• Marc Facchini koncert Atlas Aarhus
  • Søren Manscher koncert Atlas Aarhus

Om koncerten

9. maj: Vi har fanget Marc Facchini til en snak om koncerten – læs interviewet længere nede.

Marc Facchini er af anmelderne blandt andet blevet kaldt ”en strålende performer med rødder i fortiden og topskud i nutiden”.

… Læs mere

 

Med sin plade nummer to, “Mørk Mandala”, tager den unge sangskriver visetraditionen ud af højskolesangbogen og videre med vildskab, humor og spilleglæde.

”Min hensigt er at skabe musikalske oplevelser, som er magiske, sjove, kærlighedsfyldte og livsbekræftende. Det skal både gøre godt og ondt, så man kommer til at tænke over, hvad et menneskeliv er, og hvad man kan bruge det til.”

Sådan beskriver Marc Facchini nogle af tankerne bag hans virke. Siden 2010 har han spillet over 160 koncerter i ind- og udland med forskellige grupper, og med dén erfaring satte han i 2014 sit soloprojekt i søen. Debutpladen “Vidunderlige drømme” rummede gæstestjerner fra blandt andre Gnags og Love Shop, mens den nye “Mørk Mandala” er en regulær soloplade, kun med vokal, guitar og ekkomaskine.

Musikmagasinet Gaffa kvitterede for den nye udgivelse ved at kalde Marc Facchini for en ”solist med med en stærk, egen stemme – i både bogstavelig og overført forstand”.

Dagbladet Informations musikanmelder, Ralf Christensen, var ligeledes begejstret og leverede skudsmålet: ”Hos Facchini dirrer livet privat såvel som politisk i guitarkroppen, mens stemmelæberne genopfinder 70’ernes visesang. For det er her, i hans kød, i hans inkarnation af nedgriflede sange, som en strålende performer med rødder i fortiden og topskud i nutiden, at det hele giver mening. Et menneske ytrer sig og mener hvert et fucking ord. Så er det, at det er tid til at spidse ører.”

Også live, både solo og med band, gør Marc Facchini indtryk, når han med sine sange behandler eksistentielle emner som liv, død, sorg og glæde. Senest blev releasekoncerten for ‘Mørk Mandala’, på Copenhagen Jazzhouse, beskrevet med følgende ord, af rockbloggen GFR: ”Jeg burde nok egentlig have set den komme, at Marc Facchini ville være personificeringen af hans underfundige, skæve, tænksomme og til tider absurde sangunivers. Men at han i den grad ejede en scene, fra han alene, kun bevæbnet med akustisk guitar, indtog Jazzhouse’s dæmpet belyste scene, og gav tre solo-numre inden bandet kom på […], det havde jeg ikke lige luret.”

Interview med Marc Facchini
Hvad kan publikum forvente af koncerten?
“Vi kommer til at stille op i stærkeste opstilling! Et band, der har øvet sig grundigt, og som har glædet sig til at dele scene igen, efter releasekoncerten for “Mørk Mandala” på Jazzhouse helt tilbage i oktober. Siden har jeg kun spillet solo- og duokoncerter, så jeg glæder mig ekstra meget til Atlas-koncerten, hvor jeg igen skal spille med hele rockbandet.”

Hvad har du med af merch?
“Jeg har “Mørk Mandala” og “Vidunderlige drømme” med – både på CD og LP. Jeg er i gang med at få trykt t-shirts og sparkedragter, men de når nok ikke at komme med i denne omgang.”

Hvilket er dit favoritnummer at fremføre live?
“Det skifter altid. For mig er en god koncert en oplevelse, hvor alle mennesker på begge sider af scenen får en følelse af, at det, der sker, kun kan ske nu og her. Alle mennesker er forskellige, alle reaktioner er forskellige. Derfor er det også forskelligt, hvilket nummer, som viser sig at give bedst mening i øjeblikket.”

Hvordan er dine seneste koncerter gået?
“Sindssygt godt! Jeg spillede en række solokoncerter som support for The White Album i slutningen af marts. Det var en stor fornøjelse igen at dele scene med et band, jeg elsker – både som mennesker og musikere. Lige nu turnerer jeg sammen med violinisten Maria Jagd, hvor vi varmer op for Fribytterdrømme. Så man kan sige, at der er en naturlig opbygning mod koncerterne med fuldt band.”

Hvordan vil du beskrive dit backingband?
“Mit backingband er en gruppe mennesker, som jeg elsker for alt det, de er og ikke er. Det er en gruppe musikere, jeg respekterer, og som gør min musik endnu bedre, end jeg selv ville være i stand,til at tænke mig til, at den kunne blive.”

Hvad er dit forhold til aftenens anden optrædende, Søren Manscher?
“Søren er efterhånden et godt, gammelt bekendtskab. Vi lærte hinanden at kende på Uldum Højskole for over 10 år siden. Siden da er vi med jævne mellemrum stødt på hinanden. Jeg oplever, at vi har en gensidig stor fornøjelse i at følge med i hinandens liv på afstand og med forskellige mellemrum. Som en serie hvor man kun ser hvert andet afsnit. Så er der god plads til fantasien!”

Hvilket livenavn (band og/eller solokunstner) er dit yndlings – og hvorfor?
“Det bedste livenavn, jeg har oplevet indenfor det sidste års tid, må være Orlando Julius & The Heliocentrics på Alive Festival. Nick Cave er det yndlingslivenavn, som jeg aldrig har oplevet. Nina Simone er det yndlingslivenavn, som jeg aldrig kommer til at opleve.”

Hvordan vil du beskrive dit solo-debutalbum, “Mørk Mandala”?
“Som et værk der ligesom en mandala beskriver livet ud fra en cirkulær forståelse af livet og døden som værende gjort af samme stof. Side A er den lyse side, side B er den mørke. Vi bevæger os fra lyset mod mørket. Fra barndom til alderdom. Fra tvivl over vished og tilbage til tvivlen.”

Hvad er dine planer for sommeren og efteråret?
“Jeg skal indspille min næste plade til sommer sammen med en lang række musikere, der blandt andet inkluderer dem, der spiller med mig på Atlas. Pladen udkommer næste år. Og så spiller jeg nogle få koncerter – både solo og med band. Til september bliver jeg far, så jeg vil gerne arbejde mit projekt et sted hen, hvor det til den tid giver mening at holde fri i resten af 2017.”

Søren Manscher
Søren Manscher kombinerer poesi og jordbundenhed med udgangspunkt i den klassiske singer/songwriter-stil, hvor betragtninger af forholdet til en selv og andre mennesker bliver malet op på dansk med poetisk nærvær. Genremæssigt befinder vi os i et sparsomt guitararrangeret indiehjørne, der lander et sted mellem Mads Mouritz’ hverdagslyrik og HC Andersens eventyrfortællinger.

Links
Marc Facchinis hjemmeside
Marc Facchini på Facebook
Marc Facchini på SoundCloud
Søren Manscher på SoundCloud
Info om handelsbetingelser m.m.

0 Anbefalinger

Vil du anbefale denne koncert til andre?

Anbefal denne koncert

Din anbefaling af denne koncert

Alle anbefaling skal godkendes af en administrator.