Om koncerten

Musik Aarhus Festival 2015 byder på otte aftener med håndplukkede, lokalt forankrede bands og kunstnere. Denne aften er dedikeret til indie, og på programmet finder man Green Lives, Lowly og Maskinvåd.

Green Lives
I en tid, hvor musikalske nicher, bølger og zeitgeists kommer og går, tænkte det aarhusianske folk-popband i 2007, at den danske musikscene manglede noget. Den manglede noget positivitet og ærlighed. Den manglede noget umiddelbarhed og noget spilleglæde. Den manglede Green Lives.

Og ærlig, uforvansket spilleglæde er lige akkurat, hvad Green Lives leverer, når de varme herrevokaler bølger ind over de glade og lækre sange, som trækker på virkemidler kendt fra kunstnere som Band of Horses, Iron & Wine samt The Shins.

I marts 2014 kom bandets debutalbum ‘The Years’. De havde bestemt en række dogmer for skiven, eksempelvis måtte hverken synthesizer eller distortion indgå.

– Alt, hvad man har kunnet gøre fra ‘78 og fremefter, har vi set bort fra og fokuseret på, hvad man kunne i gamle dage, siger sanger Mark Christiansen.

I et forsøg på at give albumindspilningen noget af den umiddelbare og uskønne kant, som bandet søger, er albummet blevet live-indspillet. Det giver musikken et nærvær og en nerve, som bandet nyder at tage med til koncerterne.

Lowly
– Det var virkelig bare tænkt som en engangsforestilling, at vi lige skulle mødes og spille hinandens numre, forklarer en smågrinende Kasper Staub, der spiller keys i Lowly, når han tænker tilbage til starten for det let støjende og elektroniske poporkester, som bl.a. finder sin inspiration i Tame Impala og Talking Heads.

I dag er Lowly langt fra en engangsforestilling. I stedet fylder Lowly nu utrolig meget for de fem konservatoriestuderende, der tilsammen udgør orkesteret, og deres blik er fast rettet imod et gennembrud i udlandet, hvor de for tiden leder efter de ideelle samarbejdspartnere til en ep-udgivelse.

– Vi har jo alle fem prøvet at udgive og spille i Danmark, og nu vil vi gerne prøve at tage det et skridt videre og prøve kræfter med ukendt territorium, forklarer guitarist og sanger Nanna Schannong.

Og der er også allerede fin buzz om det meget ambitiøse orkester i udlandet, hvor der er airplay at hente på både engelske og amerikanske radiostationer, ligesom de fleste af deres Soundcloud-afspilninger af singlen ’Daydreamers’ kommer fra udlandet.

Maskinvåd
Siden debuten, ’Giftige Slanger’, fra 2012, som udkom på Nikolaj Nørlunds pladeselskab, Auditorium, har Maskinvåd spillet på Spot Festival og turneret med I Got You On Tape-forsangeren Jacob Bellens. Albummet var et blændende mix af det bedste fra 80’er-rocken i Danmark, men med Maskinvåds eget personlige udtryk og et finurligt og legende dansksproget tekstunivers.

Maskinvåd består af sangskriverduoen, bassist Peter Skibsted og guitarist og forsanger Mathias Kjeldsen. Navnet blev dannet ud fra en række ordkombinationer, som duoen længe havde kredset om.

– Det er mødet mellem det maskinelle og det naturlige, siger Peter Skibsted.

– Ja, den våde maskine; den levende organisme, fortsætter Mathias Kjeldsen.

Bandets kommende album bliver en smule anderledes end debuten, hvor Mads Brinch Nielsen (Four Guys From the Future, The Asteroids Galaxy Tour) har overtaget producerrollen.

– Vi er begyndt at se lidt mere lyst og bekymringsløs på tingene, siger Mathias Kjeldsen og forsikrer, at publikum godt kan glæde sig til Maskinvåds koncert på Musik Aarhus Festival.

Hele Musik Aarhus Festivals program

Indie – 15. januar på VoxHall
Green Lives – folk-inspireret indierock
Lowly – rastløs og inciterende støjpop
Maskinvåd – eklektisk pop og rock

Folk – 16. januar på Train
Sonja Hald – blander folk, pop og rock
Jonah Blacksmith – rå, inderlig og moderne country-folk
In Lonely Majesty – folkelig såvel som nichepræget indie-folk

Elektronisk – 17. januar på Radar
Baba Ganoush & Doused – dansevenligt med fokus på bas
The Gang OK – stram og trance-skabende techno
Saar Ideal – drømmende popmusik

Soul/funk – 20. januar på Radar
Manus Nigra – støvet hiphop og neo-soul
Androgyn – inspireret af byture og uendeligt ungdomsliv
Ankah – dyb soul-vokal møder støvede hiphop-beats

Jazz – 21. januar på Atlas
Pauseland – lyrisk, ambient og stilfærdig jazz
Rockguitar – jazz med noter af rock og klassisk musik
The Embla – selverklæret ‘savage pop’

Indie/elektronisk – 22. januar på Atlas
Keep Camping – Karrierekanon-vindende clubbingband
FABL – innovativ og energisk elektronisk trio
Who Is Louis – synthpop med akustiske elementer

Heavy – 23. januar på VoxHall
I’ll Be Damned – i grænselandet mellem rock og metal
Scamp – teknisk avanceret metal
Fossils – får det maksimale ud af bas og trommer

Rock – 24. januar på Train
Dance With Dirt – klassisk og kompromisløs rock
Captain Casanova – rå rock med fokus på live-oplevelsen
Velvet Volume – klassisk rock med overdrive

Links
Radars hjemmeside
Trains hjemmeside
Musik Aarhus Festival på Facebook

0 Anbefalinger

Vil du anbefale denne koncert til andre?

Anbefal denne koncert

Din anbefaling af denne koncert

Alle anbefaling skal godkendes af en administrator.