• Mike Andersen koncert VoxHall Aarhus

Om koncerten

27. november: Vi har fanget Mike Andersen til en snak om koncerten – læs interviewet længere nede.

Mike Andersens seneste album, “Devil Is Back” fra 2016, er det syvende album fra hans hånd. En del af albummets sange er skrevet i Nashville sammen med internationale topsangskrivere, og det har blandt andet ført til en duet med den verdensberømte soulsangerinde Joss Stone. Albummet er endvidere indspillet i København med Mads Michelsen som producer.

… Læs mere

 

Mike valgte for første gang at åbne op for at co-write med andre på “Devil is Back”. Således har Mike gennem ophold i sangskrivningens mekka Nashville blandt andre arbejdet sammen Gary Nicholson og Tom Kimmel, der begge har sat deres aftryk på musikhistorien. Gary som sangskriver bag sange indspillet af Fleetwood Mac, Willie Nielson, Delbert McClinton med flere og Tom Kimmel som manden bag sange til Johnny Cash og Joe Cocker med flere. Begge har de bragt nye toner i spil på kommende album, der i tilblivelsesproces adskiller sig væsentligt fra de andre forudgående albumprocesser.

Men samarbejdet med en anden international topsangskriver, Heather Bond, har resulteret i en duet, “This Time”, som selveste Joss Stone synger sammen med Mike. Om samarbejdet med Joss Stone udtaler Mike: ”Første gang jeg så hende optræde på TV, var hun 16 år gammel, og hun slog benene fuldstændigt væk under mig. Jeg har fulgt hende lige siden som fan, så det, at hun synger en duet med mig på mit nye album, er en kæmpe ære for mig. Joss Stones debutplade var rendyrket soul og udkom, da jeg var i midten af tyverne og nørdede med soul og blues, og det, at hun blev et verdensnavn som ung pige, der spillede soulmusik, gav mig en tro på, at det, jeg lavede, ikke blot var gammelmandsmusik. Siden kom Amy Winehouse til, og flere ældre koryfæer fik comebacks og viste, at soulmusikken også har en gennemslagskraft og et stort publikum i dag. Så jeg er bare stolt over at have hende med og stolt af min nye plade, som jeg glæder mig til at udgive og spille live i Danmark.”

For første gang har Mike også valgt at slippe producertøjlerne og inddraget producer Mads Michelsen – kendt som mangeårig trommeslager i Gnags og ikke mindst som studiemusiker, hvor han har medvirket på over 2500 indspilninger. Også som producer har Mads Michelsen et langt CV, der blandt andre tæller Elisabeth, Søs Fenger, Shirtsville, Henning Stærk med flere. Hans store musikalske indsigt og hans kompromisløse stil som musiker og musikelsker har været den helt rette sparringspartner for Mike og hans band. På klassisk vis har Mads været med i hele processen; fra øvelokalet over sangvalg til studieindspilningerne og i mixfasen. Mads har bidraget til at få vendt hver en sten i hver en sang og har stillet alle de hårde spørgsmål som et sammentømret band som Mikes netop frygtede, at de var blevet for ”gode venner” til at kunne stille sig selv. Og det var netop ud fra den filosofi, at Mike valgte at inddrage en producer.

Et kendetegn for Mikes mange udgivelser er, at der på hver enkel udgivelse er blevet lagt en ny sten til stien, hvor nye hjørner af soul, blues, roots og rock er blevet betrådt. På samme vis er det syvende album, som på imponerende vis er blevet til inden Mike har rundet de 40 år, også et helt egent lydende album og en helt anden proces har ligget til grund for albummet, end på de forudgående seks albums.

Er det så en helt ny Mike Andersen, du vil lære at kende på “Devil Is Back”? Nej, heldigvis ikke! Men nye facetter viser sig. Det nye album præsenterer en sammensmeltning af svedig blues, soul og rock, en mere rå og udfarende vokal, og de fængende melodier, som giver Mike hans egen plads i et ellers traditionsbundent felt. Sangene har alle et umiskendeligt islæt af den sanger og sangskriver og musiker, som gennem sine mere end 1200 koncerter og mange udgivelser har arbejdet sig hen til den, han er i dag. Men Mike har turdet lukke andre ind i det mest intime rum overhovedet – i det rum, hvor sindet smeder sangene, og det er der kommet nogle ganske fantastiske sange ud af. Ikke mindst med Mads Michelsen som producer og med Joss Stone i duetten er sangene indspillet med en nerve og et nærvær og et liv, som var det et debutalbum, hvor alt er på ét bræt.

Live line-up:
Mike Andersen, voc, gui
Johs. Nørrelykke, gui, voc
Kristian Kold, bas, voc
Kristian Fogh, keys, voc
Jens Kr. Dam, trommer, voc

Interview med Mike Andersen
Hvad kan publikum forvente af koncerten?
“Vi er lige nu “in between albums”, så vi blander kortene og spiller sange fra hele bagkataloget… Og der sniger sig nok også en spritny sang eller to ind. Derudover er det altid en speciel følelse at spille i sin hjemby! VoxHall har en helt særlig betydning for mig. Som ganske ung mand spillede jeg releasekoncert for mit allerførste album (2002) på den lille café-scene. Det var en stor aften for os, og jeg tænker altid på den aften, når jeg er på VoxHall, og minderne vælter frem om den tid, og om alt det, der er sket siden!”

Hvad har du med af merch?
“CD’er, LP’er og t-shirts.”

Hvilket er dit favoritnummer at fremføre live?
“Det er svært at sige. Lige nu tror jeg, at min favorit er “Water My Plants” fra “Home”-albummet. Det er som om, at det på alle mulige måde opsummerer vores lyd og måde at spille på.”

Hvordan er dine seneste koncerter gået?
“Jeg har den seneste tid spillet rigtig mange solo-koncerter. Det er en ting, jeg nyder, men nu trænger jeg også til at komme på landevejen med HELE bandet!”

Baby Did A Bad Thing
Siden Baby Did A Bad Things totalt udsolgte koncert i forbindelse med årets Spot Festival er snakken om det Aarhus-baserede americana-orkester gået lystigt i krogene hos musikelskere landet over.

Som Claus Hellgren Larsen fra Rootszone.dk beskriver det: ”Aarhus-bandet Baby Did A Bad Thing er et godt eksempel på nogle musikere med så overbevisende talent, at de er på vej til noget stort. De har ramt en stil og en lyd, som ingen anden på den danske musikscene. (…) Vi har oplevet svenske First Aid Kit nå international succes baseret på deres duetsange, Baby Did A Bad Thing gør det bedre, vil jeg påstå.”

Orkesteret er centreret omkring Jonas Fjelsted og Eline Engholms sangskrivning og stærke vokaler, som ubesværet blander sig og komplimenterer hinanden efter bedste amerikanske tradition.

Nu er orkesteret klar med deres første single, ”Too Bad A Loser”. Sangen handler om en person, som rammer bunden, men som i stedet for at synke dybere ned bruger nedturen som motivation til at kæmpe sig tilbage; hvis man hader at tabe, må man sørge for at vinde hver gang.

Baby Did A Bad Thing skal i foråret indspille deres debutalbum med den nyligt udkårne Årets Gudman Rune Kjeldsen som producer.

Links
Mike Andersens hjemmeside
Facebook
Twitter
Baby Did A Bad Thing på Facebook
Info om handelsbetingelser m.m.

0 Anbefalinger

Vil du anbefale denne koncert til andre?

Anbefal denne koncert

Din anbefaling af denne koncert

Alle anbefaling skal godkendes af en administrator.