• Martyrdöd koncert Atlas Aarhus
  • Afsky koncert Atlas Aarhus

Om koncerten

Det er i øjeblikket kun muligt at købe billetter i forsalg her på vores hjemmeside. Det er således ikke muligt at købe billetter i døren – heller ikke på de enkelte koncertaftener.

Koncerten er grundet coronavirus flyttet fra den 22. april 2021 til den 19. februar 2022. Købte billetter gælder naturligvis til denne nye dato. Bemærk at NyreDolk har erstattet Afsky.

Svenske Martyrdöd, der spiller en blanding af black metal og crustpunk, og danske Afsky, der gør sig i  black og doom metal, gæster Atlas i Aarhus.

… Læs mere

Martyrdöd

Martyrdöd blev dannet i Stockholm i 2001 af Mikael Kjellman (guitar) og Jens Bäckelin (trommer). Kort efter rekrutterede de vennerne Dawa (vokal) og Axel Gustavsson (bas). Dette line-up indspillede bandets selvbetitlede debutalbum, der udkom i 2003. Efterfølgende forlod Dawa gruppen, mens endnu en guitarist, Pontus, til gengæld blev indlemmet i bandet.

Gruppens andet album, “In Extremis” (2005), blev udgivet af det amerikanske punklabel Havoc Records. Vokalarbejdet blev nu varetaget af Kjellman, mens Per Nilsson var ny bassist. Med “In Extremis” definerede bandet deres signatur-lyd, der blander metal og crustpunk.

I 2009 fulgte den selvfinansierede og DIY-orienterede treer, “Sekt”, der introducerede Anton Grönholm som ny bassist.

Efter i 2011 at have turneret i USA scorede bandet en pladekontrakt med det toneangivende amerikanske pladeselskab Southern Lord Records, der således skulle stå for udgivelsen af gruppens kommende tre plader. I første ombæring udmøntede det sig i “Paranoia” (2012) og USA-turnéen “Power of the Riff”. I kølvandet på alt det forlod Grönholm bandet.

“Elddop” (2014) blev et nyt højdepunkt for bandet, der denne gang trak på Fredrik Reinedahl som bassist. Samme år spillede gruppen support for det amerikanske metalcore-band Converge på en Europaturné.

I 2015 spillede Martyrdöd en lang række store festivalshows – blandt andet på Maryland Deathfest, Temples Fest, Obscene Extreme og Le Guess Who. Året efter udkom bandets sidste album på Southern Lord Records, “List”. Efterfølgende forlod Reinedahl gruppen og blev erstattet af Tim Rosenqvist.

I starten af 2018 fik Martyrdöd kontrakt med  Century Media Records, der skulle stå for udgivelsen af bandets næste tre album. Pontus forlod gruppen og blev på guitar erstattet af Rosenqvist, mens Daniel Ekeroth blev rekrutteret som ny bassist.

Martyrdöds syvende og seneste album, “Hexhammaren”, udkom i 2019 og bød atter en gang på en stærk blanding af metal og punk.

Afsky

Afsky er Ole Luks (også frontmand i Solbrud) soloprojekt. Det tager udgangspunkt i traditionel black metal blandet med elementer fra folkemusik og doom samt en blanding af vildskab og melankoli.

Afsky så dagens lys tilbage i efteråret 2015, hvor første udspil, en EP på tre numre, blev selvudgivet digitalt og senere på CD. Det efterfølgende forår fulgte en single med musikvideo til, som senere blev genudgivet på EP’en i vinyludgave af tyske Vendetta Records.

Afskys første fuldlængde, ”Sorg”, blev udgivet i 2017 på ligeledes Vendetta Records. Også Afskys seneste fuldlængde, ”Ofte jeg drømmer mig død” (2020), blev udgivet på dette pladeselskab.

Selvom bandet i begyndelsen ikke var tiltænkt at skulle være et liveprojekt, har Afsky alligevel endt med at spille koncerter i hele Europa. Blandt andet med navne som Endstille, Moonsorrow og Winterfylleth med flere. I 2019 var de på Europa-tour med canadiske Spectral Wound fra Montréal.

Med sig har Ole Luk forskelige musikere fra den danske metalscene og ikke altid den samme besætning. På trommer Martin Haumann (Mother of All, Final Hour, Essence m. fl.), Simon Frenning (Morild) og Dennis Stockmar (Hydra), på guitar Simon Skotte (Sunken), Christian Friis (Serpents Lair, Gestapolis) og Rasmus Ejlersen (Udånde, Hexis). Ligeledes har der været gæsteoptrædender fra blandt andre Myrkur og Troels Duehold fra Asynje og Huldre.

Links

Martyrdöd på Facebook
Afsky på Facebook
Info om handelsbetingelser m.m.

0 Anbefalinger

Vil du anbefale denne koncert til andre?

Anbefal denne koncert

Din anbefaling af denne koncert

Alle anbefaling skal godkendes af en administrator.