Pligten Kalder koncert Atlas Aarhus

Om koncerten

Bemærk: Koncerten er en siddekoncert.

Johan Olsen, Torben Steno, Peter Jessen og Søren Mikkelsen udgør Pligten Kalder, og mødes i et både originalt, frygtsomt og poetisk fællesskab.

… Læs mere

 

Bag Pligten Kalder gemmer sig fire prominente skikkelser: Johan Olsen, Torben Steno, Peter Jessen og Søren Mikkelsen. Sammen præsenterer de original, frygtsom og poetisk musik. Og det gøres med et optigan; et elastikdrevet orgel fra en meget brun fortid, som skaber Pligten Kalders unikke grundstemning.

Pligten Kalder laver seriøse og sorte sange med underfundige understrømme, men man behøves dog ikke blive ked af det. I stedet må man gerne have det sjovt imens – for det er også tydeligt, at musikerne har det sjovt imens.

Torben Steno bestyrer orglets omdrejningshastighed (hvilket bestemmer tonearten) og øvrige tangenter med hård hånd. Johan Olsen er tristesse-troubadouren med velkendt magtfuld vokal og ekstra godt grus i ganen, mens Peter Jessen på hæsblæsende klarinet/mezzosopran-sax er det virtuost omfavnende imellem de to andre flaksende mandesjæle. Bunden lægges solidt af geniet fra Glamsbjerg, kontrabassisten, pianisten m.m., Søren Mikkelsen.

Forvent både magiske og komiske øjeblikke – ikke mindst mellem de triste sange, hvor Steno og Olsen som regel får flettet en anekdotisk snak om alt eller intet ind.

Laura Illeborg
Siden Laura Illeborg sidst udgav et soloalbum, er der gået 10 år. Tiden flyver, når man har passeret de fyrretyve, og årene efter ”God Vagt” er for Illeborgs vedkommende brugt hurtigt, men fornuftigt. Dels på familie, børn, en efternøler og sygeplejeri, og dels på det musikalske samarbejde med Channe Nussbaum i duoen Illeborg & Nussbaum. Sammen har de udgivet to albums og spillet en lang række koncerter i perioden.

Men i foråret 2016 drak Laura en kop kaffe med bassisten Niels Dahl fra blandt andre Vildnis, som har spillet bas på Illeborgs tre første soloplader. Pludselig satte Dahl sin kaffekop hårdt fra sig, og sagde: ”Jeg er klar!”. Illeborg vidste ikke helt præcis, hvad han var klar til – men det skulle vise sig at han var klar til at spille sammen igen.

Og det var Laura Illeborg faktisk også. Sangene pressede sig ganske enkelt på. Tekster og melodier var allerede begyndt – med Illeborgs ord – ”at drysse ud af ærmet” i hidtil uset omfang. Da sangene havde fået nogenlunde form, blev Knud Møller kontaktet.

Laura Illeborg forklarer: ”Vi skulle vi finde den helt rigtige guitarist til projektet og min mand siger: Hvorfor ringer du ikke til Knud? Knud Møller har spillet guitar med Johnny Madsen i en halv menneskealder, og i sommeren 1991 var det ham, som hyrede mig som korpige til Johnny Madsens sommertur dét år. Jeg var 22 år og næsten aldrig kysset. Knud blev ved med at tale om, at jeg skulle møde hans ekssvoger. Han var meget insisterende, hvilket jeg ikke helt kunne forstå. Men det gik hverken værre eller bedre, end at jeg nu har jeg tre børn med denne ekssvoger, og vi har været sammen i 26 år. Så det er faktisk Knuds skyld, det hele! Jeg har ikke spillet sammen med ham siden 91, og jeg er lykkelig for, at han har ville berige sangene med sit helt enestående og fænomenale guitarspil. Det går nemlig tit godt.”

Links
Facebook
Hjemmeside
Laura Illeborgs hjemmeside
Info om handelsbetingelser m.m.

0 Anbefalinger

Vil du anbefale denne koncert til andre?

Anbefal denne koncert

Din anbefaling af denne koncert

Alle anbefaling skal godkendes af en administrator.