Niclas Knudsen - Guitar Inferno Special koncert Atlas Aarhus

Om koncerten

28. oktober: Vi har fanget Niclas Knudsen til en snak om koncerten – læs interviewet længere nede.

Guitarist og komponist Niclas Knudsen er et velkendt ansigt på den danske musikscene og har blandt andet spillet med folk som Adam Nussbaum, John Tchicai, David Liebman, Ray Anderson, Billy Preston og Tom Jones. Ibrahim Electric, som han leverer størstedelen af det kompositoriske materiale til, har han turneret intensivt med i ind- og udland igennem de sidste 12 år.

… Læs mere

 

Det har længe været et hedt ønske for Niclas at blande alle de genrer, som han har rodet med de sidste 10-15 år. Han har blandt andet studeret Mohan Veena hos Vishwa Mohan Bhatt i Indien, lært Tres på Cuba, spillet og fået undervisning i afro-guitar i Mali og Burkina Faso, turneret og spillet i Brasilien og lyttet intenst til andalusisk guitarmusik. Han har nu samlet alt dette i et nyt projekt, han kalder ”Niclas Knudsen – Guitar Inferno”, som han i april 2016 udgav en CD med.

Denne CD fik disse ord med fra anmelderne:

“Alle de traditioner og tråde har han – tilsyneladende helt ubesværet – formået at samle på Guitar Inferno. Og dermed har han skabt et forrygende, medrivende og perspektiverende album, der helt organisk slynger sig fra den ene lian til den anden og efterlader et samlet indtryk af udtryksstyrke og sikker omgang med både de tekniske og kunstneriske virkemidler.” (Ivan Rod, Gaffa)

“Guitaristen Niclas Knudsen er umulig at lytte til, uden at hans unikke behandling af strengene resulterer i flimrende billeder for det indre øje. Det er filmisk musik i sjælden grad. Selv om albummet er instrumentalt, får man fortalt bunkevis af historier undervejs. Rørende, dramatiske og sanserige beretninger, hvor man kan putte sine egne brøker ind i regnestykket.” (Simon Staun, Fyens Stiftstidende)

Musikken er svær at sætte i bås: Nordiske toner, afrikanske rytmer, indiske ragaer, jazz, blues og funk bliver blandet sammen i en stor gryde, og op af den lyder en ubestemmelig og medrivende musik!

Interview med Niclas Knudsen
Hvad kan publikum forvente af koncerten?
“Man kan forvente en koncert med original musik, der bevæger sig rundt på kontinenterne – spillet af fem kompetente musikere. Musikken er afvekslende og både til kroppen og sindet – afrikanske rytmer blandes med nordiske klange, indiske ragaer møder klagende blues og meget mere.”

Hvad har du med af merch?
“Vi har helt friske CD’er med til salg.”

Hvilket er dit favoritnummer at fremføre live?
“Jeg personligt elsker at spille nummeret “Niafunke”, der har et meget stærkt rytmisk drive, og som bringer mig minder om mine oplevelser i Afrika.”

Hvad er det bedste ved at være på turné?
“Når musikken damper af energi, og publikum og bandet bliver til en højere enhed.”

Hvad er det bedste ved at vende hjem fra en veloverstået turné?
“Følelsen af, at musikken gjorde en forskel og bibragte en masse mennesker en god og forløsende oplevelse.”

Hvad er dine planer for resten af 2016?
“Jeg skal blandt andet til Jazz DMA, hvor min plade er nomineret som årets særudgivelse og senere hen til World DMA, hvor nummeret “Niafunke” er nomineret til årets World-track.”

Line-up
Niclas Knudsen: Guitar, Tres (cubansk guitar), Weissenborn (Hawaii lap-guitar) og Mohan Weena (indisk slide-guitar)
Dawda Jobarteh: Kora og vokal
Dan Hemmer: Hammond B3-orgel
Frederik Damsgaard : Bas
Kristoffer Sjelberg : Trommer

Links
Niclas Knudsens hjemmeside
Info om handelsbetingelser m.m.

0 Anbefalinger

Vil du anbefale denne koncert til andre?

Anbefal denne koncert

Din anbefaling af denne koncert

Alle anbefaling skal godkendes af en administrator.