• Natlyst koncert Atlas Aarhus
  • Rigmor koncert Atlas Aarhus

Om koncerten

26. februar: Vi har fanget Natlyst-sanger Amanda Drew til en snak om koncerten – læs interviewet længere nede.

Natlyst er forførende og hævngerrigt. Og denne aften på Atlas i Aarhus holder de release for deres debutalbum, “Modig”.

… Læs mere

 

De 11 musikere danner sammen rammerne for et menneskeligt mørke og natlige eksperimenter. Eksperimenter, som både kan udfolde sig i omfavnelse og slagsmål. Musikken fødes i forsanger/sangskriver Amanda Drews ærlighed og vokser i mødet mellem strygere, blæsere og rytmegruppe.

Med deres debutalbum, “Modig”, tager det aarhusianske band det skrøbelige og gør det stærkt i fortællinger om seksualitet, depression og angst. Natlyst er en nysgerrig organisme og går ikke på kompromis.

Natlyst har gennem det seneste år arbejdet på indspilningen af deres kommende fuldlængde debutalbum, “Modig”, som står udgivelsesklar i marts 2019.

Natlyst blev født og døbt i maj 2016. Knap et år senere, i april 2017, udgav de deres første EP, “Ti Skridt”, som blev taget godt imod på diverse musikblogs blandt andre Bands of Tomorrow. Nummeret “Vinter” var på 1.-pladsen på Barometerlisten på P3. Natlyst spillede en fyldt koncert på Spot 2017 og har desuden spillet flere koncerter i undergrunds-Aarhus og rundt omkring i Jylland og København. Blandt andet til Spot Royal 2018 og Copenhagen Jazz Festival 2018.

Interview med Amanda Drew
Hvad kan publikum forvente af koncerten?
“Når man kommer til koncerten på Atlas, kan man forvente en scene fuld af 11 sitrende musikere, hvilket bliver en oplevelse både visuelt og musikalsk. Vi har arbejdet på “Modig” i halvandet år, og vi er helt ekstatiske over endelig at få mulighed for at vise det frem i verden. Albummet rummer så mange forskellige følelser og stemninger, da det både er skrevet fra bunden af en dyb depression og fra toppen af en stor forelskelse. Vi håber at kunne frembringe nogle af de samme nuancer på scenen, så publikum føler sig inkluderet i de store følelser. I øvrigt kan publikum forvente et fantastisk support act i form af Rigmor, som vi i Natlyst glæder os til at opleve!”

Hvad har I med af merch?
“Vi medbringer selvfølgelig vores nye hjertebarn af et album, “Modig”, på en meget flot vinyl. Artworket er lavet af et par seje kvinder. Illustration af Nicoline Hagen og foto af Therese Vadum. Therese har også taget vores pressefotos og billedet, som er brugt til de plakater, vi også medbringer. Desuden tager vi vores gamle EP, “Ti Skridt”, med på CD og wauw, hvor er der sket meget, siden vi udgav den for blot to år siden!”

Hvilket er dit favoritnummer at fremføre live?
“Mit hjerte banker på en helt særlig måde for sangen “Ulydig”, og når vi spiller den, føles det SÅ meningsfuldt, at vi er så mange i bandet. Den er storladen på en energisk og håbefuld måde, og den minder mig om at græde lettelsestårer og at le, fordi man ikke kan lade være.”

Hvordan er jeres seneste koncerter gået?
“Vi har i den senere tid holdt meget lav profil på koncertfronten. August og jeg har spillet koncerter i duo-format – senest på Radar til Vinterjazz, og desuden har vi alle 11 spillet en intimkoncert hos Nordic Room. De er gået godt, og det har været en spændende udfordring at tone musikken ned, men vi har ikke spillet nogen større koncert, hvor vi har kunnet vise vores fulde styrke siden Spot Royal og Copenhagen Jazz Festival sidste sommer. Derfor glæder vi os som vanvittige til at vise verden, hvad det gigantiske band har at byde på!”

Rigmor
Rigmor skriver musik og danske tekster baseret på Michael Strunges underfundige, maniodepressive tekstunivers. Musikken bærer præg af, at teksterne, deres egne såvel som Strunges, kan læses som selvstændige digte. Bandet er fascineret af måden, hvorpå Strunge anskuer verden og udtrykker vores alle sammens op- og nedture.

Den overbevisende kvindelige vokal og de melodiøse kompositioner understøttes af et råt udtryk fra bandet. Bandet betegner musikken som melankolsk indiepop, der trækker tråde til 60’ernes pompøse rockgenre og ikke mindst den forbilledlige Annisette.

Rigmor tager flere væsentlige emner op gennem musikken og ikke mindst de samfundskritiske tekster. De er et billede på den fremstormende debat om flere kvinder i musik med en stærk, kvindelig frontfigur, der både er skrøbelig og rå. Deres afsæt i Strunge har givet bandet anledning til at få afløb for følelsen af at stå uden for samfundet, utilstrækkelig og ude af balance. Dette er et udgangspunkt, man har kunnet forholde sig til i årtier før vores generation, og som kan blive et samlingspunkt for nutidens unge generation og opfordre dem til at søge uden for samfundets transportbånd.

Bandets debut-EP udgives i foråret 2019.

Links
Natlyst på Facebook
SoundCloud
Rigmor på Facebook
Info om handelsbetingelser m.m.

0 Anbefalinger

Vil du anbefale denne koncert til andre?

Anbefal denne koncert

Din anbefaling af denne koncert

Alle anbefaling skal godkendes af en administrator.