• mono koncert atlas aarhus

Om koncerten

Det klassiske pianotrio-format bliver aftenens overordnede tema, når hele 3 bands giver koncert og udforsker mulighederne i formatet.

… Læs mere

MONO – plays the music of Thelonious Monk
Trioen består af nogle af dansk jazz mest profilerede og interessante musikere, alle tre toneangivende på danske musikscene gennem de sidste 15-20 år. Trioen fortolker, drejer, slynger og vrider musik af den fantastiske visionære amerikanske pianist og komponist Thelonious Monk. En af jazzhistoriens allerstørste giganter.

Bassisten Anders ‘AC’ Christensen er kendt for sit arbejde med de allerstørste i moderne jazz – Tomasz Stanko, Paul Motian, Tom Harrell blandt ubegribeligt mange andre, og dertil har han med sin dybe cool velsignet Nikolaj Nørlund, The Raveonettes, The Savage Rose og Sort Sol med basslinjer fra Himlen.

Simon Toldam er blandt meget andet tidligere officiel festivalkomponist for Copenhagen Jazz Festival og modtager af Statens Kunstfonds 3-årige arbejdslegat. Medlem af Eggs Laid By Tigers, Vessel, Kostcirkeln, og travl sideman for toppen af europæisk improvisationsmusik og moderne jazz, herunder Marilyn Mazur, Dave Douglas, Peter Brötzmann, Evan Parker m. fl.

Peter Bruun har ligeledes en lang liste af samarbejder på samvittigheden. Disse omfatter bl.a. Lotte Anker, Django Bates, Marc Ducret, Chris Speed, Herb Robbertson og Jacob Anderskov.

Peter Bruun – trommer
Anders ‘AC’ Christensen – bas
Simon Toldam – piano

Kasper Staub Trio
De tre unge musikere i Kasper Staub Trio har i løbet af de seks år, trioen har eksisteret, fundet frem til deres helt egen sound og musikalske æstetik. Trioen er blevet sammenlignet med alt fra Carl Nielsens sagtmodighed, over Jan Johanssons folklorisme til Paul Bleys’ freejazz, og trioen sætter en ære i at lade kompositoriske og instrumentale inspirationer gå på tværs af konventionelle genreskel.

“Denne plade forsvinder ikke i mængden, den ligner ikke andre danske trioplader og tak for det! Bag det til tider fnuglette spil, er der en kompositorisk tyngde, der får musikken til, at blive hængende i min hukommelse længe. Kasper Staub Trio er et særdeles velkomment og frisk indspark på den danske klavertrioscene.” Saft om trioens debutplade fra 2012 – Citat Niels Overgaard fra jazznyt.blogsport.dk

Kasper Staub – piano
Jens Mikkel Madsen – bas
Anders Vestergaard – trommer

Balvig/Bülow/Christensen
Trioen startede som musikalske legekammerater for 5 år siden med målet at udforske jazz og improvisation. Det har resulteret i et utrolig stærkt interplay og en unik bandlyd.
Trioen bevæger sig flydende fra jazz, over klassisk, til folk, og er et poetisk bidrag til den nordiske jazz scene. Det indeholder følelsesmæssige impressionistiske farver, efterfulgt af balkan-inspirerede basslinjer, moderne jazztemaer og til tider Chopin-lignende romantiske passager.

Christian Balvig – piano
Adrian Christensen – bas
Frederik Emil Bülow – trommer

Links
Facebook
Info om handelsbetingelser m.m.

0 Anbefalinger

Vil du anbefale denne koncert til andre?

Anbefal denne koncert

Din anbefaling af denne koncert

Alle anbefaling skal godkendes af en administrator.