• Makiko Hirabayashi Trio koncert Atlas Aarhus
  • Jacob Buchanan koncert Atlas Aarhus

Om koncerten

Bemærk: Koncerten er en siddekoncert.

19. marts: Vi har fanget Makiko Hirabayashi til en snak om koncerten – læs interviewet længere nede.

Den japanske pianist Makiko Hirabayashi er en aktiv del af den danske jazz- og verdensmusikscene. Denne aften gæster hun Atlas i Aarhus.

… Læs mere

 

Hirabayashi har udgivet fire trio-plader i tæt samarbejde med perkussionisten Marilyn Mazur og bassisten Klavs Hovman for det tyske pladeselskab Enja/Yellowbird – fire udgivelser, der overalt har fået overvældende gode anmeldelser. Deres andet album, “Hide And Seek” fra 2009, vandt prisen som ”Best Instrumental Album 2009” i det ansete japanske Jazz Critique Magazine, der også gav hende den fornemme ”Jazz Melody Award”. Friskheden af både hendes kompositioner og trioens pulserende samspil har fanget ørerne på mange lyttere rundt om i verden, og trioen har som følge af de anmelderroste udgivelser turneret i mange lande.

Makiko Hirabayashis trio har eksisteret siden 2001, og de tre musikere har opnået en usædvanlig fortrolighed i deres samspil. Samarbejdet med Marilyn Mazur bygger blandt andet på en fælles kærlighed for verdensmusikken, men ikke udtrykt som en dyrkelse af det deciderede etniske. Der er mere tale om en musik, der repræsenterer sin ”egen verden” – dynamisk musik, fuld af melodiske detaljer og en åben klangrigdom, som ikke blot skyldes Mazurs karakteristiske trylleri med slagtøjet, men også Hovmans kreative basspil og Hirabayashis helt eget lyriske, nordisk/asiatiske tonesprog. Det er fortryllende musik, der rammer sanserne dybt.

Den prisvindende Jakob Buchanan gæster trioen på flügelhorn og farver musikken smukt med sin varme tone og sit levende spil. Han smelter organisk og elegant sammen med trioens i forvejen fint etablerede sammenspil.

Line-up
Makiko Hirabayashi (p)
Klavs Hovman (b)
Marilyn Mazur (d/perc/ voice)
Gæst: Jakob Buchanan (flh)

Interview med Makiko Hirabayashi
Hvad kan publikum forvente af koncerten?
“Dynamisk musik med en personlig tone, som rammer sanserne dybt. Et levende triospil med en fantastisk, poetisk gæstesolist på flügelhorn.”

Hvad har I med af merch?
“Vi har vores nye album, “Where The Sea Breaks”, og nogle af vores tidligere CD’er med.”

Hvilket er dit favoritnummer at fremføre live?
“”Mou Ikai”.”

Hvordan er jeres seneste koncerter gået?
“Vi har lige været på en turné i Tyskland, hvor vi mødte fantastiske publikummer og spillesteder med masser af historie og sjæl.”

Links
Makiko Hirabayashis hjemmeside
Makiko Hirabayashi på Facebook
Jacob Buchanans hjemmeside
Info om handelsbetingelser m.m.

0 Anbefalinger

Vil du anbefale denne koncert til andre?

Anbefal denne koncert

Din anbefaling af denne koncert

Alle anbefaling skal godkendes af en administrator.