The Pastels koncert Atlas VoxHall Aarhus

Om koncerten

17. maj: Vi har fanget Pop Revos stifter og fortsatte arrangør Nikolaj Thorenfeldt til en snak om denne sidste udgave af festivalen – læs interviewet længere nede.

“And death? I believe that the purpose of death is the release of love.” – Laurie Anderson.

… Læs mere

 

Program
The Pastels
Neil Hagerty & The Howling Hex
Cavern Of Anti Matter
Seth Bogart
The Space Lady
Julien Baker
Lust For Youth
Yung
Kikagaku Moyo
LUH
Useless Eaters
Mueran Humanos
Day Wave
Housewives
First Hate
Tears
Häxxan
Modest
Værket
Starcrash

Interview med Pop Revos stifter og fortsatte arrangør Nikolaj Thorenfeldt
Hvad kan publikum forvente af Pop Revo 2016?
“Da vi besluttede, at dette års Pop Revo skulle være den sidste, overvejede vi meget, hvordan det skulle fejres. Den nostalgi, der kommer af at sige farvel til ting, rummer såvel glæde og taknemmelighed som vemodighed. Selvom det var nærliggende at lade det musikalske program bære præg af et slags opsamlende tilbageblik, var vi hurtigt enige om, at det ikke var dét, der skulle til. I stedet har vi prøvet at holde fast i Pop Revos oprindelige DNA, der fremfor at handle om enkelte musikalske højdepunkter i højere grad handler om stærke fællesskaber og det at dele uventede oplevelser med andre mennesker.”

“Pop Revo blev skabt ud fra et venskab knyttet gennem musik og en uskyldig trang til at give det videre. Derfor kan publikum som altid forvente at høre noget musik, so vi synes, at de burde få glæden af at opleve.”

“Når det er sagt, så er der også gamle bekendte på programmet. Vi er blevet venner med en del af de artister, der har gæstet festivalen igennem årene. De spiller for os igen, da Pop Revo 2016 handler om netop fællesskabet og de mange venskaber, festivalen har skabt.”

Hvad er de største scoops på årets plakat?
“I år er vi ekstremt glade for at kunne præsentere et band som The Pastels. De har været på ønskelisten siden festivallens allerførste år, da de i vores øjne er et af de vigtigste bands indenfor den mere traditionelle indie og dermed frontløber for bands som The Smiths, Teenage Fanclub, Jesus & Mary Chain og mange andre. Et band som for eksempel Belle & Sebastian havde formentlig aldrig set dagens lys uden The Pastels.”

“Hvis man med ‘scoops’ mener headliners i den traditionelle forstand, er det værd at bemærke, at Pop Revo alle dage har ønsket at markere sig som et event, der netop fremmer de mere skæve og nogen gange ukendte eksistenser i musikindustrien og altså langt fra sætter lighedstegn mellem kommerciel success og kvalitet. Navne som Television Personalities, The Bear Quartet og R. Stevie Moore hører til den slags, der har formet festivalen. I lyset af det er det fantastisk at kunne slutte af med et band som The Pastels.”

“Selvom vi har haft held og dygtighed med tidligere at præsentere acts som Caribou, Jens Lekman, The Radio Dept, The Twilight Sad, Grimes og Future Islands, er de altid kommet på plakaten som en brik i det samlede lydbillede og som en del af helheden. Alle disse var aldrig ment som deciderede headliners – det var bare “cool shit” i vores optik. Det har hele tiden handlet om det fuldstændige program og aldrig om enkelte, store navne. Sådan er det også i år, og derfor kan man vel kalde det et scoop, at programmet er et af de bedste, vi har haft til dato.”

Hvilke er de bedst bevarede hemmeligheder, som publikum bør være opmærksom på?
“I forhold til de lidt alternative eksistenser jeg nævnte før, så er The Space Lady nok på niveau med nogle af de skæveste, vi har haft. Hendes musikalske tilværelse stammer helt tilbage fra den amerikanske hippie-æra, hvor hun i 70’erne startede som gademusiker i Boston og San Francisco. Hendes opsætning består idag af et enkelt keyboard og hende selv iklædt en bevinget hjelm á la Asterix. Musikken består af lige dele egen-komponerede sange og covers af numre såsom “Born To Be Wild”, “Major Tom” og “Fly Like An Eagle”. Så crazy som det nu endnu engang lyder, så er The Space Lady et geni.”

