• Nelson Can koncert VoxHall Aarhus
  • Josefine Winding koncert VoxHall Aarhus

Om koncerten

Der er kun få billetter tilbage..!

22. januar: Vi har fanget Nelson Can-bassist Signe SigneSigne til en snak om koncerten – læs interviewet længere nede.

Siden dannelsen i 2011 har Nelson Can udgivet fire plader, hvoraf den seneste, “EP3” fra 2017, markerede et større gennembrud for bandet. Albummet kastede en hel håndfuld singler i radioen og en stribe udsolgte koncerter af sig. Det hele kulminerede med en fuldstændig pakket koncert på Roskilde Festival 2018. Hér mødte over 6000 fans op til deres koncert på Avalon-scenen. Denne aften gæster bandet VoxHall i Aarhus.

… Læs mere

 

Gennem tiden har Nelson Can turneret det meste af Europa tyndt. Bandet har varmet op for internationalt anerkendte bands som eksempelvis Royal Blood og The Black Keys. De har lagt musik til alt fra Zentropa-film til store internationale reklamekampagner. De er blevet bandlyst i Kina, remixet af Kasper Bjørke, har været omkring alt fra BBC 1, BBC6, P6, P3 og Go’ Morgen Danmark. De har fået rosende ord med på vejen i Rolling Stone Magazine i både USA, Spanien og Tyskland, været nomineret til flere priser, herunder Zulu Awards og Carl prisen, og har endda fået Statens Kunstfonds præmiering for deres seneste plade, som blev kaldt et lille “mesterværk”.

Fredag den 22. november udsendte Nelson Can tredje single fra deres kommende album. “Madness” præsenterer ny og tung elektronisk lyd i en rhapsody af genrer og kontraster.

Det er en kontrastfyldt lydforestilling i tre akter, der bevæger sig mellem sindsroens lyse melodiske klange og sindssygens kvælende mørke af bas og trommer, indtil stemmerne i hovedet fuldstændigt tager over. Signe SigneSigne, bassist i Nelson Can, fortæller:

“”Madness” er det første nummer fra den kommende plade, som blev færdigt. Vi indspillede det om flere gange, indtil vi overgav os til vanviddet og bare lod nummeret blive præcis lige så kontrastfyldt og messed up som den usunde forelskelse, som vi prøvede at beskrive.”

Albummet, der får titlen “So Long Desire”, udkommer 31. januar 2020. Det bliver første album fra Nelson Can i seks år, og den mellemliggende modning kan høres på udviklingen i musikken:

”Dogmerne for vores lydunivers udvider sig hele tiden, og vi har arbejdet med flere instrumenter og en mere elektronisk lyd i tilblivelsen af den kommende plade. Det har været fedt at udforske vores lyd på den måde,” forklarer Selina, forsanger i Nelson Can.

“LP2: So Long Desire” er opfølgeren til “EP3”, som udkom i 2017 og gav bandet stor opmærksomhed i både ind- og udland, og singler som “Break Down Your Walls”, “Miracle” og “Move Forward” blev flittigt spillet på BBC 1, BBC6 og hjemlige P6 og P3, hvoraf “Break Down Your Walls” også blev Ugens Uundgåelige på sidstnævnte.

Interview med Signe SigneSigne

Hvad kan publikum forvente af koncerten?
“Vi tager et større sceneshow med, end vi plejer, og vi kommer til at spille like there is no tomorrow. Og så tager vi en DJ med til at skabe den helt rigtige stemning, så gør dig selv den tjeneste at tage fri fra arbejde den 30. januar og hop i med begge ben. Det bliver vildt.”

Hvad kan du afsløre om sætlisten?
“Vores publikum i Aarhus bliver de første til at høre sangene fra den nye plade, og de bliver også de første, der får mulighed for at købe den.”

Hvad har I med af merch?
“Ikke bare bliver publikum i Aarhus de første til at høre sangene fra den nye plade, de bliver også de første, der får mulighed for at købe den. Vi kommer til at have den nye plade med på vinyl, og vi står selv i merch-boden og skriver autografer og får en sludder for en sladder.”

Hvilket er dit favoritnummer at fremføre live?
“Uuuuh… Det er altså virkelig svært at vælge!! Vi ELSKER, når publikum synger med, så alle sange, hvor publikum synger med, er vores yndlings at spille.”

Hvordan er jeres seneste koncerter gået?
“Sidst vi spillede koncert var til Hej Søster fest på Store Vega, og det var bare en fuldstændig fantastisk og vild oplevelse. Det var næsten som at være tilbage på Roskilde. Publikum var bare så tilstedeværende og åbenhjertige, og det har kildret i fingrene for at komme ud at spille igen lige siden.”

Hvad skal publikum få tiden til at gå med indtil koncerten?
“Vi kommer til at droppe en lille håndfuld singler med tilhørende videoer frem til koncerterne, og hvis man har glemt, hvordan en Nelson Can-koncert er, så har vi også en masse videoklip liggende på Instagram og Facebook, som man kan varme op med.”

Josefine Winding

Josefine Winding har været en aktiv del af den danske club-scene siden 2010. Siden da har hun og en gruppe venner organiseret Søndagsvenner – en non-profit søndagsfest på Refshaleøen, åbnet den David Lynch-inspirerede natclub BlueVelvet, været co-founder af den populære torsdagsclub Manna på Jolene og er senest blevet en integreret del af Cecil AM med dets nye cluboutfit Amarsi. Josefine Winding arbejder til daglig som booker på Heartland Festival og har en forkærlighed for disco, afrikansk jazz og house, men vil til showet på VoxHall spille en bred vifte af dansevenlig musik. Dem, du elsker at synge med på, og dem, du ikke vidste, du savnede.

Links

Nelson Cans hjemmeside
Facebook
Twitter
Instagram
YouTube
SoundCloud
Josefine Winding på Instagram
Info om handelsbetingelser m.m.

0 Anbefalinger

Vil du anbefale denne koncert til andre?

Anbefal denne koncert

Din anbefaling af denne koncert

Alle anbefaling skal godkendes af en administrator.