• Neneh Cherry koncert VoxHall Aarhus
  • Kelsey Lu koncert VoxHall Aarhus

Om koncerten

Svenske Neneh Cherry spiller en sjælfuld og betagende blanding af dance, hiphop og triphop.

… Læs mere

 

Neneh Cherry kom til verden i 1964 og voksede op i et særdeles kreativt miljø – moren var maler, faren var musiker, og stedfaren, der hurtigt kom ind i billedet, var ingen ringere end den legendariske amerikanske jazzmusiker Don Cherry. Og blandt hendes mange halvsøskende finder man eksempelvis sangerinden Titiyo og musikeren Eagle-Eye Cherry.

Det lå med andre ord i kortene, at Neneh Cherry skulle forfølge en kunstnerisk retning i livet, og det var lige netop, hvad hun gjorde: Som ganske ung flyttede hun således til London, hvor hun hurtigt blev en del af postpunk-bandet The Cherries og en lang række andre bands for den skyld – herunder The Slits.

Hun solodebuterede med protestsangen “Stop The War” i 1982 og albumdebuterede i 1989 i eget navn med “Raw Like Sushi”, der ikke mindst takket være hittet “Buffalo Stance” klarede sig godt. I 1990 blev Cherry, der på det tidspunkt var en aktiv del af Bristol-scenen, som blandt andet indbefattede Massive Attack, nomineret til en Grammy i kategorien “Best New Artist”, og samme år vandt hun en Brit Award for “Raw Like Sushi”.

Toeren “Homebrew” (1992) gjorde mindre væsen af sig, men med albummet “Man” (1996) vendte hun stærkt tilbage – anført af singlerne “Woman” og “7 Seconds” blev værket således en bragende kommerciel og kunstnerisk succes.

I 2009 mistede Cherry sin mor, og morens død tjente som direkte inspirationskilde til albummet “Blank Project” (2014), der tog rundt regnet alle anmeldere med storm. Albummet var betydeligt mere afdæmpet end kvindens tidligere udgivelser. “Blank Project” blev produceret af Four Tet alias Kieran Hebden, som også har været inde over Cherrys helt nye album, “Broken Politics” (19. oktober 2018) – et album, der ifølge Cherry selv er endnu mere stille og reflekterende end “Blank Project”, og hvis førstesingle i øvrigt er nummeret “Kong”.

Sideløbende med sin solokarriere har Cherry været inde over alskens sideprojekter – eksempelvis var hun i 2006 med til at danne triphop-bandet CirKus, og i 2011 samarbejdede hun med den eksperimenterende skandinaviske jazzgruppe The Thing, med hvem hun udgav albummet “The Cherry Thing”.

Beslægtede navne
Lauryn Hill
Missy Elliott
Kelis
M.I.A.
Queen Latifah

Kelsey Lu
Kelsey Lu er en klassisk trænet cellist fra Charlotte, North Carolina. Hun bor nu om dage i Los Angeles og har samarbejdet med navne som Dev Hynes, Florence And The Machine, Oneohtrix Point Never og Grace Wales Bonner.

Links
Neneh Cherry på Facebook
Twitter
Instagram
Kelsey Lus hjemmeside
Info om handelsbetingelser m.m.

0 Anbefalinger

Vil du anbefale denne koncert til andre?

Anbefal denne koncert

Din anbefaling af denne koncert

Alle anbefaling skal godkendes af en administrator.