• Nelson Can koncert Atlas Aarhus
  • Rainbrother koncert Atlas Aarhus

Om koncerten

26. januar: Vi har fanget Nelson Can-bassist Signe SigneSigne til en snak om koncerten – læs interviewet længere nede.

Den 13. oktober satte Nelson Can Atlas godt og grundigt på den anden ende… og det glæder vi os gevaldigt til, at de gør igen! Så det er en udsøgt fornøjelse nu at afsløre, at den københavnske rocktrio Nelson Can vender tilbage til Aarhus.

… Læs mere

 

Med bl.a. 5 hjerter i Politiken og overskriften ”Nelson Can leverer en af årets bedste danske rockudgivelser” oplevede den danske rocktrio Nelson Can, en sand anmelder-stjerneregn i forbindelse med udgivelsen af albummet ’EP3’ i efteråret 2016.

Efter vores mening er der heller ikke nogen tvivl om, at Nelson Can med ’EP3’ beviser, at de kan levere alternativ og nyskabende rock på højt international niveau, og at de til stadighed udvider grænserne for, hvad man kan opnå med så simpel en instrumentering som muligt. Der er hverken benyttet guitar, keyboard eller andre gængse akkordinstrumenter i produktionen af pladen. Siden deres spæde begyndelse i 2011, har bandet således insisteret på at skabe al musikken med intet andet end blot bas, trommer og vokal. Og resultatet, aldeles medrivende!

Interview med Signe SigneSigne
Hvordan kommer koncerten til at adskille sig fra jeres show – ligeledes på Atlas – tilbage i oktober?
“Der er aldrig to Nelson Can-koncerter, der er ens. En koncert bliver først til i det sekund, musikken og publikum mødes og smelter sammen. Hvis publikum er vilde, så bliver vi også selv endnu vildere, og så kan det nogle gange nærmest eksplodere til sidst. Det er dét, vi altid håber på og stræber efter. Vi kan også godt finde på at improvisere nogle af numrene live, så der kan opstå ting, som måske kun opstår til dén ene koncert.”

Hvad har I med af eventuelt nyt merchandise siden sidst?
“Ja altså, vi havde jo faktisk spekuleret lidt på at lave kopper, haha, fordi Selina havde lavet kopper til bandet i julegave, men vi ved ikke helt, om der er andre, der vil synes, det er sjovt? Vi har fået trykt nogle spritnye t-shirts med billedet fra indersiden af vores vinyl-cover og flere af både logo-trøjerne og vinylerne, for de endte faktisk med at blive totalt udsolgt på sidste turné.”

Hvilket er dit favoritnummer at fremføre live?
“Personligt elsker jeg at spille vores lidt tungere numre som “Go Low” og “Glorious”, fordi jeg bare kender dem så godt og på en eller anden måde føler, at jeg bare giver slip på mig selv og flyder helt ind i musikken, når vi spiller dem. Når det er sagt, så er der ikke noget så vildt som at stå og spille “Break Down Your Walls” og høre publikum synge med. Det giver mig det vildeste rush.”

Hvordan er jeres seneste koncerter gået?
“Jo oftere man spiller, jo dybere kommer man ind i musikken, og jo mere overskud får man til at lave alle mulige ekstra små ting, og det må være kendetegnet for de seneste koncerter, vi har spillet – at vi har følt et stort overskud og en konstant voksende glæde over, at vi er så heldige at få lov til at spille foran så mange fantastiske mennesker.”

Hvordan vil du beskrive dine bandkolleger?
“Selina er et fyrtårn, som lyser ud gennem både stjerneklare nætter og tåge. Jeg synes helt ærligt, hun er den største stemme, vi har i Danmark lige nu, men er jo selvfølgelig mega subjektivt… Maria er standhaftig og udholdende som ingen andre. Hun er virkelig sej. Hun giver sig altid 100 %, både når hun spiller trommer, og når hun kaster sig ud i andre projekter, og det har jeg en kæmpe respekt for.”

Hvilket livenavn (band og/eller solokunstner) er dit yndlings – og hvorfor?
“Det må nok være Kellermensch. Jeg så dem spille på Roskilde Festival i sommer og blev næsten helt blæst omkuld. De har så meget power, at det halve kunne være nok. Det var så godt, at jeg nærmest fik anger over at jeg ikke har været til flere af deres koncerter gennem tiden, haha.”

Hvordan vil du beskrive jeres netop frigivne single?
“Vores seneste single “Downtown” er ét af de lidt mere dystre numre på pladen, som har en trinvis og dronet opbygning, indtil den til sidst eksploderer i kor, der synger “ah ah-ah! – ah ah-ah!”, som man kan forestille sig folk stå at sige med en løftet pegefinger “Du må ikke! du burde ikke!”, men du gør det alligevel. Den allerførste gang, vi nogensinde optrådte med det her nummer, var i Spanien, og selvom det var helt nyt og ukendt, sang publikum med. Det var ret vildt.”

Hvad er jeres planer for foråret og sommeren?
“Der er en del ting, som vi ikke helt kan løfte sløret for endnu, men noget, som står som en stor sol over vores sommer, er, at vi skal spille på Roskilde Festival. Det glæder vi os helt vanvittig meget til.”

Beslægtede navne:
Led Zeppelin
Warpaint
PJ Harvey
The Black Keys
The White Stripes

Rainbrother
Rainbrother udgav sidste år det anmelderroste debutalbum “Tales From The Drought”, der foruden koncerter herhjemme blandt andet gav gruppen billet til SXSW i USA og en række engelske festivaler. De fem regnbrødre fandt dog også tid til at køre musikgrejet en tur til Thy, hvor de isolerede sig to uger på et gårdloft og indspillede en masse af frontmand Bjarke Bendtsens nye sange.

Links
Facebook
Hjemmeside
Rainbrother på Facebook
Info om handelsbetingelser m.m.

1 Anbefalinger

Vil du anbefale denne koncert til andre?

Anbefal denne koncert

Din anbefaling af denne koncert

Alle anbefaling skal godkendes af en administrator.

  1. Svend Aage Ekberg

    Hvem kan? NILSON CAN !

    – forbløffende hvad de kan ude en million instrumenter.