Lightwave Empire koncert Atlas Aarhus

Om koncerten

Med Spleen United-forsanger og -sangskriver Bjarke Niemann i front stiler Lightwave Empire mod varmen og lyset.

… Læs mere

 

Sangen “Too Close To The Sun” og samtidig tilblivelsen af Lightwave Empire opstod, da kulsort mørke skulle vendes til lys i en tid, hvor frygt styrede livets gang. Bjarke Niemann fortæller: ”Vi ender 100% sikkert i graven alligevel, så hellere som et sønderbanket lig, der har forsøgt at få det hele med, end en prototype, der aldrig kom i gang. Jeg skrev “Too Close To The Sun” til min kone relativt kort tid efter, at hendes mor tog sit eget liv, så jeg har meget stærke følelser omkring den.”

Det er en sang om kærlighed og medmenneskelig varme til én, der har brug den. Og det var også her, at tanken om en video opstod. Niemann fortæller: ”Jeg sad på en bænk på Sønderboulevard. Jeg kan ikke huske omstændighederne, men jeg var let påvirkelig og i mine følelsers vold. Fra lang afstand kunne jeg se en dreng med Downs syndrom komme gående i min retning. Han så mig, smilede, satte sig ved siden af mig og gav mig et stort knus og sagde noget i dur med ”du er en rigtig god mand”. Den dreng havde samme virkning på mig, som jeg gerne ville have, at sangen skulle have på andre. Så jeg tog fat i min barndomsven, der er lærer på en skole for børn med Downs i København og sammen med instruktøren Anders Malmberg tog vi ud og lavede videoen sammen med børnene. Det måtte ikke blive manipulerende og vi fokuserede på, at fange det naturlige og følelserne i deres blikke og mimik. Jeg er meget glad for den video!”

Bjarke Niemann er vokset op med Downs syndrom som en del af livet, da hans mor var inspektør på en specialskole i Jelling, hvor barndomsvennens far også arbejdede. Derfor kom de to venner der ofte efter skoletid og var sammen med børnene.

“Too Close To The Sun” er det seneste udspil fra Lightwave Empire, som debuterede i 2016 med singlen “Pleasure And Pain” og siden bandets debut-EP, som blev fulgt op af anmelderroste koncerter på NorthSide og Roskilde Festival. De opløftende, alternative popsange rammer som varmen fra den californiske sol – følelsen af forfriskende bølger fra det brusende hav. Og det er da også her, at Lightwave Empire har indspillet musikken i samarbejde med den amerikanske superproducer Dave Sardy, som fra sit studio i L.A. også har siddet bag knapperne på hovedværker fra navne som LCD Soundsystem, The Killers og Red Hot Chili Peppers.

Lightwave Empires debutalbum “Heart Of Noise” udkommer 7. september.

Links
Lightwave Empires hjemmeside
Facebook
Info om handelsbetingelser m.m.

0 Anbefalinger

Vil du anbefale denne koncert til andre?

Anbefal denne koncert

Din anbefaling af denne koncert

Alle anbefaling skal godkendes af en administrator.