• Old News koncert Atlas Aarhus
  • Abekejser koncert Atlas Aarhus

Om koncerten

20. januar: Vi har fanget Emil de Waal til en kort snak om koncerten – læs mini-interviewet længere nede.

Dyb tradition og favnende nyskabelse. Et all-star jazzband med Emil de Waal i førersædet.

… Læs mere

 

Old News inviterer til en musikalsk rejse i et repertoire, der trækker på de helt tidlige numre fra jazzens ungdom, men i nye, skæve fortolkninger og tilsat elektroniske landskaber.

I 2011 samlede Emil de Waal en ny musikalsk konstellation på tværs af genrer og generationer, en kvartet med Elith ’Nulle’ Nykjær på plakaten. Kvartetten udgav i 2013 deres debutalbum, som vandt en Danish Music Award for Årets Danske Jazzudgivelse samme år.

Nu udvider de Waal bandet til et 8-mand stort orkester med stjerner som Jacob Anderskov, Randi Laubek og Band Ane, og sammen udgiver de deres debutalbum i starten af 2016.

Med dyb rod i tradition, men samtidig stor grad af frihed, åbenhed og nyskabelse, kaster bandet sig over musik af bl.a. Sidney Bechet, Fats Waller, Jelly Roll Morton Django Reinhardt og Bessie Smith – den musik, Nulle spillede i sin ungdom.

Med sig har de Waal og Nulle, Randi Laubek, Band Ane, Jacob Anderskov, Mads Hyhne, Gustaf Ljunggren og Peter Rosendal, så der både er vokal, elektronik, fire blæsere, to tangentspillere og masser af strenge og trommer med i lydbilledet.

Bandet debuterede i 2015 til den officielle åbningskoncert på Copenhagen Jazz Festival, hvor Politikens anmelder kvitterede med 5 hjerter og skrev: “Et aldeles forrygende orkester med en vidunderlig spændvidde. Now that’s jazz, kære Læser. Festivalen kom smukt i gang. De gamle nyheder var supergode nyheder.” Henrik Palle, Politiken.

Line-up
Peter Rosendal (flugabone, Hammond melodica)
Mads Hyhne (tb)
Jacob Anderskov (keyboards, accordeon)
Gustaf Ljunggren (gui, contra alto clarinet, banjo)
Elith Nulle Nykjær (cl)
Emil de Waal (dr, prc)
Band Ane (electronics)
Randi Laubek (voc)

Mini-interview med Emil de Waal
Hvad kan publikum forvente af koncerten?
“En eklektisk oplevelse ud over det sædvanlige. Med dyb rod i tradition, men samtidig med stor grad af frihed, åbenhed og nyskabelse, kaster bandet sig over musik af blandt andre Sidney Bechet, Fats Waller, Jelly Roll Morton og Bessie Smith – den musik, Nulle spillede i sin ungdom. Musikken har både Randi Laubek på vokal, Band Ane på elektronik, fire blæsere, to tangentspillere og masser af strenge og trommer med i lydbilledet, som sammen skaber et moderne udtryk af gamle klassikere.”

Hvad har I med af merch?
“Vores helt nye album, der udkommer den 22. januar i et eksklusivt oplag på 200 eksemplarer på mit pladeselskab. Hvert eksemplar har et unikt, nydekoreret cover lavet som genbrug af et brugt cover.”

Hvad er dit yndlings-nummer at fremføre live (med denne konstellation)?
“Det må være Sidney Bechets “Egyptian Fantasy”.” (Lyt bandets fortolkning hér)

Hvad er det bedste ved at være på turné?
“Dette her band er helt nyt, så vi har ikke været ret meget på turné endnu. Men det bliver fantastisk at spille og være sammen med disse skønne musikere og mennesker.”

Hvad er det bedste ved at vende hjem fra en veloverstået turné?
“At få sovet lidt…”

Abekejser
Abekejser er et nyt skud på stammen fra toppen af det aarhusianske musikmiljø. Fem musikere med både delt bagland i jazz og verdensmusik samt en stærk profil på den elektroniske scene, Rasmus Fisker, er gået sammen om dette kompromisløse projekt, der sparker benene væk under lytteren. Med udgangspunkt i stærke beats akkompagnerede af både trommer og elektronisk trommemaskine overbygges der med en stor lyd af synthbas, synthesizere og effektrige guitarlyde. Med stærke beats, lyriske akkorder og betagende melodier skaber Abekejser associationer til kunstnere som blandt andre Jaga Jazzist, Steve Reich og Flying Lotus.

Inspired By Music Festival
Atlas & VoxHall præsenterer en fem dage lang festival, der i perioden 26.-30. januar 2016 byder på musik inden for kategorierne Heavy, Jazz, Rock, Urban og World. Festivalen, der helt nærliggende udspiller sig på Atlas og VoxHall, er helt og aldeles gratis og er kulminationen på hele Inspired By Music-forløbet, der i 2015 har budt på både avis-udgivelser og anderledes musik-arrangementer. I den næsten-månedlige Inspired By Music-avis har man kunnet læse interviews med en række prominente Aarhus-personligheder, og rundt omkring i byen har det været muligt at opleve koncerter i anderledes rammer. Og nu rundes hele projektet altså af med et brag af en festival med både lokalt og internationalt snit. Den står blandt andet på fem højkvalitets-hovednavne, der alle er ypperlige repræsentanter for den kategori, de nu en gang er eksponenter for.

Billede: Kristoffer Juel Poulsen

Links
Emil de Waal på Facebook
Emil de Waal på SoundCloud
Abekejser på Facebook

0 Anbefalinger

Vil du anbefale denne koncert til andre?

Anbefal denne koncert

Din anbefaling af denne koncert

Alle anbefaling skal godkendes af en administrator.