Om koncerten

Musik Aarhus Festival 2015 byder på otte aftener med håndplukkede, lokalt forankrede bands og kunstnere. Denne aften er dedikeret til jazz, og på programmet finder man Pauseland, Rockguitar og The Embla.

Pauseland
Der er dømt stemningsmættet og ambient jazz, når Pauseland gæster Musik Aarhus Festival. I centrum for Pauseland står flygelhornisten Jakob Buchanan og saxofonisten Christian Vuust.

– Det er jo ikke sådan, at vi har soloer i vores musik, som man typisk har meget af i jazz. I stedet arbejder vi mere med stemninger. Og et slags rum vi går ind i, når vi spiller med Pauseland, hvor vi fletter os ind i hinanden, forklarer Christian Vuust.

Til Musik Aarhus Festival suppleres de to garvede jazzmusikere af den noget yngre Kasper Staub på tangenter. Et musikalsk møde, som Buchanan og Vuust er spændte på:

– Og det med at gå ind i stemninger er Kasper Staub vildt dygtig til, ved vi, forklarer Vuust videre med henvisning til Vuusts og Buchanan erfaring med ham som elev på Det Jyske Musik Konservatorium.

Musikalsk venter der for Pauseland en spændende tid forude, da der til foråret venter ny albumudgivelse, efter nogle år i hi, hvor Jakob Buchanan har fokuseret al sin energi på andre projekter. Særligt kompositionen af et stort rekviem har stjålet det meste af tiden.

Rockguitar
Paradoksalt nok, så spiller duoen med navnet Rockguitar på Musik Aarhus Festivals jazzaften. De spiller dog heller ikke ”ren” jazz, men omvendt spiller de heller ikke rock. Duoen består af Nikolaj de Haan på diverse elektronik og Tyge Jessen på trompet. Sidstnævnte forsøger at forklare, hvad Rockguitar egentlig spiller:

– Musikken kan nok på sin vis være svær at klassificere. Men udforskning af lyd og intuitivt sammenspil er den gennemgående linje i bandet. Stilistisk trækker vi på mange forskellige påvirkninger, heriblandt moderne klassisk a lá Stockhausen og Ligeti, over europæisk freejazz, til dronebaseret noise og vægtløse, drømmende ambiente lydlandskaber.

Til januar er det planen, at de to herrer vil indspille deres debutplade, samt spille en række yderligere koncerter udover Musik Aarhus Festival. Men hvad kan man forvente sig af en Rockguitar-koncert, spurgte vi Tyge om:

– Til koncerten kan man forvente at opleve både voldsomhed og ømhed. Vi leger og improviserer. Bygger musikalske sandslotte og sparker dem i stykker øjeblikket efter. Desuden får vi på scenen besøg af en hemmelig gæst!

The Embla
Det startede egentlig som et forsøg til en optagelsesprøve, men nu har The Embla eksisteret i snart to år, og 2014 har været et travlt år for de to medlemmer på henholdsvis tromme og vokal.

– Vi ville gerne arbejde med så råt et udtryk som muligt. Vi er begge meget inspireret af trommesang, og vi prøver at være meget dogmatiske i vores tilgang til musikken. Det er meget vores udtryk at være inderlige og sårbare, men det er også det, der gør det så utrolig stærkt, siger Frej Lesner.

The Embla har et meget kraftfuldt udtryk, og styrken kommer på forunderlig vis fra det helt nøgne udtryk, som gruppen har både musikalsk og visuelt.

– Det gør det selvfølgelig meget udfordrende for os, men det var også ideen. Der er ingen steder, vi kan gemme os, vi bliver nød til at give alt, hvad vi har, når vi er på scenen, siger Frej Lesner, og Nana Cecilie tilføjer:

– På den måde finder vi finder frem til noget, der holder i sig selv. Noget der ikke behøver flere instrumenter.

Hele Musik Aarhus Festivals program

Indie – 15. januar på VoxHall
Green Lives – folk-inspireret indierock
Lowly – rastløs og inciterende støjpop
Maskinvåd – eklektisk pop og rock

Folk – 16. januar på Train
Sonja Hald – blander folk, pop og rock
Jonah Blacksmith – rå, inderlig og moderne country-folk
In Lonely Majesty – folkelig såvel som nichepræget indie-folk

Elektronisk – 17. januar på Radar
Baba Ganoush & Doused – dansevenligt med fokus på bas
The Gang OK – stram og trance-skabende techno
Saar Ideal – drømmende popmusik

Soul/funk – 20. januar på Radar
Manus Nigra – støvet hiphop og neo-soul
Androgyn – inspireret af byture og uendeligt ungdomsliv
Ankah – dyb soul-vokal møder støvede hiphop-beats

Jazz – 21. januar på Atlas
Pauseland – lyrisk, ambient og stilfærdig jazz
Rockguitar – jazz med noter af rock og klassisk musik
The Embla – selverklæret ‘savage pop’

Indie/elektronisk – 22. januar på Atlas
Keep Camping – Karrierekanon-vindende clubbingband
FABL – innovativ og energisk elektronisk trio
Who Is Louis – synthpop med akustiske elementer

Heavy – 23. januar på VoxHall
I’ll Be Damned – i grænselandet mellem rock og metal
Scamp – teknisk avanceret metal
Fossils – får det maksimale ud af bas og trommer

Rock – 24. januar på Train
Dance With Dirt – klassisk og kompromisløs rock
Captain Casanova – rå rock med fokus på live-oplevelsen
Velvet Volume – klassisk rock med overdrive

Links
Radars hjemmeside
Trains hjemmeside
Musik Aarhus Festival på Facebook

0 Anbefalinger

Vil du anbefale denne koncert til andre?

Anbefal denne koncert

Din anbefaling af denne koncert

Alle anbefaling skal godkendes af en administrator.