Kira Skov koncert Atlas Aarhus

Om koncerten

25. november: Vi har fanget Kira Skov til en kort snak om koncerten – læs mini-interviewet længere nede.

Kira Skov har siden hun debuterede på den danske musikscene med Kira and The Kindred Spirits i 2002 etableret sig som en artist med mange facetter. Over de senere år har hun markeret sig med udgivelser, der rangerer fra hendes successfulde hyldest til Billie Holiday, hendes samarbejde med punk-legenden Peter Peter og deres projekt Persona samt The Cabin Project – hendes seneste og meget anmelderroste samarbejde med Marie Fisker.

… Læs mere

 

Kira har nu igen allieret sig med John Parish (PJ Harvey, Eels, Tracy Chapman m.fl.) som har produceret to af hendes tidligere soloudgivelser “Look Up Ahead” og “When We Were Gentle” fra 2013. “When We Were Gentle” vandt Kira to steppeulve som årets vokalist og årets danske plade, en Carl-pris som årets tekstforfatter samt en kontant præmie fra Statens Kunstfond i 2013. Pladen modtog seks stjerner i Politiken og en overvældende modtagelse i de øvrige danske medier, og hun modtog i 2014 Statens kunstfonds tre-årige arbejdslegat.

Kira arbejder i øjeblikket på nye sange og tager i starten af juni til England med det samme band fra ovennævnte udgivelse. Her vil de indspille første etape i det naturskønne Wales i det legendariske Rockfield studie – igen med Paul Corkett som tekniker. (The Cure, Nick Cave And The Bad Seeds m.fl.).

Sangene ligger i naturlig forlængelse af Kiras forrige soloudspil. De er ligeledes skrevet af hende alene, suppleret af kompositioner udviklet i samarbejde med hendes mand og flereårige samarbejdspartner Nicolai Munch-Hansen. Sammen samler de trådene fra hendes forskellige musikalske eskapader, og herigennem finder Kira sig selv, som hun lyder idag.

De nye sange bevæger sig omkring temaer som krig, kærlighed, tab og ønsket om at transcendere ind i andre bevidsthedslag, og Kira har søgt inspiration hos store digtere som Walt Whitman, Charles Bukowski og Dylan Thomas. Hendes nuværende band favner de mange musikalske facetter, Kira har arbejdet med gennem de senere år. Cruisende flydere og skygger af de cinematiske og abstrakte universer fra Persona med akustiske og blå klange fra hendes hyldest til Billie Holiday og med referencer til hendes mere klassiske sangskriver-funderede tider i både Kindred Spirits og The Ghost Riders. Bandet tæller musikere, som Kira har samarbejdet med i både rock- og jazz-sammenhænge, og der er skåret ind til benet med plads til Kiras vokal som det bærende centrum.

Den kommende tur bliver med afsæt i den kommende plade tilsat udvalgte sange fra hendes efterhånden omfattende bagkatalog og enkelte overraskelser. Det endnu ubetitlede album udkommer på Stunt Records i midten af oktober.

Line-up
Kira Skov – Vokal/Guitar
Nicolai Munch-Hansen – bas
Oliver Hoiness – guitar
Simon Toldam – Keys
Knut Finsrud – trommer

Mini-interview med Kira Skov
Hvad kan publikum forvente af koncerten?
“Det bliver sidste stop på vores danmarkstour på denne side af jul, så man kan forvente et band, som dykket dybt ned i materialet, og som har spillet sig godt varme. Jeg synes selv, at vi har sammensat et sæt med det bedste fra de seneste års udgivelser med udgangspunkt i den seneste plade og “When We Were Gentle”. Begge plader er skabt med netop dette band. Jeg elsker at spille med det her hold. Materialet er både afdæmpet og eksplosivt. Desuden spiller Bisse opvarmning, og han er helt fantastisk.”

Hvad har du med af merch?
“Jeg har CD’er med det næsten komplette bagkatalog, vinyler og plakater, og jeg signerer det hele efter koncerten sammen med Bisse.”

Du har lige været sløj – hvordan er status med dig nu?
“Uha ja, den var grum. Jeg måtte desværre aflyse en koncert i Roskilde, da jeg mistede stemmen, og det er aldrig sjovt. Vi spillede på Vega igår (den 18. november, red.), og det var fantastisk, og jeg er ved at være tilbage i form nu.”

Hvad er det bedste ved at være på turné?
“At få musikken ud til sit publikum. Der sker altid meget med materialet og ens egen forståelse af det, når man opfører det live. Når man kommer ind i et flow, hvor det nærmest spiller sig selv, og man kan læne sig tilbage og give slip og se, hvor man lander. Og så er en koncert jo en fælles bedrift og et samspil med ens publikum. Noget, man skaber sammen.”

Hvad er det bedste ved at vende hjem fra en veloverstået turné?
“At komme hjem til min søn Morgan. Han er med bedsteforældrene, mens vi er på landevejen, og jeg savner ham forfærdeligt meget.”

Bisse
Bisse er et nyt navn på den danske musikscene, men en yderst produktiv artist. I løbet af 2015 udgiver han sin såkaldte blod-trilogi, bestående af de tre albums: “PMS” og “Umage”, som allerede er ude, og det sidste album ”Happy Meal”, som kommer senere på året. Ind imellem dem har han så også fundet tid til at udgive det hjemmeproducerede hiphop-album ”Bitchin”. Bisses tekster er primært på dansk og han vil på tour’en opføre sange fra sine seneste to udgivelser samt sprit nye numre fra den nye plade “Bitchin”, som kommer på gaden den 9. november.

Links
Kira Skovs hjemmeside
Kira Skov på Facebook
Bisse på Facebook
Bisse på SoundCloud
Info om handelsbetingelser m.m.

0 Anbefalinger

Vil du anbefale denne koncert til andre?

Anbefal denne koncert

Din anbefaling af denne koncert

Alle anbefaling skal godkendes af en administrator.