• Martyrdöd koncert Atlas Aarhus
  • Anti Ritual koncert VoxHall Aarhus

Om koncerten

Koncert er desværre aflyst. De købte billetter refunderet automatisk. Vi beklager ulejligheden

Svenske Martyrdöd og danske Anti Ritual, der spiller henholdsvis en blanding af black metal og crustpunk og blackened hardcore, gæster VoxHall i Aarhus.

… Læs mere

Martyrdöd

Martyrdöd blev dannet i Stockholm i 2001 af Mikael Kjellman (guitar) og Jens Bäckelin (trommer). Kort efter rekrutterede de vennerne Dawa (vokal) og Axel Gustavsson (bas). Dette line-up indspillede bandets selvbetitlede debutalbum, der udkom i 2003. Efterfølgende forlod Dawa gruppen, mens endnu en guitarist, Pontus, til gengæld blev indlemmet i bandet.

Gruppens andet album, “In Extremis” (2005), blev udgivet af det amerikanske punklabel Havoc Records. Vokalarbejdet blev nu varetaget af Kjellman, mens Per Nilsson var ny bassist. Med “In Extremis” definerede bandet deres signatur-lyd, der blander metal og crustpunk.

I 2009 fulgte den selvfinansierede og DIY-orienterede treer, “Sekt”, der introducerede Anton Grönholm som ny bassist.

Efter i 2011 at have turneret i USA scorede bandet en pladekontrakt med det toneangivende amerikanske pladeselskab Southern Lord Records, der således skulle stå for udgivelsen af gruppens kommende tre plader. I første ombæring udmøntede det sig i “Paranoia” (2012) og USA-turnéen “Power of the Riff”. I kølvandet på alt det forlod Grönholm bandet.

“Elddop” (2014) blev et nyt højdepunkt for bandet, der denne gang trak på Fredrik Reinedahl som bassist. Samme år spillede gruppen support for det amerikanske metalcore-band Converge på en Europaturné.

I 2015 spillede Martyrdöd en lang række store festivalshows – blandt andet på Maryland Deathfest, Temples Fest, Obscene Extreme og Le Guess Who. Året efter udkom bandets sidste album på Southern Lord Records, “List”. Efterfølgende forlod Reinedahl gruppen og blev erstattet af Tim Rosenqvist.

I starten af 2018 fik Martyrdöd kontrakt med  Century Media Records, der skulle stå for udgivelsen af bandets næste tre album. Pontus forlod gruppen og blev på guitar erstattet af Rosenqvist, mens Daniel Ekeroth blev rekrutteret som ny bassist.

Martyrdöds syvende og seneste album, “Hexhammaren”, udkom i 2019 og bød atter en gang på en stærk blanding af metal og punk.

Anti Ritual

Københavnske Anti Ritual er tilbage med deres anden udgivelse og første fuldlængdealbum “Expel The Leeches”. Ti numre med rasende og kværnende blackened hardcore, der leverer en bidsk kommentar til verdens tilstand. Alt imens Anti Ritual trækker på dødsmetal, black metal og grindcore så vel som hardcore i skabelsen af sit rasende udtryk, understreger bandet tematisk set aggressiv musiks potentiale som en politisk aktivitet og i forlængelse heraf dens katarsiske funktion for de involverede.

Emner som den moderne kapitalisme, den tiltagende fascismes mange forklædninger, frygten for det totale miljømæssige kollaps og deraf hvilken verden, vi efterlader til vores børn, er det essentielle brændstof på denne harske, men også dynamiske plade. Den centrale nerve bag numrene har været at finde en konstruktiv ventil for det mindre end optimistiske syn, som møder alle, der gider se op fra deres skærme i længere end et par sekunder. Numrene er skrevet af Anti Ritual som et forsøg på at håndtere og sætte ord på det, der omgiver os alle.

Som det var tilfældet med Anti Rituals selvbetitlede EP fra 2014, er albummet ikke ment som et pessimistisk statement. Den intense vrede, der gennemtrænger disse numre stammer fra et dybfølt ønske om at bruge harmen til noget positivt. Det er en måde at undgå at blive opslugt af den totale apati og den lang- somme, men sikre nedsænkning i den sump af ligegyldighed, der dækker hver en millimeter af tilværelsen i det postmoderne samfund. En apati, der nu truer hele vores eksistens som art her på kloden.

“Expel The Leeches” er skrevet, optaget og produceret af bandet selv, mastereret af Brad Boadright (Nails, Sleep, From Ashes Rise o.a.) og bærer artwork af Morten Grønnegaard og Nikolaj Borg. Albummet udkom på vinyl og alle digitale platforme den 29. oktober 2021 via Indisciplinarian.

Links

Martyrdöd på Facebook
Info om handelsbetingelser m.m.

0 Anbefalinger

Vil du anbefale denne koncert til andre?

Anbefal denne koncert

Din anbefaling af denne koncert

Alle anbefaling skal godkendes af en administrator.