Nils Frahm koncert VoxHall Aarhus

Om koncerten

Den tyske avantgardekomponist Nils Frahm folder klaverets potentiale ud i fuldt flor på sine egne udgivelser, i musikalske samarbejder, som soundtracks og ikke mindst til koncerter – denne aften på VoxHall i Aarhus.

… Læs mere

 

Siden udgivelserne “Wintermusik” og “The Bells” (begge 2009) har Nils Frahm taget sin voksende lytterskare med på en rejse gennem klaverets facetterede potentialer. Gennembruddet “Felt” (2011) markerede særligt Frahm som én af de mest markante musikalske begavelser mellem klassisk og elektronisk musik. Siden er det blevet fulgt op af en række soloudgivelser, soundtracks, initiativer som klaverets internationale mærkedag Piano Day og samarbejder med artister som Ólafur Arnalds og de elektroniske producere Luke Abbott og Clark.

Fornyende undersøgelser

Nils Frahms tilgang til instrumentet med den ikoniske lyd er indbegrebet af respekt: Når Frahm spiller og komponerer på klaveret, sker det med andægtighed omkring den rene klang og med fornyende undersøgelser – både i kompositionernes opbygning og i selve spillet, som ofte foregår på prepared piano, hvor lyden forandres ved, at objekter placeres omkring klaviaturets hamre og strenge.

Live kommer Niels Frahms tilgang til syne i et imponerende solo-setup. Hér betjener Frahm gerne flere klaverer samtidig og ved at loope sig selv opbygger han fulde crescendoer. Men Frahm mestrer også det intime, roen og stilheden, det kontemplative i en enkelt tone eller i den simple gentagelse.

Out of this world

Det har det danske publikum haft rig mulighed for at opleve til tidligere koncerter på blandt andet Frost Festival i 2013 og Roskilde Festival i 2015. Dén koncert kvitterede Soundvenue for med topkarakteren seks stjerner og beskrev, hvordan Nils Frahm “[…] fik publikum til at tabe kæben i mødet med hans overmenneskelige musikalske begavelse […] Frahms præstation på Avalon var out of this world.”

Senest udgav Frahm album det yderst roste album “All Melody”, mandens niende af slagsen, der lige som den foregående håndfuld værker udkom på pladeselskabet Erased Tapes.

Beslægtede navne
Max Richter
Ólafur Arnalds
Jon Hopkins
Goldmund
Dustin O’Halloran
Peter Broderick

Anmeldercitater
“It’s continuously changing, perfectly timed, evenly spaced–an impeccable album.” (Drowned In Sound, 2018 – læs hele anmeldelsen)

“It’s astounding stuff from a modern master.” (The Line Of Best Fit, 2018 – læs hele anmeldelsen)

“With All Melody, Nils Frahm has retained his unique approach and emotional sensitivity. He’s also expanded his sound, and shown more of his soul than ever before. It’s a record to be treasured.” (XLR8R, 2018 – læs hele anmeldelsen)

Links
Nils Frahms hjemmeside
Twitter
Facebook
SoundCloud
Info om handelsbetingelser m.m.

0 Anbefalinger

Vil du anbefale denne koncert til andre?

Anbefal denne koncert

Din anbefaling af denne koncert

Alle anbefaling skal godkendes af en administrator.