Peter Hook And The Light koncert Train Aarhus

Om koncerten

Oprindeligt medlem af Joy Division og New Order besøger Aarhus med et liveshow bygget over de to “Substance”-opsamlinger fra det legendariske Factory Records.

… Læs mere

 

Den engelske sanger, sangskriver, komponist, multi-instrumentalist og producer Peter Hook dannede i halvfjerdserne bandet Joy Division sammen med sanger og guitarist Bernard Sumner. Efter forsangeren Ian Curtis’ død i 1980 omdøbte de bandet til New Order, og Hook spillede bas indtil 2007, hvor han trådte ud af bandet. I 2010 dannede Peter Hook bandet Peter Hook And The Light, som består af ham selv på bas og vokal, David Potts på guitar og vokal, Jack Bates på bas, Paul Kehoe på trommer og Andy Poole på keys.

De to ”Substance”-opsamlinger blev udgivet i 1987 og 1988 via Factory Records og samlede op på b-sider og singler, der ikke før var udgivet af både Joy Division og New Order, samt udvidede versioner af udvalgte hits. Begge udgivelser opnåede stor succes, og Joy Division-versionen sikrede bandets første hitlisteplacering i USA på Billboard 200 – flere år efter bandet havde skiftet ham og var blevet opslugt af at positionere sig som New Order. New Orders ”Substance” udkom som den første og var oprindeligt tænkt som en måde for Factory Records’ chef Tony Wilson at spille New Orders singler på CD-afspilleren i hans nye Jaguar. ”Substance” blev det bedst sælgende New Order-album nogensinde – dobbelt-LP’en solgte to millioner eksemplarer i USA alene. Det er vidt og bredt anset som New Orders stærkeste album, deres mest populære, velkendte, højst rangerede og velsagtens mest indflydelsesrige.

Peter Hook And The Light har turneret verden over med Joy Division og New Order-album, siden de debuterede med “Unknown Pleasures” tilbage i 2010, og bandet har begejstret både kritikere og fans.

Links
Peter Hooks hjemmeside
Peter Hook And The Light på Facebook
Peter Hook på Twitter

0 Anbefalinger

Vil du anbefale denne koncert til andre?

Anbefal denne koncert

Din anbefaling af denne koncert

Alle anbefaling skal godkendes af en administrator.