• Turi koncert Atlas Aarhus

Om koncerten

20. november: Vi har fanget Mattis til en snak om koncerten – læs interviewet længere nede.

Den danske popkomet Mattis gæster Atlas med en strippet udgave af sin soul-inspirerede popmusik, der har vakt positiv opsigt såvel herhjemme som i udlandet.

… Læs mere

 

Bag aliaset Mattis gemmer sig den 31-årige Mattis Jakobsen, der er blevet sammenlignet med navne som Sam Smith, Alex Vargas, James Blake og Sampha. Og heller ikke uden grund, for der er unægtelige ligheder med alle fire.

Udtrykket er luftigt og poppet, og med tydelige referencer til soulmusik. I sommers udgav Mattis sin debut-EP, som er udkommet i kølvandet på tre singleudgivelser, der har genereret opmærksomhed såvel i Danmark som i udlandet. Herhjemme er det bl.a. blevet til koncerter på Roskilde Festival og Smukfest, mens udlandet har givet bl.a. følgende skudsmål via Huffington Post:

”Mattis’ voice commands attention. It’s that different and that good.”

Mattis tager på en turné, der bringer ham til seks byer i Danmark, og turnéen starter på Atlas. Om de forestående shows siger Mattis selv:

”Jeg glæder mig til at komme og eje scenen med mit onemanshow, kun bestående af min vokal, min yndlingsguitar, et klaver og en stomp box. Det er fedt at spille sangene helt alene og fuldstændig strippet for alt lydproduktion. Som sanger og musiker er det en meget ærlig og musikalsk oplevelse hvor det eneste som står tilbage, er den gode sang og min historie.”

Interview med Mattis
Hvad kan publikum forvente af koncerten?
“Koncerten i Aarhus er det første stop på touren, og jeg glæder mig virkelig meget til at komme og spille for jer. I kan forvente en intim koncert, hvor man kommer helt ind til benet af mig som artist og mine sange. Koncerten kommer til at byde på alt fra musestille passager til fællessang, højt til loftet og fuld energi.”

Hvilket er dit favoritnummer at fremføre live?
“Jeg har vokset op med en rock- og blues-baggrund fra barnsben, og jeg har en sang som hedder “To The Rhythm”, som netop er meget “bluesy” med stomp og hurtigt tempo. Den elsker jeg at spille live. Jeg har spillet den i et stykke tid, og den er altid en fest at spille.”

Hvordan er dine seneste koncerter gået?
“En af de sidste koncerter, jeg spillede, var Stella Polaris, som jeg har spillet de sidste par år. Jeg har ikke været så heldig med vejret der, og det er efterhånden blevet en tradition, at der kommer skybrud, lige præcis når jeg går på scenen, men intet slår, hvad der skete på Stella Polaris i Sønderborg i år. Vi havde spillet Kolding dagen før og var overnattet hos min producer Oles forældre – en halv time inden, vi skulle køre mod Sønderborg, åbner himlen sig, og vi bliver ramt af et virkelig voldsomt skybrud. Vi søger læ indenfor, og gaden bliver hurtigt dækket af vand, mens træerne står og bøjer sig i vinden. Der slår et lyn ned, så jeg kan mærke det i hele kroppen, og alt strømmen går i huset. Der går dog en time, og uvejret er gået videre. Så vi tænker, at alt er fint, men vi er lidt forsinket og må skynde os mod Sønderborg med tanken om, at uvejret ikke kan ramme os derover.”

“Jeg var lige ankommet og gik ud på det mobile toilet for at slå en streg, inden jeg skulle på scenen, men da jeg stod derinde begyndte det at rumle og bumle, og jeg synes, at jeg hørte noget, der lød som et skrig! Så jeg knappede op, og med det samme som da jeg åbnede døren, så jeg til min overraskelse en kasse, der fløj gennem luften, familie, der søgte læ bag en forhøjning, børn, der skreg og græd, sand fra stranden var hvirvlet op, så man ikke kunne se fem meter frem. Mine øjne blev fyldt med sand, og jeg holdt mig ned til jorden i forsøg på ikke at blive blæst væk eller ramt af noget. Sammen med en lille gruppe mennesker kæmpede vi os frem til Sønderborghus, hvor vi søgte læ fra vindstødene bag murstensvæggene. Jeg fik fat i min producer, som kørte bilen op på siden af huset, “Kom, hop ind! Hop ind! Vi må væk!”. Jeg satte mig ind i bilen, og vi kørte så hjem igen 10 minutter efter, at vi var ankommet. Det er til dato stadig et mirakel, at ingen kom til skade, og jeg tænker, at vi må tage revanche igen næste år, hvor jeg er sikker på, at vejret bliver fantastisk.”

Links
Info om handelsbetingelser m.m.

0 Anbefalinger

Vil du anbefale denne koncert til andre?

Anbefal denne koncert

Din anbefaling af denne koncert

Alle anbefaling skal godkendes af en administrator.