• Lee Ranaldo koncert Atlas Aarhus
  • Dad Rocks! koncert Atlas Aarhus

Om koncerten

Lee Ranaldo, som vi kender fra selveste Sonic Youth, hører til den alternative rocks mest interessante og stilskabende guitarister.

… Læs mere

 

Om Lee Ranaldo
Lee Ranaldo havde allerede rumsteret grundigt på den eksperimenterende new york’ske rockscene i slutningen af 1970’erne, da han sammen med Thurston Moore og Kim Gordon i 1981 dannede det skelsættende rockband Sonic Youth. Sideløbende med sit arbejde i Sonic Youth, der i 2011 gik i dvale på ubestemt tid, har Ranaldo udgivet et væld af soloplader, hvoraf “From Here to Infinity” (1987) er det første og “Last Night On Earth” (2013) og “Acoustic Dust” (2014), der begge er indspillet med gruppen The Dust, de seneste. Herudover har Ranaldo over årene været inde over et hav af sideprojekter, der har budt ham at samarbejde med en lang række spændende musikere. Da Rolling Stone i 2004 besluttede sig for at kåre verdens 100 bedste guitarister, landede Ranaldo på en 33. plads.

Dad Rocks!
Bag navnet Dad Rocks! står islandskfødte Snævar Njáll Albertsson. Musikken er inspireret af kunstnere som Bill Callahan, Sufjan Stevens, Why?, The Low Anthem og Sigur Rós. Navnet ’Dad Rocks!’ er mere end blot en leg med betegnelsen ’dad rock’: det er en hyldest til hans børn, idet han i sine tekster beskriver den verden, som de vokser op i. Tematisk udforsker Dad Rocks! forskellige aspekter af moderniteten, vores relation til de digitale realiteter i hverdagen, spiseforstyrrelser, ophavsret, mobning og meget mere. Altid oprigtigt men ofte med humor og ironi.

Inspired By Music Festival
Atlas & VoxHall præsenterer en fem dage lang festival, der i perioden 26.-30. januar 2016 byder på musik inden for kategorierne Heavy, Jazz, Rock, Urban og World. Festivalen, der helt nærliggende udspiller sig på Atlas og VoxHall, er helt og aldeles gratis og er kulminationen på hele Inspired By Music-forløbet, der i 2015 har budt på både avis-udgivelser og anderledes musik-arrangementer. I den næsten-månedlige Inspired By Music-avis har man kunnet læse interviews med en række prominente Aarhus-personligheder, og rundt omkring i byen har det været muligt at opleve koncerter i anderledes rammer. Og nu rundes hele projektet altså af med et brag af en festival med både lokalt og internationalt snit. Den står blandt andet på fem højkvalitets-hovednavne, der alle er ypperlige repræsentanter for den kategori, de nu en gang er eksponenter for.

Links
Lee Ranaldos hjemmeside
Lee Ranaldo på Facebook
Lee Ranaldo på Twitter
Dad Rocks! på Facebook

0 Anbefalinger

Vil du anbefale denne koncert til andre?

Anbefal denne koncert

Din anbefaling af denne koncert

Alle anbefaling skal godkendes af en administrator.