Navneløs koncert Atlas Aarhus

Om koncerten

6. april: Vi har fanget Navneløs til en snak om koncerten – læs interviewet længere nede.

Det 5 mand (m/k) store orkester Navneløs, der har sine rødder her i Aarhus, er garant for såvel sårbar som storladen alternativ rockmusik. Orkesteret debuterede med “EP” i 2012, som modtog store roser fra den danske presse. Med vinden i ryggen indtog Navneløs større scener på blandt andet Roskilde Festival og Smukfest i 2013, og debutalbummet “Værk” røg på gaden i februar 2014. Fra “Værk” kom blandt andet singlen “Tænkt på et sted”, som lå på DR P3’s Elektriske Barometer i de maksimale otte uger, samt den smukke “Stille”, hvis musikvideo blev nomineret til en Nordic Music Video Award.

… Læs mere

Nu er Navneløs tilbage med det nye album “Lava”, som endnu engang ryster inspirationsposen og skaber et nyt udtryk for bandet. Hvor orkesteret tidligere har eksperimenteret med stryger- og blæserinstrumenter, er opsætningen nu skåret helt ind til benet. Målet har været at bevare den orkestrale lyd, men samtidigt at skabe et rummeligt lydunivers, der tager udgangspunkt i sfæriske synthesizere og bløde guitarflader – et lydunivers, som vi fik en smagsprøve på i de to singler “Elektrisk Hånd” og “Bukseløs”, som blev modtaget pænt af de store danske musikmedier. Både tekst og musik er bygget op omkring stikordene “brudstykker” og “strøtanker”. Numrene rummer hver sine udpluk af følelser og stemninger, som danner ramme for et parløb mellem lyrik og musik, hvor det færdige udtryk bygger på digte og lydflader i symbiose.

Til den forestående koncert vil publikum kunne forvente et dynamisk og mangefacetteret show, der primært rummer materiale fra det nye album “Lava”, men også numre fra dobbeltalbummet “Værk” og EP’en fra 2012 i nye såvel som originale versioner. Som på det nye album holdes besætningen til de fem faste medlemmer i Navneløs – Lin Rosenbeck (vokal), Johan Kruse (guitar, keyboard), Andreas Ledet (guitar, keyboard), Mads Flethøj (bas) og Frederik Fogde (trommer).

Interview med Navneløs
Hvad kan publikum forvente af koncerten?
Johan: “Hvis man har set os live før, har det sikkert været med en lidt større konstellation end den, vi kører med nu. Vi har før eksperimenteret med både cellister, en violinist, en ekstra tangent-mand med mere, men til denne turné er setup’et barberet ned til kernen. Det nye album er også det første, vi har indspillet, hvor det kun er os fem, der er med. Så på den måde bliver live-lydbilledet ret meget det samme som på den nye plade, mens de gamle numre bliver arrangeret lidt anderledes. Vi synes selv, at vi har fået et lækkert, sammenhængende og varieret set op at køre, hvor man kan forvente både nyt og gammelt materiale.”

Hvad har I med af merch?
Andreas: “Vi har selvfølgelig det nye album med, og det glæder vi os rigtig meget til at vise frem og snakke med folk om – og forhåbentligt få solgt nogle eksemplarer af også. Der er blevet kælet for detaljerne med den fysiske udgivelse. Coveret er blevet vildt flot og lækkert og kommer virkelig til sin ret i levende live kontra som digitalt cover. Der er også en lille booklet-plakat-ting med, som er rigtig fin. Og så har vi selvfølgelig også dobbeltalbummet “Værk” og EP’en med plus t-shirts.”

Hvilket er jeres favoritnummer at fremføre live?
Lin: “Det er altid sjovt at spille de mere velkendte og udadvendte numre, som får publikum med. “Tænkt På Et Sted” for eksempel. Dels har vi spillet den så meget, at det er et nummer, hvor vi kan slappe helt af og bare have det sjovt, når vi spiller det. Og dels bliver folk altid glade for at høre den.”

Mads: “Vores nummer “Stille” fra “Værk” er vildt intenst at fremføre. Det kræver sit spillested og sit publikum, for hvis folk er bare lidt fraværende eller hellere vil ned i baren, så mister det meget af sin magi. Hvis publikum er med, og vi alle bare kan leve os ind i det, så bliver det virkelig stemningsfuldt og smukt. Nogle gange er det så intenst, at jeg lige skal have pusten bagefter og nærmest føler, at jeg er ved at besvime. Det er nok også et af de bedste numre, vi har lavet, synes jeg.”

Hvad er det bedste ved at være på turné?
Andreas: “Det er en meget mere direkte musikeroplevelse at spille live. Man kan påvirke publikum, og de kan påvirke én, mens man står der på scenen. Man kan se deres reaktioner på musikken, mærke hvordan de reagerer forskelligt på forskellige numre. Det er ret interessant og meget vigtigt for at fornemme, hvordan især nyt materiale påvirker publikum. Det er jo måske den eneste måde at få direkte feedback på sin musik udover anmeldelser, og de er jo ikke altid særlig meget værd.”

Mads: “Og så er det jo også bare vildt sjovt. Det er mere intenst at spille musik, når der er publikum på. Det gør det sjovere – især hvis det er et godt publikum. Og det er lækkert at komme ud til spillesteder, hvor man bliver behandlet godt, og hvor man kan hygge sig backstage før og efter showet. Vi har det rigtig godt sammen som band, når vi er ude.”

Hvad er det bedste ved at vende hjem fra en veloverstået turné?
Frederik: “Selvom turné-livet er fedt, og det er meget sjovt at leve på landevejen for en stund, så er det sgu også ret lækkert at komme hjem og kunne være mere fokuseret på nogle andre ting. Vi har meget at se til hver især i bandet – både med jobs, skole og andre musikprojekter. Det er ikke altid, at jeg er lige tiltrukket af tour-livet i forhold til det mere producerende aspekt af musikken. Jeg synes, det er vildt rart at kunne komme hjem fra tour med fornyet energi fra koncerterne og så kunne putte det ind i nogle andre og nye projekter, om det så er i studiet eller med noget helt andet.”

Hvad er jeres planer for resten af 2016?
Johan: “Egentlig har vi ikke kigget så vildt meget længere frem end den her lille turné. Det sidste år har vi set frem til at komme ud med pladen, så lige nu nyder vi bare, at den for alvor er færdig, og så glæder vi os til at komme ud at spille med den og se, hvordan den bliver modtaget. Så må vi se, hvad der sker derefter.”

Franske Piger
Musikken udstråler en ungdommelig naivitet, der underbygges af udsvævende synth-flader og fængende melodier. Lyden udforskes med intensitet og nerve, der tager form af alt fra melodiske ballader til tunge grooves. På trods af at bandet kun har eksisteret i et halvt år, har de allerede høstet roser fra flere danske medier – blandt andre Politiken og Soundvenue.

Links
Navneløs’ hjemmeside
Navneløs på Instagram
Navneløs på YouTube
Navneløs på Facebook
Franske Piger på Facebook
Info om handelsbetingelser m.m.

0 Anbefalinger

Vil du anbefale denne koncert til andre?

Anbefal denne koncert

Din anbefaling af denne koncert

Alle anbefaling skal godkendes af en administrator.