Hvordan vil publikum kunne mærke, at det er den sidste udgave af festivalen?
“På stemningen blandt publikum, som nok er både glad og vemodig. Jeg tror, jeg vil kunne genkende de første 100-150 ansigter, når vi åbner dørene, til hvad der forhåbentlig bliver en værdig afsked med Pop Revo. Jeg har mødt folk på gade og stræde, som fortæller mig, at Pop Revo har en helt særlig stemning. Det skyldes i den grad de mange gengangere, vi har haft blandt publikum, som bibringer festivalen gode vibrationer og en lyst til at gå på opdagelse efter ny musik. Det er ligeså meget for deres skyld, at vi tager en sidste omgang.”

Hvad betyder det for jer i arrangørgruppen – i forhold til afviklingen af dette sidste brag – at det hele er slut lige om lidt?
“Det skal ikke være nogen hemmelighed, at det har været en virkelig svær beslutning. Som tiden er gået, og både Björn og jeg er blevet ældre, har det været sværere og sværere at få festivalen stablet på benene. Vi lever i en tid, hvor alt og alle bliver målt på den indholdsmæssige side af deres festivalprogram. I mit daglige virke som musikarrangør deltager jeg nærmest på daglig basis – professionelt såvel som privat – i diskussioner, der typisk handler om, hvem der er headliners på Roskilde, NorthSide, Tinderbox og så videre. Vi har måttet erkende, at det bliver sværere at trænge igennem med budskabet om en festival, der arbejder med en dagsorden, som gerne vil insistere på kunsten frem for et indhold med et mere kommercielt fortegn.”

Hvilke forhåbninger gør du dig på denne sidste Pop Revos vegne?
“Vores største forhåbning er, at alle, der har været med til at forme festivalen igennem årene, vil være med til at sætte sit præg på denne allersidste udgave. Det hav af venskaber som vi ved, at både vi og vores gæster har knyttet i forbindelse med Pop Revo, er helt klart festivalens største eftermæle og noget, Björn og jeg tager med os i graven.”

“Festivalen blev skabt ud fra drømmen om at dele vores passion for musik med andre, og jeg håber, at den mission også kan mærkes på Pop Revo anno 2016 – en allersidste gang. Idag har vi begge to en hverdag, hvor vi er beskæftiget professionelt med musik. Derfor vil Pop Revo altid repræsentere vores dannelsesgrundlag og den romantiske og næsten naive tilgang til musik, der fik festivalen søsat i tidernes morgen.”

“Some of us can only live in songs of love and trouble. Some of us can only live in bubbles”

Temaet for den 13. udgave af Pop Revo er “Friends”. Det bliver samtidigt sidste gang, man får mulighed for at komme til Pop Revo, da Pop Revo 2016 bliver den sidste festival. Siden 2004 har festivalen været en gigantisk del af vores liv og har budt på oplevelser, vi aldrig nogensinde glemmer. Da festivalen i tidernes morgen blev søsat, var det ud fra et ønske om at præsentere nogle af vores yndlingsbands, der ikke ellers ville spille i Danmark, hvis ikke vi selv satte et show op.

At vi her 12 år senere skulle sidde med et CV, der tæller legendariske kunstnere som Television Personalities, The Bear Quartet, The Clientele, The Pop Group, Momus og Comet Gain havde nok ingen turdet håbe på. Det har været ufatteligt sjovt at også være med til at præsentere et dansk publikum for dengang ukendte navne som Grimes, Caribou, Whitest Boy Alive, The Radio Dept. og Future Islands.

Pop Revo opstod ud fra venskabet mellem Nikolaj & Björn, der været eneste faste konstant. Hvad vi ikke vidste dengang, var at mange af de optrædende bands, endte med at blive venskaber, både til os og festivalen, men også på kryds og tværs. Pop Revo har fået bands til at dannes og sågar til at gendannes. Det er den magi, vi føler er unik for festivalen, og som vil blive hyldet med denne sidste festival. Det er i sig et mirakel, at festivalen med sin alternative profil og “bløde” værdisæt, har overlevet i alle disse år.

Det er os selv, der har selv har besluttet at tiden er inde, så der er ikke tale om, at håndklædet bliver kastet i ringen, og dette er ikke en tid til at begræde. Snarere en årsag til at fejre det historiske aftryk festivalen har afsat, og den nysgerrighed og personlige tilgang, som vi håber, andre kan finde inspiration i. Så nye venskaber kan knyttes gennem musik, og Pop Revos kan leve videre. Programmet til Pop Revo vil bære præg af at det er det sidste, og der vil være mange brikker, som vil give mening for den, som fulgt puslet siden begyndelsen.

Links
Pop Revos hjemmeside
Pop Revo på Facebook
Info om handelsbetingelser m.m.

0 Anbefalinger

Vil du anbefale denne koncert til andre?

Anbefal denne koncert

Din anbefaling af denne koncert

Alle anbefaling skal godkendes af en administrator.