Malk De Koijn koncert VoxHall Aarhus

Om koncerten

11. november: Vi har fanget Malk De Koijn til en snak om koncerten – læs interviewet længere nede.

Bemærk: Malk De Koijn spiller også den 19. november – køb billet til denne koncert hér.

“Det er muligvis en anelse forudsigeligt at skulle råbe mesterværk efter Malk De Koijns tredje album, når nu de bare gentager deres eget kunststykke fra “Sneglzilla”. Men der er ingen som dem, musikalsk er de højelektriske, de forskyder deres univers en kritisk anelse og leverer altså et album, der kan strække sig langt ud over status som årets bedste album.” (Politiken, 6 hjerter)

… Læs mere

 

“Man skraldgriner albummet igennem, vipper nakken til de kontante og nærmest klassiske beats og forundres over, at Malk De Koijn har gjort det igen.” (Soundvenue, 5 stjerner)

“Sprogbilleder og referencer vælter frem i et tempo, der ikke er til at holde styr på. Geolo G er længst ude, men også skarpest og sjovest på danske Danmark, Blæs mest bombastisk og Tue Track mest direkte i deres respektive vers. Sådan må det være, når man runder de 35 og skal finde argumenter for at genåbne et så krævende og unikt kapitel i nyere dansk musikhistorie.” (Berlingske Tidende, 5 stjerner)

“Meget er sket i dansk hiphop siden sidst, og det samme gælder i øvrigt de tre Malk-medlemmer, men de har det stadig i sig. De skæve tekster, der giver nye dimensioner, uanset hvor mange gange man hører dem, underspillede ordspil og referencer, der strækker sig hele vejen til Langestrand og tilbage igen.” (Gaffa, 5 stjerner)

“Det er ni år siden, Tue Track, Blæs Bukki og Geolo G leverede mesterværket »Sneglzilla«. Nu har de begået endnu et. Det er Malk, som vi kender dem: Rablende, rutsjende, temposættende, eksperimenterende, ordjonglerende – geniale.” (Århus Stiftstidende, 6 stjerner)

Som ovenstående citater tydeligt viser, er det svært at opdrive meget bedre anmeldelser, end dem der i september 2011 blev Malk De Koijn til del for ’Toback To The Fromtime’, trioens første albumudspil i ni år. At Malk De Koijn var savnet af mange så man allerede i sommeren 2009, da Tue Track, Blæs Bukki og Geolo G pludselig stod sammen igen, foran op imod 20.000 begejstrede tilskuere i Arena, Roskilde Festivals næststørste scene. Såvel publikum som anmelderne tog imod med begejstring – godt summet op i Politikens efterfølgende anmeldelse: “Malk De Koijn er dansk hiphops mest fantasifulde og musikalsk begavede kapitel og lørdag nat, klokken fire om morgenen har de med fabelagtige beats, underlige kostumer og en ordstrøm af en anden verden cementeret deres position. Ingen er i nærheden af deres niveau. Og selv om Blæs Bukki, Tue Track og Geolo G har været tavse som trekløver, blev deres nye og gamle sange afleveret med en vitalitet og skarphed, der overgik de største forventninger, der har været til en Roskildekoncert i mange år.”

Malk De Koijn blev dannet i 1993 af Anders Brixen, Janus Borup Staffe og Lasse Bavngaard aka. Tue Track, Geolo G og Blæs Bukki. Gruppens arnested var det selvdefinerede Langestrands-univers, der indeholdt langt mere smil på læben og kreativ underfundighed, end de gangsterattituder hip-hop musikken ellers var fuld af i starthalvfemserne. Malk De Koijn forenede allerede på debutpladen “Smash Hit In Aberdeen” fra 1998 det gode beat med en hidtil uhørt evne til at lave humørfyldte tekster med både bagtanke og balstyriske rim. Opfølgeren “Sneglzilla” fra 2002 slog Malk De Koijns navn fast også udenfor hip-hop verdenen. Igen var det kombinationen af de solide grundspor fra Tue Tracks DJ-hænder og gruppens tekstlige eskapader, der tog stikket hjem og albummet blev først kåret til årets bedste af blandt andre Politiken, Gaffa og Ekstra Bladet – og i 2011 sågar som det forgangne årtis bedste danske album overhovedet, af Politikens læsere.

