Keminova Cowboys koncert Atlas Aarhus

Om koncerten

26. oktober: Vi har fanget Sonja Hald- og Keminova Cowboys-guitarist Simon Bekker til en snak om koncerten – læs interviewet længere nede.

Kan man lave en plade på en weekend? Sådan spurgte Telestjernen sine musikalske kollegaer Sonja Hald, Ulvetimen, Hverdagens Helte og Laura Mo i slutningen af 2016. Svaret er ja, det kan man godt!

… Læs mere

 

”Jeg havde lyst til at se om vi ikke kunne lave noget sammen, alle sammen. Jeg oplevede, at vi havde en form for musikalsk slægtsskab, og så var vi jo alle sammen fra Jylland,” udtaler Rasmus Mørup, manden bag kunstnernavnet Telestjernen.

Netop det at lave noget sammen var et ønske, som alle deltagerne delte, og den 17. marts 2017 stod stjernerne helt rigtigt og det lykkedes alle involverede at mødes på ”Flyfabrikken” i Fly, da der var kommet nogenlunde styr på både ekskoner, ældre biler, snottede unger og diverse former for musikalsk gear. Rasmus Mørup havde mulighed for at lægge lokaler til projektet, så alle deltagere havde et sted både at indspille og sove i løbet af den intense weekend.

”Vi var godt klar over, at det var et temmelig ambitiøst projekt at lave en hel plade på én weekend, så vi gik da også til projektet med en god portion sund jysk skepsis, men prøves, det skulle det,” forklarer Søren Zahle fra Hverdagens Helte.

Kreativiteten og ikke mindst spontaniteten var i højsædet hele weekenden, hvilket betød, at der lige pludselig var en guitarist fra Sonja Hald, som spillede med på et nyt nummer fra Ulvetimen eller en trommeslager fra Hverdagens Helte, som sang kor på et nyt Laura Mo-nummer.

Laura Mo fortæller, ”Man kunne bare spørge ud i rummet, om der var nogen, som havde lyst til at synge kor på det her nummer, jeg havde med? Nummeret handler om en manager, som er et røvhul – og så bød folk bare ind.”

I forbindelse med projekter af denne art kan det ofte være en udfordring at finde en form for rød tråd i de forskellige bidrag, men alle artisters fælles kærlighed til den skæve folk/americana har givet pladen et meget tydeligt præg af jysk country med danske tekster.

Pladen udkommer den 3. november 2017 på både vinyl, cd og streaming, og der planlægges i den forbindelse også en stort anlagt releasekoncert på Atlas, hvor samtlige artister deltager, hvis ekskoner, ældre biler, snottede unger og diverse former for musikalsk gear tillader det.

Interview med Simon Bekker
Hvad kan publikum forvente af koncerten?
“Et totalt højspændt kæmpeorkester! Vi har kastet alle vores kræfter, forskelligheder og alt vores mod i gryden, og det bulderkoger, hver eneste gang vi øver. Musikkens udtryk er meget varieret, da vi har forskellige frontmænd i gang hele tiden, og fordi der løbende bliver roteret heftigt på backlinen. Sammenhængen undervejs er klar som bunden af et fadølsglas, og der er faktisk fuldstændig styr på det hele… Indtil videre. Tror, der er en lydmand, som virkelig skal have en kold øl, når vi er færdige.”

Hvordan kommer man til at kunne mærke, at det er en releasekoncert?
“Det er første og indtil videre eneste mulighed for at spille projektet, og alt den fede energi og kærlighed, der var i vores kaos-indspilnings-weekend i Fly har ligget og gæret i os lige siden. Vi er på spidsen, vi er spændte, vi er stålsatte og fuldstændig afslappede og trygge. Det kan sagtens gå galt, men så går vi derhen sammen. Og folk må gerne gå med.”

Hvad har I med af merch?
“Plader af den fineste vinyl, stickers, posters, rygmærker og skuldermærker.”

Hvilket nummer glæder du dig mest til at fremføre live?
“Den, der starter med, at trommerne siger tjak-tjak-tjak, hvorefter alle elguitarerne og dobbelt-banjo kommer ind på da-da-da-dada-da-da. Det er fedt, og alle er med! Eller den stille og blidt pulserende hymne med dobbeltvokalerne. Eller trionummeret med bas, banjo og pedalsteel. Arj, jeg ved det sgu ikke. Der er så meget godt at vælge i mellem.”

Hvordan vil du beskrive dine bandkolleger?
“Som nogle uægte børn mellem Birte Kjær og Brian Jonestown Massacre, som Firewater, der drikker trøstepils med Bamse, eller som Massive Attack, hvis de bare var blevet hjemme, havde dyrket øko-roer, drukket lidt for mange pils og nøjedes med at spille bonderock hele weekenden.”

Hvilket livenavn (band og/eller solokunstner) er dit yndlings – og hvorfor?
“For tiden er det meget Laura Mo og Ulvetimen, der ligger på pladespilleren, men også Hverdagens Helte spiller tit derhjemme. Og så selvfølgelig dem der Telestjernen – de er gode!”

Hvordan vil du beskrive jeres debutalbum?
“Det er rundt, og der er et hul i midten, så det kan sidde fast på pladespilleren. Det er meget smart, når man skal høre det. Indholdet kan bedst beskrives som en værre rodebutik, hvor idéerne har vokset smukt eller muteret ud af kredsløb – alt efter hvordan lytterens ører er indstillet. Men der er gode sager til både gamle og unge – perfekt til en familiekomsammen.”

Hvad er jeres planer for vinteren og foråret?
“Efter at have indspillet albummet plantede vi hvert vores juletræ i Fly Gamle Skoles skolegård. Det skal jo studses i løbet af november og med hjem til de respektive bands til jul, og når vi mødes til nytårskur og kradsere engang i januar, kan det jo være, vi har lyst til en runde to – som enhver fodboldspiller ved, er det jo anden halvleg, der er vigtigst.”

Link
Info om handelsbetingelser m.m.

1 Anbefalinger

Vil du anbefale denne koncert til andre?

Anbefal denne koncert

Din anbefaling af denne koncert

Alle anbefaling skal godkendes af en administrator.

  1. kedelige kesse

    Sød musik

    Kram og kvalitet ud over det sædvanlige i “godeste” forstand.