foråret og sommeren?
“Efter disse tre indendørs koncerter skal der arbejdes på et nyt album. Samtidig med det skal vi nok forberede os til nogle festivaler, som kommer hen over sommeren.”

Big Mess
Big Mess er et københavnsk punkrockband. De musikalske sammenhænge, som medlemmerne tidligere har rumsteret i, er mange og mangfoldige, men har alle deres overordnede udspring fra hovedstadens DIY- og punkmiljøer. I 2014 dannede sangskriver og guitarist Tobias Bendixen så Big Mess med en flok venner. Bandet udsendte i 2016 debutalbummet “You Know I Care”, som punks byen over fandt sig selv synge med på. Det er svært at lade være – musikken er melodiøs, umiddelbar og personlig.

Big Mess’ nye plade hedder “Try To Enjoy It” og består af 12 sange. Sangene blev skrevet i en periode, hvor Bendixen var sengeliggende med en alvorlig hjernerystelse. Ingen skærm, ingen alkohol, ingen underholdning. Mest af alt svimmelhed og tankespind. Den eneste mulige distraktion udover søvn og zombie crawls var at skrive sange. Disse sange blev undervejs en beskrivelse af den tilstand, som en sådan sygdomsperiode kan udgøre, og ikke mindst de konsekvenser, som kan følge i kølvandet på den. En periode, hvor man samtidig er tilskuer til det liv, der kører videre uden for én, det liv, man havde før, og det liv, som man trods alt stadig lever. Hertil kommer det, man kan tabe, fordi man må forholde sig stille, alene og inden døre – heriblandt også kærligheden.

Links
Kellermensch på Facebook
Big Mess på Facebook
Info om handelsbetingelser m.m.

1 Anbefalinger

Vil du anbefale denne koncert til andre?

Anbefal denne koncert

Din anbefaling af denne koncert

Alle anbefaling skal godkendes af en administrator.

  1. Jesper P

    Fed tung melodramatisk rock

    Kellermensch spiller altid indlevende og intenst. Kan klart anbefales.