• M.C. Hansen koncert Atlas Aarhus
  • Esben Kronborg koncert Atlas Aarhus

Om koncerten

Det er i øjeblikket kun muligt at købe billetter i forsalg her på vores hjemmeside. Det er således ikke muligt at købe billetter i døren – heller ikke på de enkelte koncertaftener.

Koncerten er grundet coronavirus flyttet fra den 12. november 2020 til den 29. april 2021. Købte billetter gælder naturligvis til denne nye dato.

5. november: Vi har fanget M.C. Hansen til en snak om koncerten – læs interviewet længere nede.

Musikpriserne står i kø, når kapelmester M.C. Hansen inviterer skiftende kollegaer på scenen ved en stort anlagt turné i november med titlen Hjemstavnstour. Gennem 12 dage i november synger M.C. Hansen, Harald Haugaard, Stine Klingsten, Jens Jepsen, Esben Kronborg og Erik Grip sange om fællesskab, udlængsel og hjemstavne i et musikalsk forsøg på at afdække, hvad det vil sige at høre til et sted, og hvilken betydning andre mennesker og andre lande og andre kulturer har på vores opfattelse af vores hjemstavn. Denne aften gæster M.C. Hansen og Jacob Chano Atlas i Aarhus sammen med Esben Kronborg.

… Læs mere

 

Publikum inviteres aftenen igennem til fællessang og historiefortælling, og der er på alle måder fokus på fællesskab koncerten igennem, hvor de optrædende kunstnere tager publikum med på en tur gennem deres musikalske bagkatalog.

I løbet af de 12 dage besøger M.C. Hansen og hans musikalske makker Jacob Chano Frederikshavn, Hillerød, Asnæs, Odense, Gladsaxe, Aarhus og til sidst Vordingborg, hvor alle kunstnere optræder sammen i en stor finalekoncert.

Esben Kronborg

Esben Kronborg har altid haft en tæt kontakt til publikum, når han optræder, og med sine nye sange på dansk kommer vi endnu tættere på musikeren og mennesket. Esben er en moderne visesanger med fornem sans for den gode melodi og et godt greb om betagende historiefortælling.

M.C. Hansen

Sangskriver og kapelmester. Det er de gode historier med finurlige detaljer og storhed i det små, der er i fokus, når den prisvindende danske sanger/sangskriver M.C. Hansen går på scenen. M.C. modtog i 2017 prisen som årets folksangskriver ved Danish Music Awards og i 2020 Vordingborg Kommunes Kulturpris.

Der bliver trykt et sanghæfte med en af hver af de medvirkendes sange som danner grobund for fællessang som afslutning på aftenen. Derudover skriver de medvirkende et nyt vers til min M.C. Hansens melodi “Himlen hænger lavt”, således at sangen bliver længere og længere som turnéen skrider frem.

Interview med M.C. Hansen

Hvad kan publikum forvente af koncerten?
“De kan glæde sig til at blive mindet om deres første kys, om landsbytossen i deres hjemstavn og om deres bedsteforældre. De kan glæde sig til sange om familiens sorte får, historier, der rækker ind i fremtiden ved at se på fortiden, og så kan de forberede sig på at grine en hel masse og fælde en tåre eller to. Esben og jeg spiller med på hinandens sange og forsøger at gå tilpas meget i vejen for den anden, så vores egne sange kommer til at fremstå bedre end den andens. Vi kommer sikkert også til at afbryde hinandens historie og køre fakta check på hinandens udsagn i håb om at vinde publikums gunst. Det bliver en spændingsmættet aften med en spraglet i historiefortæller i hvert ringhjørne. Intet er afgjort på forhånd.”

Hvad kan du afsløre om sætlisten?
“Jeg har opstillet et dogme for sætlisten og bedt alle mine gæster om at finde sange, der passer ind i den skabelon, jeg har sendt til dem. Vi spiller med på hinandens sange og forsøger på alle måder at skabe den stemning, der opstår til den fede jamsession på terrassen en sommernat efter en passende mængde rødvin. 1. hjemstavnssange, 2. sange om mennesker, der bor dér, hvor du kommer fra, 3. sange om steder, der ligger langt væk, 4. sange om at komme hjem, 5. sange om udlængsel, 6. himlen hænger lavt + et nyt vers hver aften, 7. sange om samtiden og 8. den sang, du gerne vil efterlade publikum med.”

Hvad har du med af merch?
“Jeg har fået trykt nogle flotte nye plakater i Arkansas på en 100 år gammel bogtrykkermaskine. Trykkene viser mit nye logo, der samtidig markerer lanceringen af min nye abonnementsordning. Man vil per 1. januar kunne abonnere på min kunst og på den måde holde gang i butikken på samme måde som de store mestre blev holdt i gang af en mæcen i gamle dage, når der skulle males mesterværker til kongehuset. Det kommer jeg til at fortælle meget mere om i løbet af turnéen. Derudover har jeg selvfølgelig mine LP’er og CD’er med.”

Hvilket er dit favoritnummer at fremføre live?
“For tiden er jeg vild med at spille en sang, der hedder “Himlen hænger lavt”. Jeg har bedt alle mine gæster om at skrive et nyt vers til sangen, der således vil blive længere og længere, som turneen skrider frem. Sangene er fra min seneste plade og udspiller sig på en bakketop lige uden for mit hus en sommeraften for nogle år siden.”

Hvordan er dine seneste koncerter gået?
“Jeg er én af dem, der har været heldig at have masser at lave siden påske. Jeg har spillet omkring 100 koncerter på plejecentre i hele landet, og så har jeg rejst rundt med en ombygget campingvogn, der har fungeret som scene. Den er parkeret for vinteren, men vi tager afsted med den igen til foråret.”

Hvad skal publikum få tiden til at gå med indtil koncerten?
“De skal da lytte til vores spritnye sang og se den tilhørende video med special guests Erik Grip og Jens Jepsen. “Lykken er” hedder den. Videoen er den første af en serie på ti videoer fra mit kommende album, der hedder “Spektakel”. De skal da helt sikkert også lytte til Esbens fremragende koncert fra Studio 55. Det var den koncert, der overbeviste mig om, at jeg skulle invitere ham med på Hjemstavnstour! Fed underholdning hele vejen igennem.”

Links

M.C. Hansens hjemmeside
Facebook
YouTube
Instagram
Info om handelsbetingelser m.m.

0 Anbefalinger

Vil du anbefale denne koncert til andre?

Anbefal denne koncert

Din anbefaling af denne koncert

Alle anbefaling skal godkendes af en administrator.