Rudresh Mahanthappa koncert Atlas Aarhus

Om koncerten

Bemærk: Koncerten er en siddekoncert.

Et topmøde af format er under opsejling. I sommeren 2019 møder den indisk/amerikanske topsaxofonist Rudresh Mahanthappa vores danske pendant Lars Møller støttet af en yderst kompetent rytmegruppe. Topmødet finder sted denne aften på Atlas i Aarhus.

… Læs mere

 

Mahanthappa og Møller har to vigtige ting til fælles: Forståelse for den indiske musik og dybe rødder i den amerikanske jazz. Begge har været på flere studieophold i Indien.

Mesteren John Coltrane delte fascinationen af indisk musik kombineret med jazz, og det er denne arv, der løftes på glimrende vis i dette stjernespækkede orkester.

Mahanthappa er én af tiden mest fremtrædende altsaxofonister. Han har vundet adskillige priser og er blandt andet benævnt årets bedste altsaxofonist i syv af de sidste otte år i DownBeat International Critics’ poll.

Lars Møller er udover at være en fremragende saxofonist kendt som komponist og orkesterleder – blandt andet af Aarhus Jazz Orchestra.

Mahanthappa og Mogensens musikalske fællesskab startede på Berklee College Of Music, hvor de mødtes som purunge. Siden hen har de turneret sammen i orkestret Real People og har udgivet en CD med samme navn.

Den pakistansk/amerikanske guitarist Rez Abassi er ganske ufortjent et relativt ubeskrevet blad i Danmark. Han har været fast partner med Mahanthappa de sidste 20 år og har blandt andet indspillet med pianisten Vijay Iyer.

Rytmeteamet Davidsen/Mogensen var i 1990’erne med i banebrydende orkestre som When Granny Sleeps og Copenhagen Art Ensemble og siden leveret kreativ og solid musikalsk indsats i talrige sammenhænge

Der er med denne konstellation lagt op til et topmøde af format!

Line-up
Rudresh Mahanthappa – altsaxofon
Lars Møller – tenorsaxofon
Anders Mogensen – trommer
Rez Abassi – guitar
Nils Bo Davidsen – bas og cello

Links
Rudresh Mahanthappas hjemmeside
Global Jazz Explorer Institutes hjemmeside
Anders Mogensens hjemmeside
Rez Abassis hjemmeside
Nils Bo Davidsens hjemmeside
Info om handelsbetingelser m.m.

0 Anbefalinger

Vil du anbefale denne koncert til andre?

Anbefal denne koncert

Din anbefaling af denne koncert

Alle anbefaling skal godkendes af en administrator.