Lotte Blicher Mørk Atlas Aarhus

Om koncerten

Foredrag med Lotte Blicher Mørk i samtale med Esben Kjær om død, sorg og magtesløshed.

… Læs mere

Du skal dø. Sikkert før end du tror. Men du vil ikke se det i øjnene.Derfor siger du ”hvis jeg dør..”. Og er på vild flugt fra alt, hvad der minder dig om, at det ikke er dig, der bestemmer. Og flygter dermed også fra dit eget liv. I dette samfund er døden ikke længere livets naturlige, meningsfulde afslutning. I stedet er døden blevet den ultimative personlige falliterklæring, som vi skal undgå for enhver pris. Og sorgen er ikke længere en naturlig proces, der omformer båndene mellem de levende og de døde. Det er en sygdom, vi skal kureres for.

Vores kultur omkring død og sorg er syg. Vores flugt fra døden er nemlig også en flugt fra livet. For livet kan ikke altid fikses og ordnes. Livet ender med død og sorg – og det er ikke bare uundgåeligt, det er også en kraft, som former, intensiverer og uddyber os mennesker på nye måder, som er afgørende for, hvem vi bliver. For hvis vi holder op med at flygte fra afmagten og i stedet ser den i øjnene, forvandler den os. Den kan blive meningsfuld og give os fred. Den kan sætte os i stand til at leve mere intenst. Mere frit.

Lotte Blicher Mørk provokerer – fordi hun ved, hvad hun snakker om. Som præst på Rigshospitalet møder hun døden hver eneste dag. Og sorgen. Og livet. Hendes kontante, men alligevel empatiske stil har gjort hende til fast inventar i aviser, på konferencer og sågar i indslag på festivaler. Hun har inviteret en skarp gæst med på scenen, Esben Kjær, journalist og vært på det ligeså kontante P1-program Bagklog. Men Esben har en anden side: Han mistede sin 7-årige søn Sebastian til kræft, og har efterfølgende skrevet “Min usynlige søn – kunsten at leve med sine døde resten af livet” – en bog delvist baseret på hans egne erkendelser, delvist gennem research og interviews med en række eksperter. Som han holder højt roste foredrag om landet over.

I en kraftfuldt, kontant men også følsomt og tankeprovokerende optræden tager en præst og en efterladt dig med på en anderledes tur gennem dødsriget. Dit forhold til døden og sorgen bliver ikke det samme igen.

Links
Facebook
Info om handelsbetingelser m.m.

0 Anbefalinger

Vil du anbefale denne koncert til andre?

Anbefal denne koncert

Din anbefaling af denne koncert

Alle anbefaling skal godkendes af en administrator.