• Lightwave Empire koncert Atlas Aarhus
  • Søn koncert Atlas Aarhus

Om koncerten

1. oktober: Vi har fanget Bjarke Niemann til en snak om koncerten – læs interviewet længere nede.

Med Spleen United-forsanger og -sangskriver Bjarke Niemann i front stiler Lightwave Empire mod varmen og lyset.

… Læs mere

 

Sangen “Too Close To The Sun” og samtidig tilblivelsen af Lightwave Empire opstod, da kulsort mørke skulle vendes til lys i en tid, hvor frygt styrede livets gang. Bjarke Niemann fortæller: ”Vi ender 100% sikkert i graven alligevel, så hellere som et sønderbanket lig, der har forsøgt at få det hele med, end en prototype, der aldrig kom i gang. Jeg skrev “Too Close To The Sun” til min kone relativt kort tid efter, at hendes mor tog sit eget liv, så jeg har meget stærke følelser omkring den.”

Det er en sang om kærlighed og medmenneskelig varme til én, der har brug den. Og det var også her, at tanken om en video opstod. Niemann fortæller: ”Jeg sad på en bænk på Sønderboulevard. Jeg kan ikke huske omstændighederne, men jeg var let påvirkelig og i mine følelsers vold. Fra lang afstand kunne jeg se en dreng med Downs syndrom komme gående i min retning. Han så mig, smilede, satte sig ved siden af mig og gav mig et stort knus og sagde noget i dur med ”du er en rigtig god mand”. Den dreng havde samme virkning på mig, som jeg gerne ville have, at sangen skulle have på andre. Så jeg tog fat i min barndomsven, der er lærer på en skole for børn med Downs i København og sammen med instruktøren Anders Malmberg tog vi ud og lavede videoen sammen med børnene. Det måtte ikke blive manipulerende og vi fokuserede på, at fange det naturlige og følelserne i deres blikke og mimik. Jeg er meget glad for den video!”

Bjarke Niemann er vokset op med Downs syndrom som en del af livet, da hans mor var inspektør på en specialskole i Jelling, hvor barndomsvennens far også arbejdede. Derfor kom de to venner der ofte efter skoletid og var sammen med børnene.

“Too Close To The Sun” er det seneste udspil fra Lightwave Empire, som debuterede i 2016 med singlen “Pleasure And Pain” og siden bandets debut-EP, som blev fulgt op af anmelderroste koncerter på NorthSide og Roskilde Festival. De opløftende, alternative popsange rammer som varmen fra den californiske sol – følelsen af forfriskende bølger fra det brusende hav. Og det er da også her, at Lightwave Empire har indspillet musikken i samarbejde med den amerikanske superproducer Dave Sardy, som fra sit studio i L.A. også har siddet bag knapperne på hovedværker fra navne som LCD Soundsystem, The Killers og Red Hot Chili Peppers.

Lightwave Empires debutalbum “Heart Of Noise” udkommer 7. september.

Interview med Bjarke Niemann
Hvad kan publikum forvente af koncerten?
“Et fem-mands band, der spiller det meste fra “Heart Of Noise”-albummet plus et par nye ting. Vi har taget nogle gamle videosynthezisere med til at lave lysshowet, så det bør blive et rart organisk regnbue-bølge-vhs-trip.”

Hvad har I med af merch?
“Vinyl.”

Hvilket er dit favoritnummer at fremføre live?
“Jeg vakler mellem “Pleasure & Pain” og “Too Close To The Sun”. De har begge en tendens til at spille sig selv. Lyder forskelligt hver gang, men lige meget hvor meget, man hiver i det oppe på scenen, kommer det i mål. Følelsesmæssigt kan nummeret “Heart Of Noise” også godt stikke lidt, når jeg skal synge det.”

Hvordan er jeres seneste koncerter gået?
“De er gået fint, men vi har kun spillet på festivaler indtil videre. Det vil sige, at vi ikke har spillet for folk, der har købt en billet til vores koncert nødvendigvis. Så det bliver totalt fedt at spille sangene for mennesker, der har valgt koncerten ud. Og til den tid har folk jo også haft mulighed for at høre albummet.”

Hvordan vil du beskrive dine bandkolleger?
“Anders, Asger, Lasse og Spaghetti er nogle flotte typer. Stærke mænd på hver deres måde jo. Jeg sætter pris på, når en musiker har noget selvstændigt og unikt over sig, men det kan være pissesvært at finde folk, der svæver et sted imellem teknik og sjæl. I ved, hvor man er 100 procent musikalsk, men ikke selvfed, 100% kunstnerisk, men ikke selvoptaget. De svæver allesammen rundt et sted imellem, synes jeg.”

Hvad er dine planer for vinteren?
“Det føles altid som om, at vinteren har planer for mig, mere end jeg har planer for den. Men når det er sagt, har jeg nogle forskellige ting i ilden, som gerne skulle begyndte at tage form på et tidspunkt. Mere om det til den tid.”

Søn
I et kryds af 80’er-postpunk-energier, jazzet inderlighed og skarpe dansksprogede tekster giver Søn dig følelsen af at være på farten og alligevel tilstede. Det er sveddryppende, håndspillet og catchy, og med poetisk slagkraft sætter frontmand Kristoffer Jessen ord på diverse uforløste længsler; hvad enten han synger om kærlighed, porno eller uddannelsessystemet. En ung og rodløs energi strømmer fra de fem drengebørn, når de spiller mod den forløsning, der på én gang findes i musikken og samtidig altid ligger uhåndgribeligt bag det næste gadehjørne. På deres debut-EP “Autobahn” er Nørrebros gader omdrejningspunkt for sangskriver Kristoffer Jessens fortællinger, der sprudler af hidsig længsel og samtidig dækker over en øm melankoli. Søns livekoncerter er præget af energi og nærvær og indkapsler lytteren i et univers, hvor der er plads til det undertrykte og usagte, der ligger og simrer i hverdagen. Søn arbejder lige nu på at færdiggøre deres første fulde album. Første single udkommer i november.

Links
Lightwave Empires hjemmeside
Facebook
Søn på Facebook
Info om handelsbetingelser m.m.

0 Anbefalinger

Vil du anbefale denne koncert til andre?

Anbefal denne koncert

Din anbefaling af denne koncert

Alle anbefaling skal godkendes af en administrator.