• Liima koncert Atlas Aarhus
  • Ghost Flute & Dice koncert Atlas Aarhus

Om koncerten

23. august: Vi har fanget Liimas Rasmus Stolberg til en snak om koncerten – læs interviewet længere nede.

Liima er et nyt band bestående af den finske perkussionist Tatu Rönkkö og de tre Efterklang-medlemmer Mads Brauer, Casper Clausen og Rasmus Stolberg.

… Læs mere

 

Debutalbummet “ii” indeholder sange skrevet i Finland, Berlin, Istanbul og Madeira under fire ugelange arbejdsophold. Hvert sted har haft indflydelse på lyden – til tider helt bogstaveligt i form af en sampling og field recordings – og hvert ophold endte med en koncert, hvor bandet fremførte de nyskrevne sange.

For Liima (“Lim” oversat fra finsk) blev spontaniteten i at skrive sange og med det samme fremføre dem live, en frigørende oplevelse. Med udgangspunkt i et simpelt live-set-up, synthesizers, trommesampler, vokal, effekter og bas blev det muligt for de fire medlemmer at trække mest muligt ud af deres fælles kreative dynamik. Skitser skabt af fælles improvisation blev bearbejdet til sange i en kollektiv, intuitiv og umiddelbar proces.

Samme tilgang blev valgt til selve indspilningen af albummet.

I oktober 2015 indspillede bandet albummet på bare tre dage i Vox-Ton studiet i Berlin i samarbejde med den finske producer Jonas Verwijnen. Alt blev indspillet live som et band. Ingen overdubs og intet click-track. Efterfølgende miksede Francesco Donadello albummet ned på bånd.

Liima vil i 2016 turnere verden rundt med sangene fra ’ii’ samt helt nye sange, som vil blive testet og bearbejdet foran et publikum.

Interview med Rasmus Stolberg
Hvad kan publikum forvente af koncerten?
“Det må de selv om, men jeg håber, at publikum er åbne og nysgerrige og går hjem med nye ideer og som lettede og mere lykkelige mennesker.”

Hvad har I med af merch?
“Vi kommer kørende i min Skoda, så jeg ved ikke, om vi får plads til noget. Vi rejser meget let. Vi går faktisk meget op i at rejse let.”

Hvilket er dit favoritnummer at fremføre live?
“I “Woods” har jeg ofte fornøjelsen af at give publikum et sæt med et meget voldsomt og højt basindsæt. Det sætter jeg pris på. Derudover så nyder jeg at spille vores nye numre. Vi har cirka fem-syv nye numre med til koncerten.”

Hvad er det bedste ved at være på turné?
“At være på en fælles mission med sine bedste venner. Det føles meningsfyldt, og det er sjovt og berigende at spille musik sammen.”

Hvad er det bedste ved at vende hjem fra en veloverstået turné?
“At jeg kan være sammen med min familie igen.”

Hvad er jeres planer for resten af 2016?
“Vi har tænkt os at skrive flere sange til et nyt album, og så skal vi både på turne i Syd- og Nordamerika og Europa.”

Line-up
Tatu Rönkkö – håndspillede beats på en MPC sampler og perkussion
Mads Brauer – elektronik og synthesizers
Casper Clausen – vokal og synth
Rasmus Stolberg – bas og synth

Anmeldercitater
“’Weird in all the right ways.” (Line Of Best Fit)

“Et rave i en forladt flyhangar, med et kor af robotengle i loftet.” (Politiken)

Ghost Flute & Dice
Ghost Flute & Dice tager udgangspunkt i det akustiske klaver, men prøver på alle måder at få instrumentet til at lyde som alt muligt andet. Musikken minder nok mere om en himmel fyldt med forvrængede solstråler med store industrielle skyer der flyver forbi på en vind af glas. Klaveret bliver spillet på både udvendigt og indvendigt og alle lydene bliver samtidigt elektronisk matrikuleret i stumper og stykker – alt foregår live og skaber et kaotisk flerdimensionelt lydbillede hvor brudstykker af melodier og akkorder til tider træder frem. Ghost Flute & Dice prøver at inkorporere så mange inspirationskilder i musikken som muligt – men Thelonius Monk, Sonic Youth og glichty electronica er altid meget tydelige. Under navnet Ghost Flute & Dice har Mikkel Almholt indtil videre udgivet to albums. Den seneste – kaldet ”melody is god” – udkom på vinyl i februar. På den plade blev klaveret kombineret med violin, saxofon, vokal og store elektroniske lydflader. Ghost Flute & Dice har været på turne i USA og to gange i Tyskland.

Links
Liimas hjemmeside
Liima på Facebook
Liima på Twitter
Liima på Instagram
Liima på SoundCloud
Ghost Flute & Dice på Facebook
Info om handelsbetingelser m.m.

0 Anbefalinger

Vil du anbefale denne koncert til andre?

Anbefal denne koncert

Din anbefaling af denne koncert

Alle anbefaling skal godkendes af en administrator.