Princess Nokia koncert VoxHall Aarhus

Om koncerten

Bemærk: Koncerten er desværre aflyst – vi har således modtaget følgende besked fra Princess Nokia-lejren: “The Princess Nokia 2018 European live schedule has changed and she’ll return later in the year.” Vi beklager meget ulejligheden. Købte billetter refunderes automatisk af vores billetudbyder, Billetten.

Amerikanske Princess Nokia forener i sin alternative hiphop alt lige fra tribal beats til trip hop og R&B.

… Læs mere

 

Om Princess Nokia
Princess Nokia er et musikalsk kollektiv anført af den 25-årige rapper og sangskriver Destiny Nicole Ortiz, der tidligere gik under kunstner-aliasset Wavy Spice. Destiny er en mangefacetteret DIY-kunstner fra New Yorks undergrund, der med sit sammensatte musikalske udtryk skaber en spændende og unik lyd. Hun albumdebuterede i 2014 med “Metallic Butterfly”, der beskæftigede sig med post-internet-æraens syn på cyber-feminisme og en metafysisk bevidsthed om natur samt sex og stoffer – alt sammen pakket ind i dystopiske klæder. Hendes sange fremstod allerede på dette tidlige tidspunkt i karrieren såvel hypnotiske som hyper-realistiske, og Vice Magazine tøvede ikke med at skrive følgende om værket: “[…] one of the most exciting and ambitious [albums] to come out of the NYC underground in a long time […].”

Ved siden af sin egen musik er Destiny også vært og DJ på et ugentligt netradio-program, der hører ind under hendes feministiske kunstnerkollektiv Smart Girls Club – et foretagende, der støtter unge kvinder af alle etniciteter inden for musik og anden kunst.

Princess Nokia fik sit helt store gennembrud i 2016, hvor hendes rap-album “1992” landede – et værk, der af Remezcla blev udråbt til at være et “hip hop storytelling album”, og som Vibe kaldte “an ode to Brown Girl Nation.” Hertil kom, at Rolling Stone havde albummet med på deres “15 Greatest Albums You Didn’t Hear in 2016”-liste, og at numrene “Tomboy” og “Brujas” blev regulære hits. I det hele taget var “1992” en særdeles positiv fortælling, der i øvrigt ikke var bange for at give magten til kvinderne. I kølvandet på udgivelsen drog Princess Nokia ud på en yderst succesfuld Europa- og college-turné, og siden har hun gjort det mere og mere klart, at hun i dén grad er kommet for at blive – blandt andet understreget af hendes magtdemonstration af en koncert på årets Roskilde Festival.

Beslægtede navne
M.I.A.
Charli XCX
Azealia Banks
Sevdaliza
Doja Cat
Little Simz
Tink
Kamaiyah
Junglepussy

Links
Princess Nokias hjemmeside
Instagram
YouTube
Twitter
Facebook
Info om handelsbetingelser m.m.

0 Anbefalinger

Vil du anbefale denne koncert til andre?

Anbefal denne koncert

Din anbefaling af denne koncert

Alle anbefaling skal godkendes af en administrator.