Mendoza koncert Atlas Aarhus

Om koncerten

6. april: Vi har fanget Mendoza til en snak om koncerten – læs interviewet længere nede.

Siden Mendoza sidst udgav singler som “Love Druggie” og “Houdini”, er der sket meget i Mendoza-land, der siden da har bredt sig langt udover Danmarks grænser.

… Læs mere

 

Hun har spillet og kastet sin magi for publikummer i det meste af Europa og har arbejdet på helt nyt materiale undervejs på sin rejse. Og hun har mildt sagt glædet sig til at åbne op for sin hemmelighedskuffert.

2016 bliver året, hvor Mendoza for alvor vil invitere omverdenen ind i sit univers, der har været præget af mystik. Med en ny single i februar og EP til foråret vil hun fortælle nye historier forseglet med en ægte Mendoza-lyd, med skarpe attituder og med holdninger parret med en elektronisk urban lyd som drivkraft.

Selv udtaler hun følgende om sine kommende live-koncerter:

“Jeg har længe ikke haft mulighed for at vise publikum min helhed, hvor live-platformen er en af de vigtigste for mig. Her kan jeg komme helt tæt på mit publikum og vise alle sider af mit udtryk.”

Interview med Mendoza
Hvad kan publikum forvente af koncerten?
“Man har sjældent haft mulighed for at opleve “rigtige” koncerter med Mendoza, fordi størstedelen af de gigs, jeg har haft, har været lidt hektiske spillejobs som for eksempel på Roskildes skatescene, Distortion og sådan nogle store og hektiske scener, hvor der ikke har været plads til fuldt liveband. Dette er min første headliner-tour, hvilket betyder, der vil være mere ro og fokus og dermed mulighed for at give en koncert, hvor der er mere plads til det organiske. Flere mennesker og sammenspil på scenen. Mindre rave-monster Mendoza, mere fokus på musikken og min vokal. Jeg er fan af dynamik, og jeg elsker rejsen, som en koncert kan tage én med på.”

Hvad har du med af merch?
“Jeg vil ikke lave merchandise bare for at tjene ekstra dadler på sidelinjen. Hvis jeg skal lave noget, skal det være unikt. Måske håndlavet af mig selv. Men det bliver lidt længere ude i fremtiden, tror jeg.”

Hvilket er dit favoritnummer at fremføre live?
“Det meget svært. Den EP, jeg har lige har lavet, og et lille udpluk af en masse sange, jeg har lavet gennem de sidste to-tre år. De betyder allesammen meget for mig og er egentlig meget forskellige, og de giver mig også noget forskelligt inden i. Jeg har en Mendoza-ballade, som jeg kalder det, fordi det aldrig helt bliver som i den klassiske forstand. Den elsker jeg at synge, fordi jeg får brugt min vokal til det fuldeste, og fordi den viser en meget skrøbelig og sårbar side af mig, som gør mig nervøs. Men jeg elsker også at spille min nye single “True Meaning Of Cruel”, fordi det er en sang som er ude, og som folk derfor måske genkender. Men før den var ude, var det også en af mine yndlingssange at spille. Den har et rigtig godt bounce og er optur at performe, fordi den er så nem at bevæge sig til. Men de er allesammen meget specielle og betyder meget for mig.”

Hvad er det bedste ved at være på turné?
“Det er dér, man endelig kan mærke lettelsen fra alt sit hårde arbejde i studiet. Dér, hvor man endelig kan give slip på musikken og sige “den er færdig nu – du skal ikke tilbage og lave om i det”. Man skal bare nyde, at man endelig kan spille det for nogen, som gerne vil lytte. Det en stor kontrast til, hvordan det er for mig at lave musik. Jeg bliver et meget isoleret menneske, som ikke spiller det for nogen eller lytter til det i lange perioder (for ikke at lytte mig blind), og pludselig er man ude og leve musikken i virkeligheden. Man giver det et liv.”

Hvad er det bedste ved at vende hjem fra en veloverstået turné?
“Altså nu har jeg aldrig rigtig været på en sammenhængende turné før, så jeg har ikke så meget at sammeligne det med. Og det her er også en mini-tour, så det er ikke så voldsomt, som det kan være. Jeg har været med som opvarming for Lucy Love helt i starten – det varede tre dage, og det var rigtig sjovt. Jeg elsker at være ude at spille. Det gør mig til et glad menneske, fordi jeg kan mærke crowden og er i kontakt med omverdenen. Jeg står for at lave mange af mine egne ting, og jeg er ikke god til at involvere andre. Så min dagligdag består meget i, at jeg sidder foran en computer og skriver tekster, redigerer billeder/video, indspiller vokaler, skriver treatments og idéer ned. Der kan sagtens gå flere dage, hvor jeg ikke er i kontakt med mennesker. I mine værste tider kan jeg lukke mig inde i en uge uden at se nogen eller gå udenfor en dør. Jeg har en meget intens arbejdsmetode, så hvis jeg er gået igang med et projekt, så kan jeg ikke finde ud af at tage pauser, før det er færdigt. Men det betyder, at jeg oplever det, jeg laver, på en helt ny måde, når jeg kommer ud og endelig giver slip, og det er helt fantastisk.”

Hvad er dine planer for resten af 2016?
“Jeg går allerede igang med at lave en ny EP med det samme. Jeg er faktisk allerede startet på det. Den EP, som kommer ud nu, er min første, og den skulle repræsentere mig og min fortid. Jeg havde som person brug for at slutte det kapitel af på en nærmest terapeutisk måde for at kunne komme videre med mine nye projekter. Jeg ville gerne fortælle historien kronologisk og ikke vise folk det, jeg var blevet, før de vidste, hvor det kom fra. Efter at have skabt denne EP, som måske ikke er en straight up banger, men mere en rejse ind i mine indre tanker og et produkt af mine mange forskellige sider med rod i det dystopiske, så kan jeg rykke videre til happy days og måske lidt gladere oplevelser, jeg har haft, efter at musikken fik fat i mig. Nogle af de tekster, som er på denne EP, er tekster, jeg har skrevet i nogle omgivelser, som var rigtig hårde og triste. De er skrevet, da jeg fejlede allermest som menneske. Det næste vil være mere løst og vise en side af mig, som giver slip på alt det hadfulde i mig, og være med et kærligt og tilgivende perspektiv på tingene. Kontrasten skal vise folk, at man sagtens kan overvinde sine dæmoner.”

Links
Mendozas blog
Mendoza på Twitter
Mendoza på Facebook
Mendoza på YouTube
Mendoza på SoundCloud
Brynjolfur på SoundCloud
Info om handelsbetingelser m.m.

0 Anbefalinger

Vil du anbefale denne koncert til andre?

Anbefal denne koncert

Din anbefaling af denne koncert

Alle anbefaling skal godkendes af en administrator.