Kristian Leth koncert Atlas Aarhus

Om koncerten

24. oktober: Vi har fanget Kristian Leth til en snak om koncerten – læs interviewet længere nede.

Kristian Leth har siden sine tidlige 20’ere været yderst produktiv som forfatter, radio- og tv-vært, foredragsholder og musiker under eget navn og som forsanger i The William Blakes. På sit nye album, “Fremmed Land”, der udkom den 29. april på ArtPeople, synger han igen på dansk; sange som han har skrevet på i tre år.

… Læs mere

 

Kristian Leth fortæller:
“Da jeg i slutningen af 2015 gik i studiet, var mine sange mere færdige end nogensinde før. Hvor jeg før har eksperimenteret med at fremskrive sangene i studiet, så kom jeg denne gang med kompositionerne, inden vi gik i studiet. Idéen var at lade mine dygtige musikere farve og fortolke mine sange. Albummet er derfor indspillet live med ganske få takes og efterfølgende et par dubs. Jeg ville gerne lave en levende plade, hvor alle spiller så lidt som muligt på deres instrumenter, men på deres egen drømmende måde i det univers, som jeg har skrevet på igennem lang tid.”

Albummet indspillede Kristian Leth (sang og guitar) med danskerne Moogie Johnson (bas), Lasse Boman (guitar), Nikolaj Busk (klaver), svenskeren Ale Carr (cittern) og amerikanerne Raymond Belli (trommer) og Claire Bryant (cello). Albummet er mixet og mastered af Kristian Leth, Fridolin Norsø og Frederik Norsø.

De ni sange på “Fremmed Land” præsenterer en række forskellige livssituationer, der både virker drømmende og virkelige på en og samme gang. Lyrikkens mange personer, der både fremtræder som jeg’er og du’er, belyses og nuanceres sprogligt fra forskellige sider på velturneret dansk.

De mange øjebliksbilleder på albummet fremføres med sikker hånd af bandet. Musikalsk trækkes der tråde tilbage til folktraditionen, og på albummet løftes der også på hatten imod Neil Youngs produktioner og Becks nyeste værks ditto. Sangskrivningen er skåret ind til benet, så korstykker er fraværende modsat på debutalbummet. Sangene på “Fremmed Land” står frem, enkelte, dynamiske og som vidnesbyrd om de øjeblikke, hvor sangene virkelig lykkedes i studiet.

Interview med Kristian Leth
Hvad kan publikum forvente af koncerten på Atlas?
“Jeg har samlet nogle af de mest forrygende musikere fra min generation. De var alle sammen med i fantastiske bands for 10 år siden, men nu spiller de med mig. Så jeg forventer mig selv en stor musikalsk oplevelse. Det plejer det at være, når vi spiller. Det er både støvet og let, beskidt og krystalklart. Og så har jeg mine allerbedste sange med.”

Hvad har du med af merch?
“Jeg tager vinyler med af min sidste plade “Fremmed Land”.”

Hvilket er dit favoritnummer at fremføre live?
“Jeg tror at “Når Lysene Går Ud” er et af mine yndlingsnumre at spille, fordi det føles elektrisk, som om det er større end mig. Og folk kan mærke det. Det er vigtigt. Sådan føles det i hvert fald. Plus Jacob Funch spiller helt utroligt godt guitar på det nummer.”

Hvad er det bedste ved at være på turné?
“At hænge ud med mine venner, at lægge resten af livet på standby, at spille musik hver dag. Det er lige så forrygende, som det lyder.”

Hvad er det bedste ved at vende hjem fra en veloverstået turné?
“Det modsatte: At få orden på dagen, at være sammen med mine børn og min kone. Jeg elsker at komme hjem med minder, der virker magiske. Og så samtidig have alt det.”

Hvad er dine planer for resten af 2016?
“Jeg skal redigere en roman, der udkommer i foråret på Lindhardt og Ringhof. Så skal jeg lave score til DR’s serie “Herrens Veje” og en dokumentarfilm. Og så er jeg i gang med to andre bøger, non-fiktion. Det er cirka det.”

Lasse Boman
Lasse Bomans første plade “The First Record”, der blev mødt med flotte anmeldelser herhjemme, begyndte via en bekendt i Los Angeles at cirkulere i en lille kreds af mennesker, der arbejder i film/tv-branchen, og pludselig begyndte numrene at dukke op i forskellige TV-serier og på soundtracket til “Enough Said” (James Gandolfinis sidste film). Det har været medvirkende til, at opfølgeren, “The Second Record – Heavenly Home”, udkommer i både Frankrig, Schweiz og USA. Herhjemme står Artpeople for udgivelsen.

“Det med serierne er ret simpelt – giver din musik den rigtige følelse til scenen, er du hyret, og ellers vælger de noget andet; man skal ikke lægge for meget i det. Jeg er super taknemmelig for at få mulighed for at få musikken ud flere steder end i Danmark, men det eneste succeskriterium, jeg reelt har, er og bliver, at jeg selv bestemmer og kan lave musikken med hvem, jeg vil, og som jeg vil,” siger Lasse Boman.

Links
Kristian Leths hjemmeside
Kristian Leth på Twitter
Lasse Boman på Facebook
Info om handelsbetingelser m.m.

0 Anbefalinger

Vil du anbefale denne koncert til andre?

Anbefal denne koncert

Din anbefaling af denne koncert

Alle anbefaling skal godkendes af en administrator.