Interview med Malk De Koijn
Hvad kan publikum forvente af koncerterne på VoxHall den 18. og 19. november?
“De kan forvente, at vi som altid er superglade for at se dem. Vi spiller nogle numre, som vi sjældent spiller, sammen med nogle af “klassikerne”, som vi også har pillet lidt ved for at give showet nyt liv for os. Vi håber, at publikum vil kunne lide det også.”

Hvad har I med af merch?
“Vi har vanen tro fået en designer, som vi godt kan lide, til at lave nogle fede t-shirts for os. I det her tilfælde er det Khal Allan fra Khalazer (og Pony Blod), som også spiller support for os på VoxHall. Desuden har vi vinyler og fede, fede vinyl-/indkøbs- og biblioteks-bags til at stikke vinylerne i.”

Hvilket er jeres favoritnummer at fremføre live?
“Der er nok ikke ét nummer, og det er også noget, som varierer over tid. Men et nummer som “Ååh Ååh Meeioo” har vi næsten altid godt kunnet lide at spille. Senere kom “Vi Ta’r Fuglen På Dig”, og i de senere år har “Nalk” og “Weekend Kriger” været uomgængelige på setlisten.”

Hvad er det bedste ved at være på turné?
“At møde et oplagt publikum og at hænge ud med sine venner og grine meget.”

Hvad er det bedste ved at vende hjem fra en veloverstået turné?
“At få ro på alene og/eller med de nære derhjemme. Og tænke tilbage på nogle gode oplevelser på turen.”

Hvad er jeres planer for resten af 2016?
“Vi har ikke andre planer end de seks shows på denne tur. Ikke i Malk De Koijn-regi i hvert fald.”

Om Khalazer
Khalazer = Khal Allan + Doctor Lazer
Khal Allans borgerlige navn er Nicolas Freng. Udover Khalazer er han bl.a. kendt fra samarbejdet med Tue Track i gruppen Ponyblod, rapgruppen Organiseret Riminalitet og hans anmelderroste debutplade “Tuder og Høvding”.

Dr. Lazer, Asger Strandby, laver til dagligt computerspil, og er herudover beskæftiget som en vigtig del af gruppen Analogik samt technoduoen Danish Machines. Khalazer debuterede i 2011 med deres Mixtape, der straks opnåede status af nyklassiker i Undergrunden.

Khalazer udgav i starten af 2016 langspilleren: Album.
Et album i fuld overensstemmelse med Kosmos. På pladens 18 skæringer kan man finde elementer fra et væld af forskellige genrer samt sjove, samfundskritiske, finurlige og følsomme tekster. Khalazer sagde engang, at de kunne lave alt til Hip Hop. Det stoppede de med, da de blev inviteret ind i Go’ Morgen Danmark, for at vise det.

Live er Khalazer en Større gruppe.
Udover Khal Allan og Dr. Lazer, deres faste Dj ScratchMagic, Beat geniet Shatter Hands og Rapper/Produceren Boone. Forvent galaktisk Hip Hop med noter af elektro og et væld af eksotiske samples. Legesyg omgang med det danske sprog og et fresh show.

Khalazer udgiver nyt i starten af november.

Links
Malk De Koijn på Facebook
Khalazer på Facebook
Info om handelsbetingelser m.m.

0 Anbefalinger

Vil du anbefale denne koncert til andre?

Anbefal denne koncert

Din anbefaling af denne koncert

Alle anbefaling skal godkendes af en administrator.