Klumben & Raske Penge koncert Atlas Aarhus

Om koncerten

17. april: Vi har fanget Klumben & Raske Penge til en snak om koncerten – læs interviewet længere nede.

Makkerparret Klumben & Raske Penge har samlet et nyt band, som de første gang står på scenen med ved fire koncerter i landets største byer til foråret.

… Læs mere

 

Klumben & Raske Penge måtte desværre aflyse deres sidste turné i 2016 for at fokusere på arbejdet med ny musik. Den musik er de nu klar til at udgive i form af en stribe singler – det første nummer med tilhørende video forventes ude inden jul. Allerede tidligere i år kom der dog en lille forsmag med singlen “Gadebrænder”, der udkom i anledningen af ti-året for rydningen af Ungdomshuset. Og hver for sig har Klumben udgivet et album med Humørekspressen, mens Raske Penge har sluppet singlerne “Blodsukker” og “Narko”, hvoraf den sidste har fået en del kærlighed fra P3.

Sammen har Klumben & Raske Penge spillet alt fra piratfester til Orange scene og vundet intet mindre end en Steppeulv for årets bedste live-navn. Deres hidtidige band 80’erne er opløst, og nu har de samlet et nyt band med en håndplukket besætning, som må siges at være eliten af danskere med reggae-erfaring.

De glæder sig meget til at præsentere dette nye kapitel i deres historie, når de rammer København, Aarhus, Odense og Aalborg.

Interview med Klumben & Raske Penge
Hvad kan publikum forvente af koncerten?
“Fuld power og et helt splinternyt band, som vi har samlet, med musikere fra toppen af vores ønskeseddel. Vi snakker seriøst om de bedste musikere, man kender til indenfor vores genre. Og én af dem er endda en Aarhus-mand, som er ny på scenen – Justo Gambula. Iskold type!! Bandet inkluderer også det usynlige, men stærkt hørbare element Bjørn Winnem, som i vores ører er Danmarks bedste lydmand. Vi går pænt meget op i selve lyden. Altså at sikre os, at der er god vellydende bas, og at det ikke ender med at få et rocket lydbillede, hvilket man desværre ofte oplever hos reggae- og hiphop-grupper, som spiller med band. Det må aldrig blive os, og det er vi ude for at bevise. Og så kan man forvente, at vi spiller fede numre fra hele vores karriere og begge vores bagkatalog i en sand symfoni.”

Hvad har I med af merch?
“Vi tænker at trykke nye plakater til anledningen. Og så vil der være nogle andre plakater, vinyler og t-shirts.”

Hvilket er jeres respektive favoritnummer at fremføre live?
Klumben: “Jeg er sgu vild med at spille “Mit Hjerte” – den er bare en fed sang at spille live.”
Raske Penge: “Jeg elsker sgu at spille “Yndlingsstof”. Det er en meget personlig sang for mig, og den har både energi og fremdrift, men også lidt følelser.”

Hvordan gik jeres seneste koncert?
“Den gik pissehamrende godt faktisk. Det var udendørs og én af sommerens sidste varme aftener. Vi spillede i solnedgangen foran en proppet plads på Christiania. Alle numrene sad lige i skabet, og der var intens energi i bandet. Og masser af følelser. Måske fordi vi alle sammen godt vidste, at det nok ville være vores sidste koncert med dét band. De gik hver til sit bagefter, og det var aftalt på det tidspunkt. Vi har så spillet nogle koncerter siden med DJ, men det er noget andet jo. Og nu har vi så endelig fået samlet et nyt band, så det er utroligt spændende for os at komme ud sammen med dem.”

Hvordan vil I beskrive jeres backingband?
“Hvis man ser på Klumben & Raske Penge som en lækker gryderet, så er vores backingband de krydderier, der får hele retten til at spille – vi synes, vi har samlet de bedste og mest erfarne musikere fra reggae- og hiphop-scenen, og vi er sikre på, at alle vil gå fra koncerten med en følelse af mæthed. På tangenter har vi Morten McCoy, som er eneste genganger fra det gamle band. Han har været vores vigtige anker i hele vores live-karriere. Han er kæmpe reggaenørd og utrolig passioneret omkring alt vedrørende musikken – inklusiv at han har stærke holdninger til, hvad vi synger om og så videre. Ved siden af vores band har han adskillige andre projekter. Mest markant er hans jazzdub-duo Bremer/McCoy, som har udgivet tre LP’er og opnået stor international anerkendelse. På trommer har vi Kristoffer Sjelberg, som dels har spillet med velsagtens alle relevante reggae-navne i Danmark fra Natasja til Gnags, og som dels også er producer (for blandt andre EaggerStunn som vi jo er store fans af) – så han er med til at give os vores nye ekstra krydrede fyldige lyd. Og endelig er der som sagt Aarhus’ egen unge bassist Justo Gambula. Han har den for os perfekte baggrund i hiphop og reggae, han er sygt dygtig og har oven i købet et forhold til vores musik, fra da han gik på efterskole.”

Hvilket livenavn (band og/eller solokunstner) er jeres respektive yndlings – og hvorfor?
Klumben: “Jeg var til en rigtig fed koncert med en kunstner, der hedder Mavado – jeg havde egentlig ikke regnet med så meget, men jeg blev så overrasket over, hvor fedt han sang live, og hvor meget energi, han havde. Helt klart én af mine yndlingskunstnere – og den fedeste koncert, jeg har været til.”
Raske Penge: “Jeg har efterhånden været til ret mange koncerter med punkbandet Night Fever. De spiller super tight og energisk og har fede sange og en god blanding af hårdt og melodisk. Sidst, jeg så dem, kastede forsangeren op på scenen undervejs, og bassisten hoppede så højt, at han ramte loftet og blødte nedover ansigtet i den sidste del af koncerten. Alt det behøvede de slet ikke, for de er rigtig fede, også når de bare spiller normalt.”

Hvordan vil I beskrive jeres nye, kommende album?
“Det er sange om håb og om livet og strabadserne og det sure med det søde. Det er klart vores mest ærlige numre og nogle af dem, vi er allermest stolte over. Noget af det er en klar videreudvikling af vores normale univers, men nogle numre er også et helt nyt kapitel for os, hvor det slet ikke er reggae eller dancehall overhovedet faktisk.”

Hvad er jeres planer for sommeren og efteråret?
“Vi håber at komme ud og spille med det nye band noget mere. Og så skal vi udgive nogle flere singler og til sidst et fedt album, som vi håber bliver en stone cold klassiker.”

Links
Klumben på Facebook
Raske Penge på Facebook
Info om handelsbetingelser m.m.

0 Anbefalinger

Vil du anbefale denne koncert til andre?

Anbefal denne koncert

Din anbefaling af denne koncert

Alle anbefaling skal godkendes af en administrator.