• Monti koncert Atlas Aarhus
  • Out Of Town koncert Atlas Aarhus

Om koncerten

6. marts: Vi har fanget MONTI til en snak om koncerten – læs interviewet længere nede.

Siden deres brag af en koncert på Roskilde Festival i 2017 er det gået stærkt for aarhusianske MONTI, der i 2018 sparkede døren ind til den danske urban- og hiphop-scene med “One” og “Two”. De to ambitiøse udgivelser udkom med kort mellemrum, og de indeholdte hver især to singler, der både i “ONE” og “TWO” blev samlet i én overlegen musikvideo som billedside. Gruppen modtog siden stor opmærksomhed fra blandt andet P3, Red Bull Music, Gaffa, Bands Of Tomorrow med flere, og MONTI spillede snart på en håndfuld danske festivaler og spillesteder – herunder på Spot Festival, Grimfest, Carpark Festival og på Red Bulls gadescene under årets Distortion Festival.

… Læs mere

 

Der var kø ude foran Godsbanens Åbne Scene, da MONTI gav et brandvarmt show som en del af Spot Festival 2018. Det fem mand høje hiphop-ensemble Monti havde et par måneder tidligere udgivet dobbeltsinglen “One”, der bestod af to individuelle singler – “Let It Flow” og “$igns”, der for alvor rettede radioen og pressens øjne mod den purunge danske gruppe. MONTI blev her bemærket for deres varmblodede opkog af engelsksproget rap og håndspillet musikalitet, der gav et indtryk af et dugfrisk navn med kompromisløsheden stærkt indprentet i deres DNA.

Siden landede opfølgeren “TWO”, der samlede singlen “Lean” med “For The Conflicted”, hvor sidstnævnte var udkommet tidligere på måneden med positiv omtale fra magasinet Bitchslap. Modsat “For The Conflicted” var “Lean” et tilbagelænet nummer med udprægede feel good-fornemmelser, hvor et syntetisk beat lægger baggrund til temaer om ulykkelig kærlighed, og udgivelsen modtog igen bred omtale i dansk presse og radio.

Hos MONTI balanceres netop den teksttunge, hurtigt-spyttende hiphop på et knivsæg med besnærende grooves og et varmblodet opkog af et væld af genreinspirationer. Frontmand Sebastian Bang Monti har selv udtalt om projektet: “MONTI handler i bund og grund om at røre så mange mennesker med vores univers og musik som muligt. Det handler om at forføre folk til faktisk at lytte. Derfor valgte vi at udgive to singler sammen med én musikvideo. Et helstøbt produkt. En invitation ind i vores virkelighed, hvor vi kræver folks opmærksomhed – for det synes vi, den fortjener«

For MONTI har deres musik ikke et syn mod hverken fortid – eller fremtid. De laver bare den musik, der giver mening for dem selv, og som de selv har savnet i det danske urban-miljø. Sebastian Monti har derfor også valgt at rappe på engelsk – både fordi han kan, men også fordi han ser en nødvendighed i at skabe et mere alsidigt udtryk inden for dansk hiphop.

“Musikverdenen er fyldt op med masseproducerede glansbilleder. Den engelsksprogede hiphop, der dominerer hitlisterne i den store vide verden, er samtidig et stort set uudforsket territorie i Danmark. Vi synes helt klart, det er på tide, at der bliver plads til musik, der er hudløst ærlig og skaber betydning.”

Interview med MONTI
Hvad kan publikum forvente af koncerten?
“Kulminationen af to års pissehårdt arbejde. Vi glæder os helt sindssygt meget til at vise det allerbedste, vi overhovedet kan præstere. Det bliver et fucking brag.”

Hvad har I med af merch?
“Det sædvanlige udvalg af oversized hoodies og t-shirts til vilde priser. Alle kan gå derfra med Sebastian på ryggen.”

Hvilket er dit favoritnummer at fremføre live?
“Der er ingen favoritter. Alting lever i sin helhed.”

Hvordan er jeres seneste koncerter gået?
“Vores seneste koncerter har været for vilde, så vi er totalt tændte på at eksplodere på lørdag.”

Out Of Town
Out of Town består af rapperne/sangskriverne Chris Rou og Orla Engstrøm og producerne Rob Smyles og JenneJenne. Med passion for kvalitet og sans for detalje inviterer Out Of Town indenfor i et unikt lydunivers, der på mest rebelske vis kombinerer forskellige lyde og vokaler i en mere genreopløst, men afbalanceret helhed. Jazzet klaver møder heavy 808’s og adlibs, og lyrikken fortæller om den skandinaviske ungdomskultur.

Links
MONTI på Facebook
SoundCloud
Out Of Town på Facebook
Info om handelsbetingelser m.m.

0 Anbefalinger

Vil du anbefale denne koncert til andre?

Anbefal denne koncert

Din anbefaling af denne koncert

Alle anbefaling skal godkendes af en administrator.