Konvent koncert Atlas Aarhus

Om koncerten

22. januar: Vi har fanget Konvent-sanger Rikke Emilie List til en snak om koncerten – læs interviewet længere nede.

Konvent er et København-baseret death-doom band, som fandt en fælles interesse i metal i 2015. Efter timer i øvelokalet blev det til udgivelse af en demo, der slet og ret fik navnet “Demo”. Siden udgivelsen af “Demo” i 2017 har Konvent tiltrukket sig en del opmærksomhed på den danske metalscene og spillet koncerter på både Aalborg Metal Festival, Metal Magic Festival og den velkendte branchekoncert Copenhell Freezes Over i 2018. Denne aften gæster de Atlas i Aarhus.

… Læs mere

 

Disse events lagde grundlaget for en pladekontrakt med Napalm Records og en bookingaftale med Napalm Events for hele verden.

I 2019 tog Konvent deres mix af death metal og tung doom til de store scener, da de spillede både Copenhell og Roskilde Festival. Begge shows, der blev vel modtaget af både anmeldere og publikum. Herudover spillede de en række mindre shows.

Igennem alt dette har Konvent arbejdet hårdt på at skrive og indspille deres debutalbum “Puritan Masochism”, og de er svært begejstrede for at dele deres blanding af tunge baslinjer, dødelige growls og uhyggelige guitar-riffs på det nye album, som de tager med sig på tour, når pladen er udgivet i januar 2020.

Interview med Rikke Emilie List

Hvad kan publikum forvente af koncerten?
“De kan forvente en hel masse nye numre og et totalt veloplagt band. Der gik ikke mange dage efter vores sidste turné, før vi savnede landevejen, så vi glæder os sindssygt meget til at komme ud at spille igen!”

Hvad kan du afsløre om sætlisten?
“Meget nyt. Måske lidt gammelt…”

Hvad har I med af merch?
“Vi disker op med vores sorte nonne T-shirt, den hvide logo T-shirt, vores patches, en vinyloverraskelse og nogle nye, fede designs, som I godt kan glæde jer til!”

Hvilket er dit favoritnummer at fremføre live?
“Vi er faktisk alle tre lige vilde med at spille “Ropes pt. II”, “Squares” og “Puritan Masochism” live.”

Hvordan er jeres seneste koncerter gået?
“De er gået super godt! Den allersidste var på et proppet Molotow i Hamborg. Lyden sad lige i skabet, og jeg havde mulighed for at gå ned og synge hos publikum. Det er noget af det fedeste ved de små spillesteder.”

Hvad skal publikum få tiden til at gå med indtil koncerten?
“De skal finde popcornene frem, gå på YouTube og sætte vores musikvideo til Puritan Masochism på repeat. Derudover skal de holde øje med, om vores tekster er kommet på AZLyrics. Vi har sendt dem ind, men de er ikke blevet godkendt endnu.”

Olm

Olm er tungt. Olm er sludge. Olm er doom. Olm er melodisk. Olm er malende. Olm er growl. Olm er på dansk. Blev der sagt, at Olm er tungt?

Den aarhusianske trio Olm rumsterer i den tunge og doomede ende af sludge metal. Med sine hårde nedstemte riffs, growlende vokal og malende musikalske passager leverer Olm et mastodontisk lydudtryk. Så mens andre lever i overhalingsbanen, befinder Olms musik sig trygt og tålmodigt i slæbesporet på metallens majestætiske motorvej.

Morild

1. februar i år udsendte det københavnske atmosfæriske black metal-orkester Morild deres debutalbum, som bærer titlen “Så kom mørket og tog mig på ordet En sort sky af minder I afgørende stunder Frosset fast til mit indre Jeg håber det forsvinder med lyset At dø eller blive fri”. Lige så lang som titlen på albummet er, lige så lang er listen over de rosende ord, som anmelderne kaster efter pladen. Devilution kalder blandt andet udgivelsen for “et forbandet ambitiøst pladeprojekt”.

Kvintetten blev dannet tilbage i 2016, og bag bandet gemmer sig medlemmer fra blandt andet Fearus og Scortum. Med Morild får bandet kreeret et maritimt auditivt tema og en oceansk mystik, som de meget gennemført tog med sig til deres teatralske releasekoncert på Den Blå Planet i København, hvor bandet optrådte foran akvariets store tank med hajer, rokker og deslige som baggrund.

Morild er et atmosfærisk band, der mikser shoegaze og black metal i en sublim blanding

Katla

Katla er en trio bestående af de tre medlemmer David, Marc og Rasmus. Bandet startede i 2017 på Copenhell, hvor kontakten blandt de tre først blev etableret. Motivationen var klar fra start. Det skal være langsomt og lytte-bart musik, som de selv ville lytte til. Katla har fokus på de knusende riffs, som hovedkomponisten Marc kompromisløst leverer, vokalharmonierne, der er delt blandt bassisten David og trommeslager Rasmus, som formår at manifestere nedslåning af 7-tømmer søm igennem sit insisterende trommespil. Tung doom-metal og højt energiniveau med inspirationskilder i den skandinaviske black- og doomscene er kendetegnene ved Katla. Læder, denim og langt hår forenes i sange om helte, skurke og store drager på den lede klinge!

På scenen opleves tunge riffs, høj energi, store smil og få bekymringer, der giver et helhedsbillede af, at Katla består af mere end bare tre sammenspillende individer. Med både asynkron og synkron headbanging over hele paletten samt en verbal symbiose mellem sangerene Rasmus og David fornemmer man som publikum den energi, bandet selv oplever på scenen. Du bliver som trukket direkte ned i et øvelokale i en bunker i Nordvest, hvor man næsten kan smage musikken blive skabt.

Links

Konvent på Facebook
Olm På Facebook
Morild på Facebook
Katla på Facebook
Info om handelsbetingelser m.m.

0 Anbefalinger

Vil du anbefale denne koncert til andre?

Anbefal denne koncert

Din anbefaling af denne koncert

Alle anbefaling skal godkendes af en administrator.