Kippenberger koncert Atlas Aarhus

Om koncerten

Kippenberger udgiver sin debut-EP “Uden Hænder” den 8. juni – en EP, hvor det engelske sprog er blevet parkeret, og det danske sprog får lov til at stå i fuld flor, med alt hvad det indebærer af dialekter og sproglige finurligheder; med sine fem tracks viser Kippenberger, hvordan det danske sprog kan twistes, smadres og bygges op igen.

… Læs mere

 

Som når man skal lære at cykle og endelig finder balancen, når man også til et punkt, hvor lysten til at udfordre sig selv bliver så markant, at den ikke kan benægtes. For mange bliver det næste naturlige step at køre ”uden hænder” – men man kan kun køre uden hænder, hvis der er noget at køre på.

For Kippenberger har tiden som forsanger i det danske rockband The Floor Is Made Of Lava skabt et bundsolidt fundament, som har bragt ham og bandet udover stepperne og ud på landevejen i ordets mest bogstavelige forstand, og dermed skabt plus på oplevelseskontoen. Lysten til at give slip på styret og køre uden hænder groede sig større, og nu fræser Kippenberger derudad med sit soloprojekt – uden slinger i valsen.

”For mig ligger der en barnlig glæde i at cykle uden hænder. Samtidig er det en ret fesen måde at leve livet farligt på. Det er den hasarderede tøsedreng, der kommer trillende gennem byen. Jeg er blevet for gammel til at turde springe i faldskærm, men jeg kan lige hive mig op til at tage en sejrsrunde ned ad Istedgade. I det mindste har jeg ikke hjelm på imens.”

Måske er de jyske landeveje blevet udskiftet med de københavnske asfalterede stisystemer, men (selv)sikkerheden er i top; Kippenberger kører videre uden hænder ud ad musikkens vej, men det bliver aldrig med hænderne for øjnene – han ved, hvor han skal hen.

Zar Paulo
Det aarhusianske ensemble Zar Paulo kombinerer både fortiden og fremtiden i deres musik. Med rødder i 80’ernes art-rock og new-wave springer bandet hovedkulds ind i det 21. århundrede med elektroniske flader og samples. Sangene bygges op omkring analoge synthesizere, kantede beats og hårdtslående bas, der går lige i brystet, og inviterer lytteren ind i bandets dansksprogede og poetiske rige. Til dagligt bor de fem medlemmer sammen i et musikalsk DIY-kollektiv, hvorfra der er meget mere musik på vej.

Zar Paulo debuterede i februar og kan allerede se tilbage på et imponerende CV, der inkluderer spilletid på både P6 Beat og P3. Derudover har højttalerproducenten Dali udgivet gruppen internationalt side om side med kunstnerne som Dúné og Oh Land samt produceret en minidokumentar om bandet, der udkommer til sommer.

Links
Kippenberger på Facebook
Twitter
Zar Paulo på Facebook
Instagram
Info om handelsbetingelser m.m.

0 Anbefalinger

Vil du anbefale denne koncert til andre?

Anbefal denne koncert

Din anbefaling af denne koncert

Alle anbefaling skal godkendes af en administrator.