• Liima koncert Atlas Aarhus

Om koncerten

Liima er et nyt og særdeles spændende samarbejde mellem den finske percussionist Tatu Rönkkö og det danske band Efterklang.

… Læs mere

 

Efterklang har siden 2003 hørt til de allerfineste eksponenter for nysgerrig og eventyrlysten musik, der i Efterklangs tilfælde er blevet skabt med udgangspunkt i electronica, eksperimenterende pop og moderne klassisk musik. Fire album og to film samt alskens andre projekter og udgivelser er det blevet til.

Gruppens seneste album, “Piramida” (2012), blev udgivet af det navnkundige britiske pladeselskab 4AD, og over årene har bandet gentagne gange turneret hele verden på yderst flittig og omfattende vis. De har også flere gange samarbejdet med klassiske orkestre, og det var ikke mindst for dette engagement, at gruppen blev nomineret til Nordisk Råds Musikpris i 2013.

I januar 2014 annoncerede Efterklang en helt særlig koncert, der skulle udspille sig i den følgende måned. Koncerten fik titlen “The Last Concert”, hvilket på fejlagtig vis fik mange fans og øvrige musikinteresserede til at tro, at det var ensbetydende med Efterklangs endeligt. Bandet er i dén grad stadig aktivt, men nye albumudgivelser og verdensturnéer er ikke på tapetet her og nu. Efterklang har været i fuld gang med at gentænke sig selv og optrådte i den forbindelse i sommeren 2014 på den finske Our Festival sammen med Tatu Rönkkö.

Netop Tatu Rönkkö har gjort markant væsen af sig på den eksperimenterende finske musikscene i de sidste 10 års tid. Hans originale tromme- og percussion-stil har gjort ham til en integreret del af anerkendte Helsinki-navne som Elifantree, Harri Kuusijärvi Koutus, Dramophone, Yona & OLP og Jimi Tenor & Abdissa Assefa’s Ite-Tune. I 2013 begyndte Rönkkö at spille improviserede solo-koncerter i folks køkkener under titlen “I Play Your Kitchen”. Hen over de sidste par år har han været en fast del af Efterklangs liveband, og det musikalske venskab har nu udviklet sig til et nyt projekt, Liima, der har sit helt eget, karakteristiske udtryk.

Om Kaptajn Ørentvist
Bag navnet gemmer sig to af de mest garvede kræfter på den danske avantgarde/impro-scene – nemlig Jørgen Teller og P.O. Jørgens. Begge har sat et afgørende aftryk på flere årtier af dansk eksperimenterende musik, ligesom de jævnligt udfolder sig i internationale samarbejder. Denne aften erstatter Thomas Eiler P. O. Jørgens.

Links
Liima på Facebook
Liima på SoundCloud
Efterklangs hjemmeside
Efterklang på Twitter
Efterklang på Vimeo
Efterklang på YouTube
Efterklang på Facebook
Efterklang på Flickr
Efterklang på SoundCloud
Kaptajn Ørentvists hjemmeside
Info om handelsbetingelser m.m.

0 Anbefalinger

Vil du anbefale denne koncert til andre?

Anbefal denne koncert

Din anbefaling af denne koncert

Alle anbefaling skal godkendes af en administrator.