• Pat Thomas & Kwashibu Area Band koncert Atlas Aarhus
  • AddisAbabaBand koncert Atlas Aarhus

Om koncerten

3. oktober: Vi har fanget Ben Abarbanel-Wolff fra bandet til en snak om koncerten – læs interviewet længere nede.

Den ghanesiske sanger Pat Thomas og hans all-star Kwashibu Area Band har turneret særdeles flittigt i de seneste år. De spiller selvsagt numre fra deres fælles, selvbetitlede album fra 2015, men dykker også dybere ned i Thomas’ bagkatalog. Med Pat Thomas på scenen har publikum at gøre med en levende legende inden for afrikansk highlife. Og sammen med Kwashibu Area Band leverer han et fænomenalt liveshow, der denne aften kan opleves på Atlas i Aarhus.

… Læs mere

 

Pat Thomas, der kærligt kaldes “Afrikas gyldne stemme”, samarbejder altså hér med Kwashibu Area Band, der ledes af multi-instrumentalisten Kwame Yeboah (Cat Stevens, Patrice) og saxofonisten Ben Abarbanel-Wolff (Ebo Taylor, Poets of Rhythm).

Thomas, der ofte har samarbejdet med Ebo Taylor, var én af de bærende kræfter på 70′- og 80’ernes ghanesiske highlife-, afrobeat- og afropop-scene, hvor han blandt andet hittede stort med Sweet Beans. Thomas fejrede sidste år sit 50 års-jubilæum som musiker med udgivelsen af et nyt album, hvorpå flere af hans gamle venner medvirkede. Ebo Taylor stod for blæser-arrangementerne, Tony Allen spillede trommer på adskillige numre, Osei Tutu (Hedzolleh Sounds) spillede en mindeværdig trompetsolo, og også den produktive 70’er-bassist Ralph Karikari (The Noble Kings) var inde over løjerne. Også yngre stjerner såsom bassisten Emmanuel Ofori, percussionisten “Sunday” Owusu og Pat Thomas’ datter Nanaaya optrådte på albummet. Nanaaya er selv en anerkendt sanger.

“Jeg er en afrobeat-trommeslager, men Pat Thomas er highlife. Det er dét, han gør så godt.” – Tony Allen.

Beslægtede navne

Tony Allen
Ebo Taylor

Interview med Ben Abarbanel-Wolff

What can the audience expect from the show?
“A nonstop dance party!”

What can you tell us about the setlist?
“We play all the songs from our new album “Obiaa!” and some hits off the last album and some golden highlife classics.”

What merch do you bring?
“We have our new and old LPs and CDs.”

Which song do you prefer performing live?
“They are all wonderful.”

How have your most recent concerts been?
“Fantastic.”

How should the audience be killing the time until the show?
“Go get yourself some dancing shoes.”

AddisAbabaBand

Det er et kosmisk fartøj, hvis brændstof er som stramme beats og kollektiv improvisation. Forrest en skarp og sammentømret hornsektion, som støttes af en superswingende bas/guitar/keys-gruppe og en bund af besnærende beats.

AddisAbabaBand er et kollektiv. Musikken skrives og arrangeres i fællesskab. Med improvisation som den bærende kraft skabes et rum, hvori vi alle kan tilsidesætte os selv og danse væk sammen.

Siden 2010 har denne ustyrlige musikalske bastard af et orkester spillet over 130 koncerter – blandt andet på Roskilde Festival, GrimFest, Grænseløse Festival, Jazz Festival i Odense, Alive Thy, Jazz i Trekanten, Aarhus Jazzfestival, Copenhagen Jazzfestival og Spot Festival – og de har turneret i Ghana og Holland.

Deres første album blev udgivet i 2015 med genudgivelse i 2017, som også var året, hvor en ny EP blev udgivet. I maj 2018 udgav bandet ”Alive” – et livealbum optaget af DR under Aarhus Jazzfestival – og nye numre er undervejs til et nyt studiealbum

Links

Pat Thomas & Kwashibu Area Band på Facebook
AddisAbabaBand på Facebook
Info om handelsbetingelser m.m.

0 Anbefalinger

Vil du anbefale denne koncert til andre?

Anbefal denne koncert

Din anbefaling af denne koncert

Alle anbefaling skal godkendes af en administrator.