• Liss koncert Atlas Aarhus
  • Ydegirl koncert Atlas Aarhus

Om koncerten

I juni i år kom den længe ventede EP “Second” fra Liss, der siden debuten “First” i 2016 har været toneangivende for dansk alternativ R&B. Den nye udgivelse betyder heldigvis også, at Liss igen kan opleves live. Denne aften gæster de Atlas i Aarhus.

… Læs mere

 

Kvartetten, der oprindeligt er fra Aarhus, men nu har base i København, har de sidste tre år haft spartansk aktivitet, hvilket har skabt en tørst hos publikum efter mere materiale og flere koncerter. For de har ry for et ualmindeligt, vederkvægende nærvær på scenen, hvor den levende energi fra deres selvproducerede lyd vækkes til live.

Hvor deres første EP blev til i samarbejde med forskellige producere, producerer Liss nu deres musik selv. Live fremstår den nye musik endnu mere koncentreret i dens udfoldelse af bandets signaturlyd, og med en fremhævelse af det DNA, som Liss er udgjort af. Søren Holms karakteristiske vokal og melodier. Vilhelm Stranges evigt nysgerrige udforskning af sin rolle som guitarist, en guitar der ikke lyder som en guitar. Villads Tyrrestrups basspil af funk i mellemgulvet. Tobias Lausts eksplosive og energiske rytmegrupper. Sådan har de fremelsket en lyd, der får hver af de fires kvaliteter til at skinne og samtidig formår at samle dem til én særegen lyd af Liss.

Meget har forandret sig. Og så alligevel ikke. Bandet fremstår mere skarptskåret nu. Men Liss ligger stadig under en lilla himmel, i foråret, sidst på måneden nær bygninger der er lige så ældgamle som de er moderne.

Ydegirl

Bag aliaset Ydegirl gemmer sig sanger og producer Andrea Novél, der netop har udgivet EP’en “notes19” på pladeselskabet Escho, der også udgiver Liss’ musik. Ydegirl bevæger sig i et lydbillede, hvor hun bryder grænserne mellem genrer så forskellige som R&B, folk og klassisk kompositionsmusik. Det er skiftevis elektronisk og akustisk, komponeret og produceret, minimalistisk og overvældende.

Centralt står Andreas vokal, der både synger og chanter og giver et indblik i, hvad hun selv beskriver som et limbo af budskaber. “notes19” insisterer på at være flere steder på én gang og trækker både på barokkens musiktraditioner og nutidens popmelodier.

Links

Liss på Facebook
Instagram
Ydegirl på Facebook
Instagram
Info om handelsbetingelser m.m.

0 Anbefalinger

Vil du anbefale denne koncert til andre?

Anbefal denne koncert

Din anbefaling af denne koncert

Alle anbefaling skal godkendes af en administrator.