Liima koncert Atlas Aarhus

Om koncerten

2. marts: Vi har fanget Liima-bassist Rasmus Stolberg til en snak om koncerten – læs interviewet længere nede.

Liima har netop udgivet deres andet album “1982” og er nu klar med en nordisk turné, som blandt andet bringer dem til Aarhus.

… Læs mere

 

Dansk-finske Liima, der består af samtlige tre Efterklang-medlemmer og den finske trommeslager Tatu Rönkkö, har i fredags netop udgivet deres andet album, “1982”, som er produceret i samarbejde med Chris Taylor fra Grizzly Bear. Albummet udkom på City Slang og har fået en flot modtagelse af kritikerne.

“Liima’s new album is called 1982, but it looks to the future… It’s a hell of an album” – Stereogum.com

“Like playing an 8-bit video game on a 2017 console” – 4/5 – DIY MAG

“Dreamy swirly sophisto-pop” – 4/5 – Q Magazine

“Sometimes going back is the only way to move forwards” – 5/5 – Music-news.com

“This release solidifies Liima as a band” – 7/10 (album pick) – Allmusic.com

“Et spændstigt og livligt bekendtskab” – 5/6 – Politiken

“En rendyrket fornøjelse at lægge øre til så fornemt eksekverede sange” – 5/6 – GAFFA

I 1982 kårede Time Magazine den personlige computer (PC´en) til Årets Person. Det var den første ”ikke-menneskelige” kåring, og 1982 var også året, hvor Liimas forsanger Casper Clausen blev født (bandets øvrige medlemmer er født i de omkringliggende år). På albummet “1982” sætter bandet spørgsmålstegn ved identitet og vores egen placering af os selv i historien – albummet er lige så meget eksistentielt undersøgende og fremadskuende, som det er nostalgisk og reflekterende.

Liima opstod af lige dele behov for at bryde gamle vaner som for at opbygge nye, og deres andet album, “1982”, er en mesterlig eksekvering af ønsket om at bryde ud af sin komfortzone.

Interview med Rasmus Stolberg
Hvad kan publikum forvente af koncerten?
“Hvis de møder op i godt humør med et åbent sind, kan publikum forvente at opnå ekstase via et elektrisk og gennemarbejdet Liima-show fyldt med kærlighed, god musik og overraskelser. Intet mindre og sådan cirka.”

Hvad har I med af merch?
“Vi elsker merch og har endda lige fået en smart kortlæser, så vi kan tage kort. Der vil være vinyler, t-shirts, kopper med vores halvnøgne kroppe og den slags, men også noget helt specielt, som kun én person kan få glæden af. Vi optager alle vores koncerter, og det er på aftenen muligt at købe én eneste Liima Super Vinyl, som er cirka 30 minutter af aftenenes koncert optaget, mikset og udvalgt af Liima og derefter skåret direkte ned i en vinyl af vores ven Tiago i Lissabon. Der bliver kun lavet dette ene eksemplar. Det tager cirka to uger at lave den og sende den til køberen, som både får et certifikat og sit navn på pladen.”

Hvilket er dit favoritnummer at fremføre live?
“Jeg kan generelt godt lide de sange, hvor folk og jeg selv danser til. Men jeg har ingen decideret favorit. At spille med Liima er noget af det bedste, jeg ved. Det gør mig utroligt glad – næsten uanset hvilken sang, vi fremfører.”

Hvordan er jeres seneste koncerter gået?
“Det er de bedste Liima-koncerter, vi nogensinde har spillet. På tidligere tours har vores fokus ofte været arbejdet med nye sange, som vi har taget med op på scenen. På denne tour er vores fokus mere koncerten som en helhed og et værk, og det er og har været vildt sjovt at udvikle dette på touren. Når vi rammer Atlas, er det afslutningen på en to uger lang nordisk tour, og jeg håber, at det bliver både smukt og festligt.”

Hvordan vil du beskrive dine bandkolleger?
“Utroligt dygtige samt søde, sjove og rare.”

Hvilket livenavn (band og/eller solokunstner) er dit yndlings – og hvorfor?
“Nick Cave & The Bad Seeds. Han er vor tids Elvis, men det gør mere ondt. Jeg elsker musikken, og jeg elsker hans figur og intensiteten.”

Hvordan vil du beskrive jeres seneste album, “1982”?
“På grund af titlen har mange det indtryk, at det handler om firserne, men det handler faktisk om fremtiden og den er ret grum, men også fantastisk og fyldt med god musik.”

Hvad er jeres planer for foråret og sommeren?
“Ugen efter Atlas-koncerten tager vi til Portugal for at spille nogle koncerter, og det bliver afslutningen på vores 1982-tour, som startede i januar. Så laver vi andre ting i foråret, og så når det bliver sommer, er der nogle festivaler og den slags. Ud sidst på sommeren og efteråret håber vi at kunne påbegynde arbejdet med nye sange.”

Links
Liimas hjemmeside
Facebook
Instagram
Twitter
SoundCloud
YouTube
Info om handelsbetingelser m.m.

0 Anbefalinger

Vil du anbefale denne koncert til andre?

Anbefal denne koncert

Din anbefaling af denne koncert

Alle anbefaling skal godkendes af en administrator.