• Nive Nielsen And The Deer Children koncert Atlas Aarhus
  • Barrow koncert Atlas Aarhus

Om koncerten

17. oktober: Vi har fanget Nive Nielsen til en snak om koncerten – læs interviewet længere nede.

Nive Nielsen (Grønland) udgav i 2012 sit debutalbum “Nive Sings!”. Albummet er produceret af engelske John Parish, der blandt andet er kendt fra sit mangeårige samarbejde med PJ Harvey. Samme år modtog Nive Nielsen også Kronprinsparrets Stjernedryspris.

… Læs mere

 

I sin motiveringstale sagde H.K.H. Kronprinsen:
“Nive Nielsen er en ung fremadstormende grønlandsk sangerinde/sangskriver, som med stor selvfølgelighed har turneret de sidste par år i udlandet, især i USA og Canada. Nive Nielsen blander sin etniske baggrund og stolthed med en nutidig verdenslyd. Som den moderne grønlænder hun er, ser hun hele verden som sin scene. Om hun turnerer i det nordgrønlandske i et rigt samarbejde med lokale musikere og deres tradition, eller står på den mest hippe scene i Los Angeles, gør ingen forskel. Nive Nielsen repræsenterer et rigtig godt bud på en ny grønlandsk identitet: Styrke og åbenhed. Vi håber, at stjernedrysprisen vil inspirere Nive Nielsen til nye musikalske landevindinger. Tillykke!”

Den 1. februar 2016 udkom Nive Nielsens andet album “Feet first” så. Albummet er optaget i perioden fra 2012 til 2015 og både i Grønland, Belgien, England og i fem forskellige starter i USA! Nive Nielsen fortæller, at hun følte, at det var af meget stor betydning for hende at rejse for at lave “Feet first”. “Jeg følte, at hvis jeg konstant ændrede mine omgivelser og ikke blev hængende ét sted, så blev jeg også konstant udfordret til at forandre min opfattelse af tingene og ikke blive hængende ved bare én idé. Jeg ønskede bare, at disse sange skulle vokse sammen med mig på mine rejser”, fortæller Nive om musikken, der siden debuten har udviklet sig til sin helt egen udgave af grønlandsk indie-americana-folk.

Nive Nielsen turnerer både i Europa og USA med sit band The Deer Children, og med udgivelsen af hendes anden CD satses der på, at det danske publikum skal lære Nive og hendes band at kende. Instrumenteringen på livekoncerterne er ukulele, sav, trommer, keys, bas, akustisk guitar, horn, eventuelt cello, melodika og klokkespil – eller “glockenspil”, som Nive kalder det! En fantastisk og anderledes live-oplevelse.

Historien og biografien om den grønlandske folk-pop sanger Nive Nielsen overgår fiktion. Selv et hold af de bedste børnebogsforfattere i verden ville ikke kunne forfatte hendes historie, som bl.a. indebærer en rolle i Hollywood filmen ’The New World’ overfor Colin Farrell. Hun er Inuit – eller Inuk – indfødt grønlænder, og der er dagslys døgnet rundt hele sommeren, der hvor hun bor. Og så den der med, at første gang Nive optrådte i Danmark, var det på nationalt TV og foran den danske dronning!

Interview med Nive Nielsen
Hvad kan publikum forvente af koncerten?
“I kan forvente en energisk koncert med en masse inuit-indierock med alt fra sav og elguitar til blæsere, banjo og meget mere.”

Hvad har du med af merch?
“Vi har t-shirts, totebags i bære- og rygsæk-form, CD’er og LP’er.”

Hvilket er dit favoritnummer at fremføre live?
“Det er lidt forskelligt, men på det sidste har det været “Walking” og “Done And Gone”.”

Hvad er det bedste ved at være på turné?
“Fester, mennesker, steder, glade publikummer og mit band! Haha.”

Hvad er det bedste ved at vende hjem fra en veloverstået turné?
“At sove ud! Få gearet ned og spise noget sundt.”

Hvad er dine planer for resten af 2016?
“Vi spiller lidt videre, og så planlægger vi næste år godt og grundigt.”

Om Barrow
Med deres unikke mix af vendsysselsk og amerikansk længsel er Barrow et af de mest interessante folk/rock navne i Danmark lige nu. For kvartetten med Mikkel Bøggild i for-grunden har lykkedes med at forene det rå og intense med smukke sange, som er så catchy, at P4 nåede at have hele tre singler fra debutalbummet kørende nationalt. Nu gælder det så opfølgeren, hvorfra du sikkert allerede har hørt “Julia Wants To Take Me Home” i radioen. Mange har kaldt Barrow en nordjysk udgave af The Boss, så er du til Springsteen, Tom Petty eller Neil Young, må du endelig ikke gå glip af Barrow!

Links
Nive Nielsen And The Deer Childrens hjemmeside
Nive Nielsen på Twitter
Nive Nielsen på Facebook
Nive Nielsen på Instagram
Nive Nielsen på SoundCloud
Barrow på Facebook
Info om handelsbetingelser m.m.

0 Anbefalinger

Vil du anbefale denne koncert til andre?

Anbefal denne koncert

Din anbefaling af denne koncert

Alle anbefaling skal godkendes af en administrator.