• Lydmor koncert Atlas Aarhus
  • Girlcrush koncert Atlas Aarhus

Om koncerten

17. oktober: Vi har fanget Lydmor til en snak om koncerten – læs interviewet længere nede.

Lydmor, der er en regulær komet inden for den elektroniske pop, annoncerer Danmarksturné og ny remix-EP. Denne aften gæster hun Atlas i Aarhus.

… Læs mere

 

I øjeblikket kulminerer de sidste 10 års arbejde for Lydmor. Hun har netop afsluttet en lang Europatour, der i marts 2019 sluttede i DR Koncerthuset. Hér leverede hun en magisk cocktail af sit storslåede visuelle sceneshow og hendes tryllebindende historiefortællende elektropop.

Stor efterspørgsel

Efter stor efterspørgsel på det anmelderroste neon-show har Lydmor derfor ønsket at tage på en turné på udvalgte spillesteder i Danmark i efteråret 2019.

Lydmor har til manges overraskelse flere udgivelser bag sig. “A Pile Of Empty Tapes” (2012) og “Y” (2015). Disse albums rørte mere på sig i udlandet end herhjemme og skabte en dedikeret fanskare. På nippet til at opgive musikdrømmen pakkede den dengang 26-årige Jenny Rossander i 2016 sin kuffert og rejste alene til Shanghai. Den personlige rejse og inspirationen i Shanghai dannede fundamentet for den fortælling, der i september 2018 manifesterede sig i hendes gennembrudsalbum “I Told You I’d Tell Them Our Story” fra september 2018.

Derfra tog det for alvor fart for den fremadstormende Lydmor, der i 2018 tog på en turné i Asien og Rusland og derefter på en succesfuld tour rundt i hele Europa og UK.

Ny remix-EP

22. april 2019 udgiver Lydmor desuden en remix-EP under titlen “The Story Remixed”, hvor fire kunstnere, heriblandt Farveblind og Sune Rose Wagner (The Raveonettes), har sat deres præg på numre fra hendes seneste album.

I forsommeren 2019 kan Lydmor desuden opleves som både komponist og optrædende på Aarhus Teaters opsætning af den Græske Tragedie ”Orestien”.

Anmeldercitat
“Uanset om det stod på skarpskåren electropop eller stille sange på flygel, brillerede Lydmor i DR Koncerthuset. Det var storladent og bjergtagende, men det forblev altid menneskeligt og nærværende.” Soundvenue (5/6 stjerner)

Interview med Lydmor

Hvad kan publikum forvente af koncerten?
“Hahaha, det skal jeg lidt passe på med at sige! Jeg har lidt for vane, at hver gang folk tror, de ved, hvad jeg er, så ændrer jeg det. Men de kan da læse nogle anmeldelser af mine koncerter, hvis de er nysgerrige. Er ikke så god til selv at beskrive mig selv – det føles tit enten mega selvoptaget eller som om, man undskylder for sig selv.”

Hvad kan du afsløre om sætlisten?
“Nye numre, som ikke er udgivet før! Det glæder jeg mig helt vildt til!”

Hvad har du med af merch?
“Jeg har vinyler med! Og nogle nye t-shirts!”

Hvilket er dit favoritnummer at fremføre live?
“Åh, det skifter hele tiden! Altså, jeg spiller ingen numre, som jeg ikke ELSKER at spille. I en periode peakede det for mig med sangen “Shanghai Roar”. Den er meget følelsesladet og har et lille element af kaos i den måde, jeg spiller den på. Men jeg har en fornemmelse af, at en ny sang, som hedder “Amandas Lullaby” bliver min nye yndlings.”

Hvordan er dine seneste koncerter gået?
“I sommer spillede jeg en del ret store festivaler. Det var ret sindssygt. Jeg tror ikke rigtig, jeg forstår det, men mit publikum er blevet ret meget større på det sidste. Forstår ikke helt, hvad der er sket!!??”

Hvad skal publikum få tiden til at gå med indtil koncerten?
“Jeg synes, de skal begynde at læse “Blazing World” af Siri Hustvedt. Det er en VIRKELIG god bog.”

Girlcrush

Nat, Andrea og Marie fandt hinanden gennem et opslag i Facebook-gruppen Ugidelige Feminister for blot halvandet år siden. Den oprindelige ambition var blot at hygge sig med at spille et cover af The Cures “Boys Don’t Cry”. De havde nemlig aldrig for alvor spillet et instrument før.

I takt med at sammenspillet, venskabet og kærligheden til projektet voksede, fulgte ambitionerne med. I løbet af sommeren 2018 spillede bandet deres første koncerter. Det gjorde de med en sådan overbevisning, at Roskilde Festival hurtigt forelskede sig i bandet og bookede dem til årets Rising Program.

Alt dette er sket på blot et år – endda uden officielt at have udgivet en eneste sang.

Links
Lydmors hjemmeside
Facebook
Instagram
Girlcrush på Facebook
Info om handelsbetingelser m.m.

0 Anbefalinger

Vil du anbefale denne koncert til andre?

Anbefal denne koncert

Din anbefaling af denne koncert

Alle anbefaling skal godkendes af en administrator.