Niels Skousen koncert VoxHall Aarhus

Om koncerten

27. oktober: Vi har fanget Niels Skousen til en snak om koncerten – læs interviewet længere nede.

Niels Skousen har samlet sig et nyt band, som øser ud af spilleglæde og får den 72-årige sanger og sangskriver til at præstere ypperligt.

… Læs mere

 

Line-up
Niels Skousen, voc, mundharpe, guitar
Kristoffer Munck Mortensen, gui, voc
Mads Brinch Nielsen, gui, keys
Bjørn Heebøll, trommer
Anders Mathiasen, bas, gui, voc.

Legenden udgiver i november 2016 sit 5. album siden comebacket “Dobbeltsyn” i 2002. Albummet hedder “Hvem Er Du Som Kommer Imod Mig”. Musikalsk set er det en moderne og modig musik, som lægger sig i forlængelse af den seneste og anmelderroste “Smil Eller Dø”. Udover produceren Nikolai Nørlund og co-producer Mads Brinch Nielsen optræder Fredrik Lundin på sax og fløjte, og der er indtagende korbidrag fra Stine Grøn og Eva-Louise Rønnevig. Keyboard-virtuos Adi Zukanovic er også med til at skabe det brede filmiske soundtrack, som iscenesætter Niels Skousens fortællinger på “Hvem Er Du Som Kommer Imod Mig’.

I et på en gang intimt, moderne og ikke mindst unikt lydunivers fortæller Skousen de historier og betragtninger, der kendetegner ham og har gjort det siden begyndelsen med Skousen & Ingemann. Hans smukke sprog, rørende historier og bidske kommentarer gør ham helt uundværlig på den danske musikscene, for den slags erfaring og nærvær kommer ikke gratis, og derfor rækker hans publikum også ud over flere generationer.

Niels Skousen begyndte karrieren med Skousen & Ingemann i 60’erne og 70’erne, hvor de blandt andet begik hovedværket “Herfra Hvor Vi Står”.

Interview med Niels Skousen
Hvad kan publikum forvente af koncerten?
“Vi vil præsentere et udvalg fra mit nye album, og så vil vi gribe tilbage i bagkataloget og tage nogle titler med – både fra “Dobbeltsyn”, fra “Daddy Longleg”, “Lyt Til Din Coach” og “Smil Eller Dø”, som passer ind i det samlede udtryk – og så skal vi også have et par af de gamle sange fra ’71. Det slipper I ikke for.”

Hvad har du med af merch?
“Vi har CD’er med, og jeg signerer naturligvis gerne.”

Hvilket er dit favoritnummer at fremføre live?
“Det er så svært at svare på, at jeg ikke kan, selv hvis jeg gerne ville, Så nej, det kan jeg ikke svare på. Hver sang skal have max derudaf, og det er altid nyt at stå på scenen. Det er øjeblikket, der lever, og øjeblikket, der er situationen, hvor vi er sammen om en oplevelse. Os fra scenen og folk i salen. Det er det vigtige – det er det, det drejer sig om. Derfor er hvert nummer mit yndlingsnummer.”

Hvad er det bedste ved at være på turné?
“Det er dejligt at komme rundt i landet. Se stederne igen, mærke folk, mærke årstiderne – og ikke mindst at være ude med bandet, trille afsted, glæde sig til at spille sine sange for publikum.”

Hvad er det bedste ved at vende hjem fra en veloverstået turné?
“Det er, at den er veloverstået, og at man forhåbentlig kan komme igen.”

Hvad er dine planer for resten af 2016?
“Der er nogle gigs – både solo og med band – og så vil jeg arbejde videre, hjemme i privaten, og ellers glæde mig til jul.”

Niels Skousen diskografi
Hvem Er Du Som Kommer Imod Mig (2016)
Smil Eller Dø (2014)
40 år I Dansk Rock (2012)
Lyt Til Din Coach (2010)
Daddy Longleg (2006)
Dobbeltsyn (2002)
Landet Rundt (1980)
Palads Af Glas (1976)
Jeg Vender Mig I Sengen (1973)

Links
Niels Skousen på Facebook
Info om handelsbetingelser m.m.

0 Anbefalinger

Vil du anbefale denne koncert til andre?

Anbefal denne koncert

Din anbefaling af denne koncert

Alle anbefaling skal godkendes af en administrator.