Mellemblond koncert Atlas Aarhus

Om koncerten

22. september: Vi har fanget Mellemblonds Kristoffer Munck Mortensen til en snak om koncerten – læs interviewet længere nede.

Poetisk, vedkommende og knivskarp.

… Læs mere

 

Mellemblond laver dansk indie og deler musikalsk landskab med kunstnere som Ulige Numre, Folkeklubben og Nikolaj Nørlund. Live-aktiviteterne har fokus på den vellykkede tredje udgivelse “Fra Et Sted”, der udkom den 20. april 2015, og hvis førstesingle “Ryster” fik airplay på både P4 og P6.

“Fra Et Sted” er et modent og lyrisk rock-album. En kontrastfuld rejse fra reelle rocknumre til stille klaverballader. De dansksprogede sange er som vanligt hos Mellemblond præget af poetiske syner og sansninger, men et nyt realistisk blik på tingene gennemsyrer også pladens 10 numre. Der ses tilbage på den tidlige ungdom, ryddes op i ”lige nu” og skues fra det hjemlige vindue og ud i den vide verden.

“Det er den mest følsomme plade, jeg har lavet. Der må gerne grædes og grines. Musikken er direkte og utilsløret, og lyrikken er mere ind til benet,” siger sanger, guitarist og sangskriver Kristoffer Munck Mortensen.

Mellemblond har siden debutpladen sat nye standarder for, hvordan dansksproget rock kan lyde, og udgivelsen “Lysvågen” fra 2013 var årets bedst anmeldte plade, lige som den var nomineret til hele fire Steppeulve. Denne udgivelse skrev for alvor Kristoffer Munck Mortensen ind i en sangskrivertradition, der tæller navne som Jens Unmack, Nikolaj Nørlund og C.V. Jørgensen.

Live dykkes der ned i det nye materiale samt i tidligere udgivelser, og Mellemblond står for medrivende rockoplevelser.

Bandet debuterede i 2009 med det voldsomt anmelderroste album “Ude Af Mine Hænder” med undergrundshittet “Ishånd”. I 2011 udkom EP-mellemspillet “Elastisk”, som hang sammen med musikfilmen “Mellemblond På Bellahøj”, der havde premiere på CPH: DOX. “Elastisk” kastede desuden to P3-roterende singler af sig: “Elastisk” og “Mørkt Stof”. I 2013 udkom “Lysvågen”, der som skrevet kastede fire Steppeulve af sig og i 2015 “Fra Et Sted”.

Interview med Kristoffer Munck Mortensen
Hvad kan publikum forvente af koncerten?
“En koncert, hvor vi primært spiller numre fra de sidste to album, “Lysvågen” og “Fra Et Sted”. Rock, pop, blues, poesi, guitarsoler, røg og lys med meget mere – fællessang måske!?”

Hvad har I med af merch?
“Vi har vinyler med.”

Hvilket er jeres favoritnummer at fremføre live?
“Måske “Swimmingpoolens Blå” fra “Lysvågen”.”

Hvad er det bedste ved at være på turné?
“At spille for folk. Og derudover at hygge sig sammen og komme lidt ud i kongeriget.”

Hvad er det bedste ved at vende hjem fra en veloverstået turné?
“At komme i seng.”

Hvad er jeres planer for resten af 2016?
“At indspille nye ting og arbejde hen mod den næste plade.”

Links
Mellemblonds hjemmeside
Mellemblond på Facebook
Mellemblond på SoundCloud
Rasmus Matthiesen på Facebook
Info om handelsbetingelser m.m.

0 Anbefalinger

Vil du anbefale denne koncert til andre?

Anbefal denne koncert

Din anbefaling af denne koncert

Alle anbefaling skal godkendes af en administrator.